חיפוש שורשים נוצריים

kimiwriterit

New member
חיפוש שורשים נוצריים

שלום רב, אני חצי נוצרייה מצד אימי, סבי שורשיו בשווייץ וצרפת עד כמה שידוע לי, אני רוצה לחקור ולהתעניין מאיפה באו אבות אבותיי, מה מקור שם המשפחה וכמה שיותר אינפורמציה, מה עליי לעשות במקרה זה היות והדת היא נוצרית? תודה רבה!

bilen

New member
כמו שכבר אמרתי בעבר, מצבך טוב בהרבה

ממצבם של חוקרי שורשים יהודיים. ומכיוון שבשוויץ עסקינן, אז בכלל זכית בלוטו! צריך להגיע למקום הישוב של משפחת האם, לבקש רישומים מספרי הכנסיה או מהרשות המקומית. הרישומים בשוויץ מאוד קדומים. אפשר לשלוח אליהם מכתב או מייל אחרי שמאתרים את המקום. חוצמזה, מניחה שיש לה גם אזרחות שוויצרית ואז ניתן לפנות לקונסוליה שכאן ולבקש עותקי רישום לצרכים גיניאולוגיים (כמה יודים?). מאוד מקובל. אולי יגבו איזה סכום עבור השירות ואולי הם נדיבים לאזרחיהם. אופציה שתמיד קיימת, חיפוש ברישומי המורמונים בסאלט-לייק סיטי (ארה"ב). חוצמזה, מניחה שפועלת שם אגודה גניאולוגית מקומית וניתן לפנות גם אליהם בבקשת עיצה. לדעתי, חשוב מאוד במקרה זה שליטה בשפת הקנטון או לפחות בגרמנית.

kimiwriterit

New member
הבעיה היא...

אימי אמנם גדלה בצרפת אבל נולדה בארץ, סבי נולד בצרפת ואביו נולד בשווייץ, ועלה לצרפת בזמן מלחמת העולם הראשונה,סבי נפטר לפני כמה שנים ואין לי את מי לשאול גם לאימי אין הרבה אינפורמציה כי היא לא גדלה איתו רוב השנים, יש לי רק את שמו של אבא של סבי ושם אמא של סבי, זה קצת מסבך את העניינים לא?

Ohle74

New member
לא....

זה לא מסבך את העניינים, כמו שבילן אמרה, בשווייץ יש הרבה מידע מסודר (שווייצרים
). אם תרשמי פה פרטים יותר מדויקים (מה שאת יודעת- שמות, תאריכים ומקומות מגורים- אפילו רק משוערים), אפשר יהיה לנסות לעזור לך. בהצלחה

bilen

New member
שום דבר לא מסבך, אם מפרטים נכון

ולפי סדר את כל השאלות. אין כאן מקום לשאלות כלליות כי אי-אפשר להתקדם עם זה לשום מקום. תני שמות מקומות ומשפחות קדומות שזה עשוי לקדם אותך. את לא צריכה לתת שמות של אנשים חיים כיום.

דרמה2006

New member
אני עם מקרה דומה בצרפת

פניתי למשרד עורכי דין שעוסק באזרחות צרפתית וקיבלתי שירות מעולה. תוכלי לפנות אלי במסרים.

bilen

New member
אם את לא צריכה את זה לדרכון /אזרחות

אז חבל על הכסף כי תוכלי להגיע למידע יותר לאט באמצעים הפשוטים ובסיוע הפורום ומאגרים שונים. מי שממהר לדרכון - באמת חבל שיכלה את זמנו בפורום הזה (וגם את זמננו....).

kimiwriterit

New member
אם כל הכבוד ויש כבוד

ואני לא צריכה לתת הסברים, אני מתעניינת בשורשים הנוצריים שלי, נטו!!! ורוצה לדעת יותר ולנסות לאתר אנשים שאני לא מכירה, התקשרתי לשגרירות שווייץ והם אמרו שהם לא יכולים לעזור, אז לכן אני מעוניינת לדעת איך אפשר לקבל אינפורמציה מגורמים אחרים, בארץ אני יודעת שעזרה לא אמצא כי יש הבדל בין נצרות ליהדות!

עב

New member
זה לא התחום שלנו

הפורום הזה מתמחה בחקר השורשים היהודים. מציעה לך להיכנס לפורומים (באנגלית) שמתמחים בחקר השורשים בצרפת ובשוויץ - יתכן ששם יוכלו לסייע לך. ראי רשימת פורומים באתר הבא: http://genforum.genealogy.com/regional/countries/ בכל מקרה, ישנם כללים בסיסיים למבקשי הסיוע: לספק את מרב הפרטים הידועים לך ולספר מה עשית כבר.

bilen

New member
אפשר לעזור גם למי שמחפש שורשים

נוצריים בהפנייה למקומות המתאימים לחיפוש. אבל את מרבית החיפושים תצטרכי לערוך בשפות מקומיות. אין מה לכעוס. נראה היה מוזר שפנית מיד לסיוע משפטי בתשלום. כפי שכתוב בלינק משמאל "צעדים ראשונים", אחד הדברים החשובים הם בניית שאלות נכונות. אם תבני את השאלה בצורה אחרת, ותתני קצת פרטים יותר ממוקדים על הקנטון בשוויץ שבו את מחפשת או סביבה של עיר גדולה (אם את לא רוצה לתת את העיר עצמה). כמוכן, אם תתני מידע קצת יותר ממוקד על האזור בצרפת - זה יעזור לנסות לסייע לך. שם אני מכירה קצת יותר את החלוקה האזורית ואת הרשויות שנותנות מסמכים. אם אפשר יהיה לקבל שמות של אבות קדומים - זה גם יעזור כמובן. יש הרבה מה לעשות. יש כאן מיומנות שיכולה לסייע לך, רק אם תשאלי כאן את השאלות הנכונות ותהיי יותר פתוחה.

kimiwriterit

New member
סבי נולד...

