חיפוש מסגרת לימודית

micha110

New member
חיפוש מסגרת לימודית

אני אבא לילד בן 10.5 אובחן כ-PDD ולומד במסגרת חינוך מיוחד במרכז הארץ. אנחנו יוצאים לנסיעת עסקים למשך חצי שנה בפיניקס אריזונה בארה"ב ומעוניינים לשלבו במסגרת חינוכית מתאימה, האם מישהו מכיר מסגרת כזו?

שווה לשאול בפורומים לאוטיזם בארה"ב

נסה לבדוק דרך יאהו או פורטלים דומים. השאלה אם לחצי שנה, זה משמעותי עבור הילד- כי עד שהוא ילמד שפה, הוא יחזור לארץ, לא? אולי יש אפשרות לתת לו מסגרת חינוך ביתית בתקופה זו? אולי אפילו עם תראפיסטים מישראל? לשמור על השפה שלו? ברור שזו החלטה שלכם בלבד, אך אם שאלת אני פשוט מציעה לחשוב על עוד חלופות. בכל אופן, לקראת המעבר, כדאי להכין אותו עם מילים באנגלית ולקבל מידע מוקדם מהמדינה והעיר שבה תהיו, כדי לברר על מסגרות שם. אולי לפנות לרשויות החינוך והרווחה שם. וגם לארגון האוטיסטים ולנציגות המקומית- נתתי לך קישורים לדוגמא בהצלחה !

שירה

New member
שלום מארה"ב

הי, קודם כל בהצלחה!!! בנסיעה, במעבר ועוד.... כשתגיע למקום המגורים ותהיה לך כתובת אז תוכל בעצם להתחיל את התהליך. נגשים לdistrict ורושמים את הילד-הם מאבחנים אותו במשך חודש ומשבצים במסגרת שמתאימה לו על פי הממצאים. בינתיים הוא יכנס למסגרת מיוחדת עפ"י המידע שתתן להם. במהלך החודש הזה תקבע לו גם תוכנית הלימוד המפורטת שלו. תזכור שיש לך הרבה כח השפעה על כל דבר בתהליך, כולל גם בתוכנית העתידית שלו. הכל מאוד עפ"י החוק כך שאם אתה לא מסכים למשהו אתה יכול לא לחתום והם חייבים להגיע איתך לעמק השווה. אני רוצה לציין שבלי כל מלחמה קיבלנו יותר שעות מכולם כי ביקשנו בצורה עניינית, הכנו לו תוכנית שילוב ואחד על אחד יחודית לו ועוד בשנה שעברה בברקלי. השנה אנחנו בל"א, אך אם בכל זאת תרצה לדבר אתה מוזמן: שירה 310-477-1981

micmaoz

New member
לא תמיד זה כך

אנחנו נאבקנו 4 שנים בכדי לקבל תוכנית אישית בסיסית בשביל תם ולבסוף קיבלנו אותה רק כשהוא היה במצב נוראי והפסיק ללכת לביה"ס במשך 3 חודשים (פשוט סירב ללכת כי היה בדכאון עמוק) גם היום 5 שנים אח"כ אנחנו צריכים להיאבק על כל דבר קטן שאנחנו רוצים להוסיף או לשנות בתוכנית. למשל עכשיו אנחנו נערכים למלחמה חדשה כי התוכנית נפתחת לקראת המעבר של תם לתיכון הרגיל בשנה הבאה ועלינו ליצור אותה מחדש. כך שזה מאד תלוי באיזה DISTRICT נופלים ואם הם רוצים לבוא לקראתכם או לא. אנחנו גרים ברוד-איילנד דרך אגב. מיכל

למעלה