חיפוש קרובי משפחה

irisss

New member
חיפוש קרובי משפחה

אני מחפשת אחרי אח של אמא שלי ז"ל אירנה ריבר (רוט), יתכן שהוא כבר לא בין החיים, אך למיטב ידיעתי היו לו שני ילדים - בן ובת. שם אמי בנעוריה - שטיינר, ושם אביה היה שטיינר גבור (היה קומוניסט ועל שמו היה רחוב בהונגריה וכן גם אנדרטה). שני הילדים של אחיה אמורים להיות בסביבות גיל 60. אמי נולדה בעיר ששמה קומרון - כיום בהונגריה, בעבר צ'כוסלובקיה. אני מחפשת כל מידע על קרוביה של אמי. אבי, תיאודור רוט ז"ל, נולד ברושנברג - כנראה צ'כוסלובקיה. בזמן המלחמה שינה את שם משפחתו לריבר. כל בני המשפחה נהרגו בשואה. זכורים לי שמות שניים מאחיו - שארי ונתן. אם מישהו יוכל לעזור לי להשלים את המידע אודות משפחתי - אני אודה לו מאוד. אני מצרפת שני מסמכים שהיו אצל אבי וגיליתי אותם אחרי שנפטר. אני לא כל כך מבינה את הקשר בין השמות שכתובים בעברית ובסלובקית. יש מישהו שיוכל לפרש בשבילי?

עב

New member
קומארום ולא קומרון

ברוכה הבאה.
העיר שאת מתכוונת אליה מחולקת בין הונגריה וסלובקיה. בסלובקיה קוראים לה קומארנו ובהונגריה קומארום. למה? ככה!
מומלץ לפרסם הודעה נפרדת כל משפחה כדי שאפשר יהיה להתמצא בפרטים.
אירנה ריבר - בת שטיינר גאבור נולדה בקומרום - מתי?
מה השם של אחיה? מה שם אשתו? מתי נולד? מה שמות ילדיו?
תאודור רוט - ריבר - מה שם אביו? מתי נולד?
האם חיפשת כבר ביד ושם? אולי אמא שלך מסרה עדויות? כדאי מאוד לחפש (החיפוש מקוון מהבית ונוח מאוד. עשי חיפוש מתקדם לפי שם אמך כמוסרת עדות ותראי מה יעלה).
באתר של NEVEK? צריך להרשם לאתר אבל זה חינם אז אל תהססי.
היכן המסמכים שרצית לצרף? בהצלחה ותשארי אתנו.

irisss

New member
חיפוש מידע על המשפחה

- אירנה ריבר בת שטיינר גאבור נולדה קומארנו(כנראה) ב- 1918. עם עליתה ארצה ב1949 נותק הקשר עם אחיה, שהתנגד לעליה בשל היותו קומוניסט. אינני יודעת את שמו או שם ילדיו. שם האחות הנוספת - יולי נפטרה בצ'כוסלובקיה לפני כ-27 שנים, לא היו לה ילדים. תאודור רוט ריבר בן פרנצ'ישק, נולד בשנת 1912 נולד ברושנברג. המסמכים כנראה כבדים מדי ולכן לא הועברו. שני המסמכים זהים - של חברה תמימי דרך (תק"פה), כתובים בסלובקית ועברית. כתובים שם תאריכים - כנראה תאריכי אזכרה. באחד כתוב בשורה ראשונה את שם סבי - FRANTISCK ROTH, שורה מתחת - בעברית - נתן בן לאה ע"ה ומתחת 14.5.1942 (תאריך פטירה) בשני: בשורה ראשונה מרים בת מאטל ע"ה בשורה מתחתיה MARGITA ROTHOVA ומתחת 27.4.1942 - תאריך פטירה. אני לא יודעת איפה הם נפטרו ומאיפה המידע על תאריך הפטירה. אני יודעת שהמידע שבידי הוא מועט, הורי לא דיברו על הנושא, וכיום אין לי את מי לשאול.

למעלה