חיפוש עבודה בחו"ל

OMERTLLF

New member
חיפוש עבודה בחו"ל

שלום לכולם, בטח נושא שכבר נלעס כאן...ובכ"ז... האשה ואני רוצים לחוות קצת חו"ל, לחוות ולהתפתח. אני בעל תואר במנה"ס ומתעסק בניהול פרופר כבר קרוב ל5 שנים. אנגלית מצויינת וגרמנית בסיסית ביותר. אשתי גם כן אקדמאית ובעלת סטודיו לעיצוב גרפי שיכולה להמשיך להתנהל מול לקוחות בארץ וכמובן שתשמח למשרה או עבודה בחו"ל. אנגלית ברמת שפת אם וצרפתית בסיסית ביותר. שנינו בעלי אזרחות אירופאית. מי יכול להאיר מעט את עיננו? תודה

TrigATUSA

New member
אין תשובה כללית לשאלה שלך

אם תחליט לאן אתה רוצה לעבור באירופה (מכיוון שיש לך אפשרות לעבור לא ן שאתה רוצה) תוכל לקבל כאן ייעוץ איך מחפשים עבודה במדינה הספציפית בגדול, הסיכוי למצוא עבודה רצינית ברמה שאתה מדבר עליה (ניהול) קשה עד בלתי אפשרית אם אתה לא מדבר את השפה המקומית מה שמגביל אותך לבריטניה ואירלנד יוצאי הדופן הם מטות בינלאומיים של חברות גלובליות, כאלו יש בעיקר בבלגיה, הולנד ושוויץ

amitm5

New member
האם אתה מתכוון לעבור ואז לחפש?

יש את האופציה של מעבר לאירופה ואז להתחיל לחפש עבודה, זו דרך שמתאימה לאנשים מסויימים במצבים מסויימים אופציה אחרת היא לחפש מישראל עם אופציה לא לעבור אם אין משהו אטרקטיבי באירופה מה הכיוון שלך?

OMERTLLF

New member
אני מגיע מבית שלא

זורקים לחם ישן לפני שיש לחם חדש (כבר אמרתי שהדרכון שלי גרמני
) כך שמן הסתם אני אחפש מן הארץ. כך גם האישה. בסך הכל יש לנו דירה פה וגם ילדה בת שנה. נראה לנו מעט לא אחראי לעזוב הכל ללא כל בטחון כלכלי.

smaak

New member
עבודת הכנה טובה

וכסף שיספיק למחייה של מספר חודשים גם במצב של אבטלה. אני חושבת שתמצא שזה אמנם לא בלתי אפשרי, אבל קשה למצוא עבודה מהארץ. איך תגיע לראיונות למשל? נראה לי שכדאי קודם כל לחשוב על לאן אתם רוצים להגר כמו שכתבו לפני, ומשם להתקדם. אולי לעשות איזה שהוא ביקור גישוש ובדיקה לפני שאתם לוקחים החלטה. לחשוב על האם אתה מוכן "לרדת ברמה" ולחיות אולי ברמה פחות טובה מזו שאתה חי בה היום, כי הגירה ברוב המקרים (אלא אם המשאבים הכספיים שלכם לא מוגבלים) היא תהליך ארוך ולא קל. אולי תצטרך לעבוד בעבודה שאתה מוכשר מדי בשבילה. שאל את עצמך האם אתה מוכן (האם האישה מוכנה גם כן) לדברים מהסוג הזה. בהצלחה!

amitm5

New member
זה גם מה שאני עשיתי

אז אתה חייב להשקיע הרבה בקשרים אם במסגרת העבודה הנוכחית אתה נוסע לחו"ל, תדאג שיהיו לך הרבה עמיתים לעבודה שמכירים ומוקירים את פועלך במקביל תירשם לרשתות עסקיות (בניגוד לפייסבוק שהוא יותר לנוער ולקשרים חברתיים) תנסה ליזום פגישות שבהן אתה מציע רעיונות או כישורים מיוחדים למנהלים באירופה בגדול, יש להם מועמדים טובים יותר ממך, אתה חייב להיות כמה שיותר ייחודי, למשל מומחה לתחום מסויים, ואז תמקד את המאמצים רק בחברות באותו תחום, תערוכות מקצועיות של אותו תחום וכו...

OMERTLLF

New member
לצערי אני כמעט ולא עובד מול חו"ל

אלא רק בארץ וזה גם לא מלווה בנסיעות. בקיצור, ממה שאני מבין, הדרך הטובה ביותר היא לנסות להתברג למטה של חברה ישראלית...

לא כל כך הבנתי איזו הארה אתה מחפש

ואני לגמרי לא אומרת את זה בהקנטה: הבהרת היטב את מצבך: מחד, יש לך אפשרות לעבוד איפה שתרצה, ומאידך - אתה לא רוצה לעשות את הקפיצה ללא משהו ביד. אז אם הבנתי נכון, זה פחות או יותר משאיר לך את האפשרות לחפש מישראל, ואם ככה - מה עוצר בעדך מלעשות את זה כבר עכשיו? נניח כולם כאן יגידו לך שלא וזה בלתי אפשרי. אז מבחינתך סגרת את הגולל על הרעיון? כי אם כן, שזה לגיטימי לגמרי, נראה שבאמת אין מה לדבר, והכל הוא ברמת השיחת סלון של שישי בערב ששוכחים ממנה יום למחרת. אבל אם לא, אז מה מפריע לך להתחיל להניע תהליכים קונקרטית: להחליט איפה, לגגל, לראות מה ההיצע בתחומים שלך ושל אשתך וכו'? ובעיקר, איזו אינפורמציה יכולה לתת לך שאלה כללית שלא היתה לך קודם?

למעלה