חיפוש קרובים1

חיפוש קרובים1

למנהל הפורום ולכל מי שיכול לספק לי פרטים! מחפשת פרטים על משפחת אטינגר מלמברג אוסטריה שכיום היא לבוב אוקרינה. השמות: אליהו ואסתר אטינגר וילדיהם.מאמצע המאה ה19- שאול אטינגר רב ראשי של קרקוב וילדיו כנראה שנספו בשואה . רחל סבינה סימה אטינגר דודסון, אחותה או אחיותיה ואחיה שביניהם הרב שאול אטינגר. אודה לכל מי שיכול לנדב לי פרטים נוספים עליהם או להפנות אותי למקורות חיפוש באינטרנט בתודה! אני מחפשת פרטים על נפטר ששמו הייזל דודסון שהוא קרוב משפחתי אודה לכל מי שיכול לעזור לי באינפורמציה עליו ועל מקום מגוריו לפני מותו,כתובת, מקום קבורתו, ופרטים על מקום הולדתו ושנת הלידה, פטירה וכו'.

talia olav

New member
אטינגר

שלום מאירה, לגבי הייזל אטינגר - אנא פרטי מתי והיכן לפי המשוער (או הידוע) הוא נולד, ומתי נפטר. הרב שאול-וולף אטינגר, בן אליאש ואסתרה לבית רייך, נולד ב-15 במאי 1874 בלזיאסק (Lezajsk). גם כתובתו בקרקוב מופיעה. כל המידע באתר שרשים המוקדש לקרקוב וסביבתה. באתר מופיעה גם תמונתו, וכן פרטים על אשתו חנה-טובה לבית גייגר, ועל ילדיהם יצחק ואסתר-פריידל (ילידי 1921, 1924). חלק מהמידע פתוח למנויים בלבד. האם מיצית את המידע ב-JRI?

תמונת הרב שאול אטינגר ומשפחתו

אינני מצליחה למצוא את תמונתו של הרב שאול אטינגר זצ"לבאתר שרשים של קרקוב , האם אתם יכולים לעזור לי.? כפי שציינתי אני נכדה של אחותו סבינה, רחל, סימה אטינגר דודסון ולא נותרו ממשפחתי שנספתה בשואה שום תמונות והייתי מאד מעוניינת לקבל כל אינפורמציה אפשרית על משפחתה של סבתי ז"ל, כמו גם על שאר משפחתי מצד אבי מבקשת את עזרתכם כיוון שלא הצלחתי למצוא למרות ונרשמתי אודה לכם על העזרה מאירה דודסון פרבר

הייזל דודסון

טליה אולב שלום השם הוא הייזל דודסון ולצערי אינני יודעת עליו פרטים, אך שם משפחתו הוא שם משפחת אבי זל שכל דודיו התפזרו ברחבי אירופה וגם מקומות אחרים בעולם תודה רבה רבה על האינפורמציה ששלחת לי לגבי משפחת סבתי ז"ל האם ישנה אינפורמציה לגבי אליאס אטינגר אביו של שאול אטינגר ואישתו אסתר לבית רייך? אולי תוכלי לפרט לי איך אוכל למצוא פרטים נוספים בחיפוש אחר קרובים מצד דודסון, מוזס, רייך ,אטינגר, אני יודעת שיש או היו לסבתי סבינה רחל סימה אחות ואולי אחיות ואולי גם אחים נוספים. האם יש אינפורמציה היכן חיו ומתי נפטרו אליאס ואסתר אטינגר וכמה ילדים היו להם? באשר למשפחת דודסון שחיו בגרמניה ברלין האם תוכלי אולי למצוא אינפורמציה על מתיתיהו-מטיאס דודסון ועל אחיו ואחיותיו ובנותיו ועל אשתו פלורה לבית מוזס? על כל מה ששלחת לי אני מודה לך! מאד התרגשתי לקבל את מה ששלחת לי תודה רבה מאירה איפה בדיוק נמצא מידע מה כתובת אתר JIR

talia olav

New member
תשובות ושאלות

הייזל דודסון - עדיין לא מובן מדוע את שואלת דוקא עליו, שהרי השם דודסון מאד נפוץ (בני-הדודים מנה-מנחם דודסון כבר אמרנו?). בכל מקרה את צריכה לתת נקודת אחיזה כלשהי כדי שנוכל להציע הצעות ממוקדות. לגבי בני-המשפחה באזור קרקוב - חפשי באתר שרשים שהקישור אליו הובא לעיל. יש שם המון מידע, בחינם, ונדרש זמן רב כדי למצות את כל בסיס-הנתונים. אם תתקלי במידע שמופיע בו ציור של מנעול - סימן שקיים מידע נוסף הפתוח למנויים בלבד. מחיר המנוי נמוך יחסית ומומלץ. עבור פולין, המאגר האולטימטיבי הוא ה-JRI - הכולל נתונים על יהדות פולין בעיקר מהמאה ה-19. כנסי דרך Jewishgen (ג"ג בקיצור) - ראי קישור בראש עמוד זה - חפשי שם Databases, ושם פולין. הכניסה דרך ה-ג"ג מאפשרת חיפוש במאגרים נוספים, בעיקר מתקופת השואה. הסבר לשימוש במאגרים מופיע במדריך העברי לגנאלוג בפורום זה - הכנסי שם לאזורי מחקר / פולין. לגבי ברלין וגרמניה בכלל - אין לי נסיון באזורים אלה. עד שישיבו מומחי הפורום, נסי לקרוא ב-jewishgen, קבוצת ענין - גרמניה. את המסר ממך לא קבלתי... בהצלחה! ט-א

talia olav

New member
../images/Emo207.gif זוגו, ארנון - צריך לעדכן

את המדריך לגבי ה-JRI, כי מסכי החיפוש השתנו. האם מישהו הרים כבר את הכפפה?

הייזל דודסון

טליה שלום! האם קבלת האי מייל ששלחתי לך ? תודה על האינפורמציה ששלחת לי. השם של הקרוב שאני מחפשת הוא הייזל דודסון ואינני יודעת עליו יותר פרטים רק ששם משפחתו הוא כשם משפחתי וידוע לי שחלק מהמשפחה התפזרה ברחבי העולם ואני מחפשת פרטים עליו

למעלה