חיפוש קרובי משפחה

hagairub

New member
חיפוש קרובי משפחה

הסבא שלי חיים לבית פאלץ, יליד העיר קוטנו שבפולין. המשפחה הייתה משפחה ענפה אשר חלקם הגדול נהרג בשואה. ידוע לנו שבת דודה של הסבא בשם "אידיס או אידסה" לבית פאלץ, חזרה לפולין לאחר מלחמת העולם השנייה. רציתי לדעת כיצד ניתן לאתר אנשים או יורשיהם ומה אלה בגורלם?

patyzon

New member
יש לך שמות משפחה?

תפתחי מדריכי טלפון, חפשי באינטרנט, ב-UCQ, SKYPE, בכל מקום שנראה לך אפשרי. ככה אני עשיתי ועדיין ממשיכה בדרך. התחלתי מכמה שמות בודדים והיום יש לי מאות שמות.

ומה עשית עם השמות?

התקשרת לכל האנשים? אנשים משתפים פעולה? כי גם לי יש כמה שמות שהייתי רוצה להתקשר אלהם, אבל ממש לא נעים לי...

patyzon

New member
בד"כ דרך איימל או דואר רגיל

רק במקרים מאוד ספיציפים דיברתי בטלפון.

segev018

New member
אני מתקשרת ו...

ברוב המקרים, גם אם מתברר שאין לנו קשר משפחתי,עצם השיחה על ימים עברו נעימה להם. היו לי מספר שיחות מרתקות כתוצאה מהחוצפה להתקשר, הצלחתי (כנראה) לחבר שני צדדים שלו ידעו זה על זה ושייכים לאותה משפחה, ודוקא אני הפכתי ל"משפחה" של אחת מהן, ממש קשר טוב וקבוע. היום, למשל, התקשרתי לפי כתובת על דף הד מ 1956 (!!!), ודברתי עם האחיינית של המעידה. רבע שעה, והיה מדהים לשמוע ממנה את הסיפורים שעד היום קראתי בספרי ההיסטוריה. שווה לנסות!

את דפי העד קראתי במשך שעות

וגיליתי כמה פרטים נוספים. אפילו לשמות שאמא שלי נתנה לי בחודשים האחרונים, מצאתי תוספת בדפי העד שהיא עצמה נתנה מזמן, כנראה שהשכחה נותנת את אותותיה... בכל אופן מצאתי , כמוך, עדות משנת 1956 , עם מספר טלפון. ביררתי ב-144 , המספר עדיין רלוונטי, רק השם הפרטי שונה. השערה שלי, שהעד אולי כבר איננו, וגר שם הבן. אין לי אומץ להתקשר לברר ואולי לבלבל לו במוח, כי לא את כולם הנושא הזה מעניין... בכל אופן הניסיון שלך מעודד בהחלט...

bilen

New member
אני מתקשרת בלי להסס, בשעה מתאימה

לא מאוחר מדי בערב, לא בצהריים ולא מוקדם מיד בבוקר. היו לי הרבה שיחות מעניינות וקשישים שלא דברו עם משפחתם, שמחים לדבר עם זרים. תופעה ממש מעניינת. חיברתי פעמיים בין משפחות בארץ ובחו"ל. כדאי מאוד לעשות את זה מה שיותר מהר... כל יום שעובר הוא לרעתנו. בהצלחה !

אורדליך

New member
מה הבסיס לבחירת האנשים?

האם את פונה רק לאנשים שחתמו על דפי עד? - כאן יש בסיס לקרבה. כך אני איתרתי ודיברתי עם קרובי משפחה של אנשים הקשורים לעץ שלי בקרבת נישואין. אמנם לא קיבלתי מידע ספציפי כיוון שלחוסר מזלי לא הכירו את הקרובים שלי, אך השיחה הייתה ארוכה נעימה ומאד שמחו לספר לי על התקופה ואת מה שכן ידעו באופן כללי על המשפחה. האם את פונה גם לאנשים שהמשותף איתם הוא רק שם המשפחה? הרי יכולים להיות כאלו בלי סוף! תודה אורית

למעלה