חיפוש שורשים

על פרופ' שאול שאשא

פרופ' שאול שאשא נולד בעיראק ב-1939 ועלה לארץ ב 1951. בוגר בית הספר לרפואה של האונ' העברית, מנהל בית החולים בנהריה כ 20 שנה. בעבר הוענק לו אות "יקיר שירות המדינה" ו"חבר כבוד של האיגוד הישראלי לאיכות", מראשי העוסקים בפיתוח הגליל בתחומי הבריאות, החינוך והתעסוקה

redgamba

New member
חיפוש שורשים

אני נער בן 17 וחצי שכבר כמה תקופה ארוכה רוצה לדעת יותר על מקורות משפחתי אני נורא מתחבר לתרבות העיראקית ובעיקר למוסיקה לצערי גם משפחת סבתי וגם משפחת סבי לא השכילו לשמר את עברם ולמרות שמנסים עדיין לא מצליחים לספק אותי משפחת סבי היא משפחת שמש וסבתי ממשפחת חיו משפחת סבי התגוררו בבגדד וחלקם נעצרו ואף נרצחו באשמת ריגול משפחה די עשירה ומשכילה (ומסורתית) ויותר מזה אני לא יודע משפחת סבתי היא המשפחה אלייה אני יותר קרוב ויותר מעניינת אותי אבל לצערי הם היו פשוטי עם ואין לי כ"כ מידע לספק עליהם משפחת סבא רבא היו בעלי מאפיה והיו דתיים מאד ומשפחת הסבתא רבתא היו אופי עוגות בעקרון כל פסיק מידע יעזור לי במיוחד תמונות אני אוסיף מידע כשיהיה לי
תודה רבה

redgamba

New member
על שאשא ומידע נוסף

לצערינו השאשא שעליו אני מדבר נתלה בעיראק ומצאתי ספר שנקראהלוך ללא חזור של יחזקאל חבה שגם הוא היה חלק מהמשפחה הגעתי לחיפוש השורשים הזה בעיקר בגלל הזיקה למוסיקה הערבית בכלל והעיראקית בפרט לכן אשמח על המלצות וקישורים

lmns

New member
כל הכבוד לך על ההתעניינות, תגלה שיש

סיפורים מרתקים

redgamba

New member
מקווה שמצאתי משהו קטן

ראיתי את השם שפיק עדס והשם נשמע לי מוכר מאד אם אינני טועה הוא היה ממשפחת סבי וגם עוד בחור שנתלה ושם משפחתו היה שאשא

שפיק עדס

שמעתי שיש לו משפחה בקנדה. לגבי עולי הגרדום, אתה יכול לקבל פרטים ממורשת יהודי בבל.

DORIY1

New member
שפיק עדס

הייתי במשרדו בבגדד לפני שתלו אותו . היה לו צוות עובדים גדול .

עוד על עדס

שפיק עדס היה בן של משפחה עמידה שמוצאה מחלאב. הוא היה היבואן של מכוניות פורד בעיראק. העיתונות שם החלה במסע נגדו אחרי תבוסת צבאות ערב במאי 1948. הוא הואשם במכירת נשק לישראל ונדון למוות ע"י בית משפט צבאי. הוא הוצא להורג בגיל 48 מול מחיאות הכפיים של אלפי צופים שבאו מכל רחבי המדינה. רכושו הולאם.

למעלה