חיפוש משפחה מארה''ב

mahaian

New member
חיפוש משפחה מארה''ב

במהלך ביקורי האחרון ברוסיה נפגשתי עם בת דוד שנייה, אישה כבת - 80 אשר סיפרה לי ששתי אחיות של סבי שרה וליזה וכן בת דוד ראשונה של סבי בשם חנה Voichansky, היגרו מויטבסק בלרוס בשנת – 1905 לארה''ב. שרה, על פי אותה אינפורמציה התגוררה בבוסטון.
נראה לי (בזהירות רבה)שמצאתי את צאצאי בת הדוד של סבי בעוד גורלן של אחיותיו עדיין בגדר תעלומה.
הבת דוד של סבי וכן אחיה מקס היגרו מגורודוק שלייד ויטבסק לארה''ב. כאמור חנה שהיא ילידת -1882היגרה בשנת- 1905 ומקס זמן מה לאחר מכן. חנה התחתנה עם יצחק מירר Mirer בשנת 1906. מקס וויכנסקי שינה את שם משפחתו ל- Witten. קודם מצאתי את הנכד של חנה Steve Mirer כבן שבעים והוא סיפר לי שבת אחת של חנה עדיין בחיים.
הוא קישר אותי לדודתו Ruth Barshop בת ה - 92 המתגוררת בבית אבות בניו יורק והיא זוכרת במעומעם קרובת משפחה מבוסטון (כנראה בת דוד) אשר ביקרה לעיתים קרובות בביתם אשר בניו יורק.
העניין שהיא לא זוכרת את שמה אבל חושבת שאולי קראו לה גולדי(?) האם שרה שינתה את שמה לגולדי?
שינוי שמות היה נפוץ בענף זה. למעשה בת הדוד של סבי נקראה חיה וכאשר היגרה לארה''ב שינתה את שמה ל- Anna ואם אכן מדובר בבת דוד מבוסטון יתכן שזאת היא שרה שאותה אני מחפש כבר זמן רב.
אגב למקס Witten היו שני ילדים בן בשם Joseff ובת בשם -Eveline .
אני וסטיב מירר Mirer שלחנו שנינו בדיקת DNA אבל זה ייקח כנראה זמן רב עד שנדע אם אכן אנחנו בני דודים שלישיים. האם למישהו יש רעיון כיצד על סמך מידע מעורפל זה אפשר להתקדדם במחקר ולמצוא את הצאצאים של שרה/גולדי מבוסטון?

למעלה