בצרפת בעיר strasbourg ושם משפחתו bommer הוא עלה לארץ, אביו נולד בשווייץ עלה לצרפת שמו היה maurice bommer האם פרטים אלו יכולים לעזור?

bilen

New member
עדיין לא. כדאי לקרוא איך לשאול ואז

לפרט לגבי המקום הקדום יותר בשוויץ, המקום שממנו הגרו משוויץ לצרפת. ואם ידוע שמות של האבות/אמהות מדורות קודמים. ייתכן שזה היה אפילו מחוז סמוך לסטרסבורג, מחוז של דוברי גרמנית. חוצמזה, לפי מקום הישוב בשוויץ, אפשר יהיה לאתר מקומות שבהם ניתן להיעזר כמו שכתבתי.

kimiwriterit

New member
זהו שאין לי את הפרטים הללו...

כיוון שסבי נפטר ואימי לא מתעניינת כ,כ ואין לי משפחה בארץ, רק 2 אחים של אימי אבל גם הם לא יודעים...

רק הערה קטנה - יתכן שבשנים שסבך חי

ב Strasbourg היא בכלל היתה בשלטון גרמני. 1870 - 1918ונקראה Strassburg

דרמה2006

New member
קצת מחוצפת

הטענה שהפורום עוסק רק בשורשים יהודיים - שם הפורום: שורשים משפחתיים" לא שורשים יהודיים ולא הגבלה כלשהי. שיובן - אני יהודיה במיליון אחוז. רק שיש לי גם כן שורשים נוצריים מכח אהבה - אהבה וסיפור אהבה שהכריע מעל לכל בורות, קנאות, שובינזם או אדיקות. הסיפור אהבה של שעליו למדתי באמצעות הגינאולוג - מקצוען שקיבל הרבה כסף אבל טייל איתי ברחבי אירופה, מרוקו, תוניסיה עד לבית עלמין באיטליה שם נקבר סבא רבא שלי - קצין צרפתי גאה, שנהרג במלחמת העולם השניה. השורשים שלי - הם שורשים יהודיים לא פחות מכל אחד אחר - רק שלי יש גם סיפור משפחתי נוצרי, שנגדע בשל אותו סיפור אהבה ועכשו הוא מוכר לי, מעניין אותי ואם עזרתי למישהו - אני שמחה. כאב לי על הקנאות הזו - אצל כל אחד מאיתנו עלול להחבא גוי קטן שהוסתר ברצף הדורות .... אי אפשר לדעת... נכון ???

kimiwriterit

New member
אני ממש איתך, בטח היה מרתק

לגלות דברים על שורשייך, אני באופן אישי מהסיפורים שאני יודעת מאוד גאה!

bilen

New member
מבקשת סליחה, אבל ממש לא בא לי

להשתתף בשרשור שהופך לגזעני ומכוער. לרובנו יש ענפים מעורבים, אבל במרבית המקרים לא נדרשנו לחקור אותם מסיבות שונות. בעץ שלי, לדוגמא, יש 2 ענפים נכבדים שמגיעים מסקוטלנד ונחקרו עד 1200 בערך ועוד כאלה שמגיעים לשבטי המאיה בדרום אמריקה, מסיציליה ומשבדיה. אבל את עבודת המחקר עשו הצאצאים הישירים של אותן שושלות. הנסיון להכניס לשרשור הזה אלמנטים מכוערים כמו שנעשה ע"י פונים אחרים ולא ע"י השואלת עצמה, לא מקובלים בשום פורום שהוא. הם מכוונים לעורר מהומות ולא להביא לתוצאות יעילות. לשואלת עצמה: אם יהיו לך יותר פרטים, אשמח לעזור לך בהפניה לגורמים בצרפת ואולי בשוויץ (אם זה יהיה בקנטון שמתמצאת בו). כשיהיו לך פרטים - שלחי לי מסר. באווירה הזו אין לי שום עניין ששמי ישורבב להתכתבויות מהסוג הזה. בהצלחה !

Sadetsky

New member
הרשי לי לתת תרגום בגוף הספר

עב לא כתבה שהפורום עוסק רק בשורשים יהודיים. נכתב -הפורום מתמחה. דהיינו מתמצא היטב - בחקר שורשים יהודים, ולא בולט בידע עשיר ורב בחקר שורשים נוצרי. מניסיוני בפורום אני יודעת שלא מתעניינים פה ביהדותו או מידת אדיקותו של השואל. אני מקווה ששמת לב לכיוון ש-עב רשמה בתגובתה. אשמח אם תשתפי אותנו אם הכיוון הזה הועיל לך. תודה.

למעלה