חיפוש מקום ברוסיה

חיפוש מקום ברוסיה

מצאתי באתר של אליס איילנד רישומי הגעה של סבתי ומשפחתה מרוסיה והופיע שהמשפחה הגיעה מעיר בשם Tauasow אבל אני לא מצליח למצוא את המקום, ניסתי גם באפשרות של jewishgen למציאת קהילות ולא הייתה תוצאה.

יעקב 1948

New member
עוד זוג עיניים יוכל לעזור

אנא כתוב שמה ובאיזו שנה הגיעה ארה"בה.
יעקב רוזן

השם שלה

Riwe Rosenberg שמה היהודי הוא רבקה, הגיע לניו יור ב28/נובמבר/1913 על האוניה Lusitania, מספר נוסע שלה הוא: 100805050185 .
היא הגיע יחד עם האמא שלה אסתר ושתי אחיות.

האם ידוע לך מה שם האב?

במניפסט יש רמזים - הם נסעו לאבא ששמו מתחיל באות A (שאני חושבת גר באינדיאנה אך קשה לקרוא את שם העיר). אם שמו העיברי ידוע לך חפש את המניפסט שלו, יתכן ששם העיר יהייה ברור יותר. מאחר שהבת הצעירה היתה בת שנתיים ב 1913 סביר להניח שהוא הגיע לארה"ב לא לפני 1910-1911.
אם לא תצליח שאל שוב, יש דרכים נוספות למצוא את עיר המוצא.
אם תזדקק לעזרה נוספת רשום כל שידוע לך על המשפחה - איפה הם חיו, נפטרו, נישאו וכד.

שם האב

שם האב הוא sam והשם העברי שלו זה אהרון שמואל, כנראה שהאבא הגיע ראשון והתגורר באינדיאנה כי באמת הילד שנולד בארצות הברית נולד באינדיאנה, ידוע לי שאחרי אינדיאנה הם עברו לניו יורק שם נולדה להם עוד בת והם מופעים ברישום האוכלוסין של ניו יורק לשנת 1920.

ברשומים של אליס איילנד לא הצלחתי למצוא את האבא.

האבא הוא Sam Rosenberg (אהרון שמואל), נולד בשנת 1880 ברוסיה

האמא היא Esther Rosenberg נולדה בשנת 1881 ברוסיה ונדמה לי ששם נעוריה הוא גרינברג

ההורים נהרגו בתאונת רכבת אבל לא מצאתי תיעוד, האם יש דרך למצוא?

הילדים עברו להתגורר אצל האחות הגדולה Shirley fannie Rosenberg (באליס איילנד היא מופיעה בשם Feigo) שהייתה נשואה לIrving Fryer והתגוררו בשיקגו, אילנוי

הבת השניה שהיא סבתי Rebecca Rosenberg (בחלק מהרישומים מופיע בשם rhea ו/או Riwe) נישאה לIrving liss ונולדו לה שלושה ילדים ולא הצלחתי למצוא במרשם האוכלוסין את הילדים שלה

הבת השלישית היא Pauline Rosenberg (באליס איילנד מופיעה בשם Pessie)

הבן שנולד באינדיאנה הוא Jake Rosenberg והבת שנולדה בניו יורק היא Annie Rosenberg

על שלושת האחרונים לא מצאתי חוץ מזה שלאחר שההורים נהרגו הם עברו לאחות הגדולה.

אם תוכלו לעזור לי אני אשמח!

Aron Rosenberg

מ Tomszow הגיע לניו יורק ב 20 לאוגוסט 1913 -. הוא היה חייט ונסע לאחיו אברהם רוזנברג בניו יורק.
באשר לתאונה - האם חיפשתה בעיתונות היסטורית? האם ידוע לך מתי זה היה ואיפה?

יש לי גישה לעיתונים היסטוריים בשיקגו' אחפש בשבילך. אני מציעה

לחפש את רישומי הפטירה בכדי לקבל תאריך מדויק. אתה יכול לחפש ב familysearch.org או באתר של מחוז cook
http://www.cookcountygenealogy.com/

והנה האינפורמציה מרשומי הפטירה ב familysearch

עם עוד שיבוש של שם העיר. צילום מסך מצורף

איך לחפש את האח והאחיות הצעירות ולוודא את מקום הלידה

כך אני הייתי מתחילה: ב familysearch תוכל למצוא כרטיסיית התאזרחות משיקגו שאני חושבת שסביר להניח שהיא של סם - השם על הכרטיסיה Aron Shmiel samuel אני ממליצה להזמין את המסמך המקורי מ NARA -- תוכל לראות אם שם העיר בברור ואת תאריכי הלידה של הילדים דבר שיעזור לך לחפשם.
דרך אחרת לחפש אותם: לבנות -- עבור על רישומי נישואים במחוז קוק. מצא בעלים פוטנציילים, וערוך חיפושים לפי השם החדש. רישומי קבורה למשל יצביעו על שם האב ויעזרו לך לצמצם את החיפוש.
הבן - אין דרך קלה עם שם נפוץ. אם ידוע לך תאריך ומקום הפטירה של האחיות תנסה לחפש obit, תתקשר לבית הקברות לשאול מי איש הקשר, חפש בעזרת גוגול...
בהצלחה!

מצאתי את השם של האחות הגדולה ובעלה

מצאתי את השם של האחות הגדולה ובעלה ומופיע שהאחים עברו לגור אצלה אבל חוץ מזה לא מצאתי כלום, השמות הם Shirley fannie Fryer ובעלה Irving Fryer.

במניפסט של Aron Rosenberg מופיע שהוא הגיע לאחיו אברהם רוזנברג בניו יורק אבל לא מצאתי את האח.

ממש תודה!

זה לא הוא

האברהם ששלחת את המניפסט שלו בא יחד עם משפחה שלמה, כמדומני שההורים שלו גם יחד איתו והם נולדו בסוכטשוב.

רק הבהרה, צריך לקבל אישוש ממקור נוסף שזה אכן המניפסט

של סם=אהרון. במסמכי האזרחות (אם אכן של משפחתך) יופיע תאריך ההגעה ושם האניה. אם הכל יתאים, יש טעם לחפש את אברהם

שם אישתו שנשארה ברוסיה

במניפסט מופיע שאישתו E Rosenberg נשארה בTOMASZOW כך שיש לי עוד סיבה להאמין שזה האחד שאני מחפש.
כמובן שעד שלא אראה את המסמכי אזרחות זה עדיין בגדר ספק.
בכל אופן תודה על העזרה!

למעלה