חיפוש שורשים

גוגו17

New member
חיפוש שורשים

שמי במקור יוסף ג'ברה. אני קרוי ע"ש סבי יוסף ג'ברה שהגיע לאדירנה מיוון מדמוטיקה. שמו של הסבא רבא שלי-אביה של סבתי קלייר היה רפאל סרנגה. סבי וסבתי עזבו את אדירנה לאיסטנבול. אני מחפש פרטים נוספיםעל משפחת סבי בעיקר.

דב הכהן

New member
ג'יברי וסרנגה מאדירנה ומדמוטיקה

שלום יוסף מעניין לקרוא את כתיב שם המשפחה "ג'ברה", משום שבמקורות הוא מופיע "ג'יברי", וזה אומר שכנראה מבטאים אותו Djevre, כי בלאדינו האות יוד מבטאת הן את הצירה והן את החיריק. ולמקורות על יהודי אדירנה: אני לא מכיר הרבה מקורות גנאלוגים על יהודי אדירנה. עם זאת המעט הקיים עשיר. מדובר בשני פנקסי רישום נישואין, המכסים את התקופה שבין 1849-1892. פנקסים אלה מכילים את תאריך הנישואין, שם החתן ושם אביו, שם הכלה ושם אביה. המגבלה: הפנקסים, כרוב המקורות היהודיים של דוברי לאדינו, כתובים בכתב "חצי קולמוס" או "סוליטריאו", הדורש מיומנות וידע כדי לקראם. הפנקסים נמצאים בארכיון המרכזי לתולדות העם היהודי (שייפתח מחדש אחרי חג הפסח במעונו החדש בגבעת רם). מקור נוסף בו אתה עשוי למצוא חומר רלוונטי הוא העיתונות בלאדינו של התקופה. לשם דוגמה, בהמשך תמצא תמצית של שלוש מודעות שמצאתי בעיתון "איל טיימפו", שראה אות באסתנבול, בין 1872-1930, הקשורות למשפחות שהזכרת: 1. מודעה על פטירת נסים [בן?] אליעזר ג'יברי. נשיא קהילת דימוטיקה. נפטר בן 48. אלמנתו: ליזה ג'יברי. השאיר אחריו שני 2 בנים ושתי בנות. הוא נפטר בדמוטיקה. (איל טיימפו, גליון מיום ט באדר שני תרס"ה, פברואר 1905). 2. מודעה על פטירתו של אברהם סאראנגה. נפטר בפירה (שכונה באסתנבול). בן 50. במקור מבולגריה. (איל טיימפו, ט בשבט תרע"ו, 1916). 3. מודעת נישואי אליגרה בת אהרון ג'יברי עם ברוך בן בכור מנחם נאה, ביום 13 בפברואר 1916 (איל טיימפו, ה באדר א' תרע"ו). היות וחלק מן המשפחה שלך עברה לאחר מכן לאסתנבול, אני ממליץ לבדוק באתר שהקים פרופ' דניאל קזז, הכולל רשימות של נישואין ופטירות של יהודים באסתנבול. כל טוב ובהצלחה דב הכהן

דב הכהן

New member
פנקס יוון

אין בעד מה יוסי. אגב, ראיתי בינתיים ש"בפנקס יוון" שיצא לאור על ידי יד ושם, בערך על דימוטיקה, כתוב על משפחת ג'יברי. בין היתר נאמר שם שהם עברו לדימוטיקה מאדירנה, שתמיד אחד מבניה עמד בראש הקהילה ועוד פרטים מעניינים על עיסוקיהם הכלכלי. הספר מצוי בספריות שונות. כל טוב דב

למעלה