חיפוש מסמך

Novartza

New member
חיפוש מסמך

אני מחפש מסמכים אודות פריידא חודוש (חדש) מוילנה, שם האבא מיכל שם האמא שרה לבית קובלנץ או משהו דומה, מקור המשפחה מהעיר מיידל או משהו כזה.

היו לה שישה אחיות ואח, אם תמצאו משהו אודותם גם כן אשמח על כך, השמות של האחיות ידועות לי, מלכה, גולדה, חיינה, שיינא, עלקא, ציפל, האחיות היו נשואות ואם יש מסמכים אודותם ואוכל לדעת את שמות משפחתם, או בני משפחתם, אודה לכם גם על כך.

שם האח לא ידוע לי,

אני מפרסם זאת כאן, כי אני יודע שבעבודת צוות אפשר להגיע לתוצאות ממש משמעותיות, כי

א. אתם מומחים בנושא. ב. לכל אחד ואחת יש את כיוון המחשבה שלו שלה, וזה מה שחשוב וחיוני באתר הזה. ג. ראיתי את עזרתכם לגבי אנשים אחרים ואני מקוה שגם אני אהנה מהפירות של הידיעות שלכם.

כל מידע ואפילו הכי קטן יוכל לסייע לי בסגירת או בפתיחת מעגלים נוספים

בתודה מראש

Novartza

New member
הבהרה

לא התכוונתי דווקא למסמכים, גם רישומים, וכל דבר אחר,
ועוד דבר, מדובר בתחילת שנות 1900

T a m a r l

New member
משפחת חודש/חדש Chodosh מ מיידל, ליטא

village in Lithuania
in various languages:
Lithuanian: Medilas
Russian: Myadel
Polish: Miadziol

יש לי עץ שנכתב בשנת 1979 של משפחת CHODOSH מ מיידל - שם המשפחה בארה"ב היה HORDES
ראש המשפחה היה שמעון HORDES - נפטר בברוקלין בשנת 1903 היה נשוי לשרה סיידי לבית צ'רניאק

T a m a r l

New member
חודש / חדש / הורדי / הודא / הורדס

the family first settled in Miajol (Mijdol) in Lithuania and migrated to Vilna, Smargon and Moscow.
Some members go under the name of Horodi, Chodos or Hode

Novartza

New member
תודה תמר, אבל כמה הבהרות

קודם כל בנושא העץ של משפחת חדש שיש לך, אשמח מאוד אם תוכלי לשלוח לי את העץ כי אולי בכל זאת אמצא חיבורים שלא חלמתי וחשבתי עליהם, אם תרצי לפרסם זאת כאן או שתעדיפי לעשות זאת במסר.

ועכשיו לעצם פנייתי: אני מדבר ספציפית לגבי השמות שפירסמתי, כי ניסיתי לחקור כמה שיכולתי לגבי השמות, אבל אני נמצא במבוי סתום ואני עשיתי את הפנייה לחברי הפורום אולי אני אקבל עוד מידע שלא נחשפתי אליו, גם פרט הכי קטן יכול לעזור, כי מי כמוכם יודע שלפעמים פרט קטן מביא למידע גדול, וכתוב כבר תשועה ברוב יועץ, ולכן אם כל אחד מחברי הפורום שיכול ורוצה לסייע, יכול לבוא ולסייע וכל אחד יש לו את הידע שהוא צבר ויש לו את סגנון החיפוש שלו, ולכן אני מבקש קודם כל להתיחס לשמות הספציפיים שפירסמתי, אחר כך אפשר להתפרס גם לשם המשפחה ולשמות הערים.

מנסיון אל תימנעו מלמסור כל פרט כמו תמר, ותודה רבה, גם אם זה רק שם משפחה דומה, או רק שם העיר דומה, בסוף מה שלא חלמתי יכול להיות המציאות הכי טובה

בכל אופן תודה תמר

T a m a r l

New member
CHODOSH מ מיידל

השמות שציינת לא מופיעים אצלי בעץ (הוא לא סרוק ולכן לא יכולה להעלות תמונה).
את האינפורמציה לגבי שמות משפחה ומקומות קיבלתי מתוך התכתבות בנסיון לקשר בין ענפי משפחה שונים. מאחר והמכתבים נכתבו לפני כחמישים שנה - כבר אי אפשר לחזור לשולח בשאלות נוספות

Novartza

New member
האם יש קשר בין משפחות חודוש מ מיידל

במפקדים הראשונים שהיו בעיירה מיידל בביאלורוס, מתברר כי רוב תושבי העיירה היו ממשפחת חודוש, אין לי מושג האם הם בני אותה משפחה, או שמאיזה שהיא סיבה לקחו על עצמם את שם המשפחה חודוש, ישנו גם משגיח בישיבת חברון שנקרא הרב מאיר חודוש, הוא מאחת העיירות באיזור מיידל, אבל הם לויים, היה מעניין לדעת האם כל בני משפחת חודוש הם לוויים, אצלנו במשפחה היו רק בנות, כך שאני לא יכול לדעת אם הם היו לויים או לא, שאלה לאלה שאולי כן יודעים.

למעלה