חיפוש קריירה ע"פ אופי?

BlackUnicorn

New member
חיפוש קריירה ע"פ אופי?

שלום, אני בת 21, אחרי צבא. התחלתי ללמוד השנה משפטים (כרגע אני בחופשת סמסטר). אני מתחילה לחשוב שהמקצוע לא בשבילי.. ולכן אני מחפשת אחר מקצוע אחר. העניין הוא, שאני תקועה בלי מקצוע. מה הייתם ממליצים לאדם, שמבחינת האופי שלו: א. אוהב חשיבה לוגית. ב. נמשך לענייני יעילות בעבודה, שיפורים וכו'. ג. אוהב להנהיג / לעבוד עם אנשים ולא רק מול מחשב כל היום. ד. חשוב לו שיהיה סיפוק רגשי בעבודה (בעבודה במחשבים לדוגמא, לדעתי אין). ה. אוהב בע"ח (מאוד!) ו. אין בעיות עם נסיעות (וגם יש רכב). ז. משכורת טובה (לאו דווקא בשנים הראשונות). הכוונה היא ל- 10,000 לפחות (בשאיפה). ח. משתעמם יחסית בקלות. ט. לא אוהב מקצועות הומניים (היסטוריה, ספרות וכו'). י. יצירתי במידה (לא מבחינה אמנותית, אבל חשיבה יצירתית לפתרון דברים לדוגמא). יא. טוב ביעוץ לאנשים אחרים, הקשבה. יב. כושר ביטוי מעולה. יג. קשרים בין אישיים מעולים. יד. רגיש לצרכי הזולת. למה כל הדברים האלו מתאימים? לאיזה מקצוע? שנים חיפשתי מקצוע שיתאים לי.. חשבתי שמשפטים יתאים, אבל כנראה שלא :/ הבעיה היא, שאני לא יודעת אם המקצוע באמת לא מתאים לי (הוא משעמם אותי לרוב), או שאני סתם מפונקת וכל לימודים הם כאלה, כאשר המטרה היא העבודה שאחרי (אבל גם אז - אף אחד לא מבטיח שזה יהיה מהנה במיוחד). מקווה ששרדתם את ההודעה הארוכה, תודה!

BlackUnicorn

New member
ושכחתי לציין עוד אחד או שניים..

טו. אוהב להכנס לדברים ישר ולעניין, בלי הרבה "מסביב". טז. לא אוהב לקרוא המון (כמו במשפטים לדוגמא). שוב תודה

BlackUnicorn

New member
+ 2 שאלות נוספות ברשותכם..

1. איזה הכשרה צריך לעבור כדי להיות מטפל זוגי? 2. אפשר לקבל פרטים על עבודה טיפולית עם בע"ח?

BlackUnicorn

New member
כעקרון אני לא זוכרת כמעט כלום

אבל אין לי בעיה ללמוד, הצד הריאלי שלי חזק.

Magazinesell

New member
הבהרה

התכוונתי לכמה יחידות מתמטיקה למדת ומה הציון הסופי. לפי דעתי לפי מה שכתבת יכול להיות שמנהל עסקים יהיה מתאים לך, השאלה היא האם את נמשכת לתחום.

BlackUnicorn

New member
83 ב- 5 יח', פשוט חיפפתי בי"ב.

אם היה לי את הרצון ללמוד באותה תקופה, הייתי כנראה מוציאה 95-100. מנהל עסקים אכן מעניין אותי, אבל העניין הוא שבתור תואר ראשון אפשר בערך לנגב איתו את התחת (כמו שאבא שלי ז"ל היה אומר), ככה שאעדיף מבחינה הגיונית לעשות תואר ראשון במשפטים ותואר שני במנהל עסקים לא?

Magazinesell

New member
מבחינה אידאלית

את צודקת עדיף לעשות תואר ראשון במשפטים ורק אח"כ נמהל עסקים , אבל אמרת שאת לא רוצה להמשיך במשפטים מחוסר עיניין, ואת זה ניסינו לפתור. לפי התכונות שכתבת על עצמך אני חושב שמתאים לך אולי גם: 1.תקשורת -בתחומים של יחסי ציבור, פרסום ואולי גם שיווק. 2.להיות עצמאית. את זה אני מסיק על סמך מה שכתבת שיש לך "קשרים בין אישיים מעולים","אוהב להנהיג ","כושר ביטוי מעולה" וכו.. ושם השמיים הם הגבול. את תמשיכי להתפתח ולא תעצרי עד לאן שהדמיון והתעוזה שלך יקחו אותך. אמנם יהיה לזה גם השלכות על חיי המשפחה שלך, אבל אני חושב שזה שווה את המאמץ. דרך אגב, השחקן ג'ק ניקולסון אמר פעם "גם אם אתה בראש הסולם בחברה בה אתה עובד, אתה עדיין בתחתית סולם ההגשמה העצמית". אני לא נוטה להמליץ על הדרך הזאת לכולם, פשוט נראה לי לפי התכונות שרשמת, שנולדת לזה. אז: 1.אשמח לשמוע מה את חושבת על כך. 2.תשובה אמיתית. שמת לב שכתבתי למעלה נמהל ולא מנהל. אני צריך את זה לניסיון קטן שאני עושה.

BlackUnicorn

New member
כן, שמתי לב, סורי :)

אם היית כותב מהנל עסקים (כלומר שהאות הראשונה והאחרונות נשארות ורק האמצע מבולבל), יותר הגיוני שלא הייתי שמה לב. בכל מקרה - לגבי להיות עצמאית - זה התכנון המקורי שלי מאז ומתמיד. אבי ז"ל היה מנהל עצמאי, פתח חברה והצליח מאוד. יש לי אופי מאוד דומה לו, ומאז ומתמיד רציתי להיות עצמאית כמוהו. לא אוהבת שאומרים לי מה לעשות ואיך לעשות, אני בד"כ מאוד טובה בלנהל את הדברים כמו שצריך. לגבי פרסום - בהחלט חשבתי על זה.. נראה כבר :) בינתיים החלטתי לסיים לפחות את השנה הנוכחית - כדי שלפחות יהיה לי גליון ציונים, ובחופשה אוכל להחליט בראש שקט מה אני עושה. תודה לך!

למעלה