חיפוש מידע בפולין

הדס ח

New member
חיפוש מידע בפולין

חברים יקרים טוב, הגיע הזמן לעדכן קצת וכמובן גם לבקש עזרה..... לפני מספר שבועות הגיע אלי מייל ממישהי בשבדיה אשר הודיעה לי שאנחנו קרובות משפחה, וכל שנותר לנו לעשות זה להוכיח זאת.... מכיוון שאני מאד ממושמעת מיד התחלתי לחפש את הקירבה. עדיין לא באתי על סיפוקי בענין ואין לי הוכחה. אמנם ישנם לא מעט שמות "משפחתיים" שחוזרים אצלה ואצלי, אבל, כנראה שהחיבור המדויק הוא לפני שנת 1800 ואין לנו מידע קודם לכך. כאן שאלתי. האם ניתן באיזה שהיא צורה למצוא מידע כזה? כמו כן גם מידע על מי שנולד בסביבות 1860.... הכל מדובר על וורשה וכנראה גם סביבותיה... למותר לציין שבג´ואיש גן - כפי שציינתי בעבר - אין מידע. אם אסתמך על מה שאין שם אז כנראה שמשפחתי היא משהו וירטואלי. אין שם זכר לבני משפחת סבי או סבתי..... לכל מי שרוצה לעזור השמות שאני מחפשת בשלב ראשון הם : oszlak = אושלק השמות הפרטיים: אהרון(יליד 1886), אביו משה (יליד 1860 כנראה או משהו בסביבה) czarkowska = צ´רקובסקה או צ´רקובסקי השמות הפרטיים: יעקב (נפטר בוורשה ב- 1916 בגיל צעיר יחסית) ואשתו אסתר (נפטרה ב- 1926 גם כן בגיל צעיר יחסית) אשמח לכל רעיון או כיוון חיפוש תודה ושבת שלום הדס

ornan

New member
אריבים בפולין

הי הדס אני מצרפת לך לינק לארכיבים בפולין, יש שם את הארכיב בורשה, כמו כן יש שם דוגמאות למכתבים בפולנית שיש רק להוסיף את הפרטים האישיים של האדם שאת מחפשת. עליך להתאזר בהרבה סבלנות, זה לוקח כ 3 חודשים עד שהם עונים, אבל התשובות ענייניות, לדוגמא אצלי תשובה אחת הייתה חיובית (ההשג שלי השנה) לגבי השאר הם לא מצאו כלום. במידה והם מוצאים הם מיידעים איך וכמה $ להעביר להם. בהצלחה ארנה

ornan

New member
כתובת אתר הארכיבים בפולין

משום מה הלינק הישיר לא נפתח הנה הכתובת www.archiwa.gov.pl שבת שלום

הדס ח

New member
ארנה, אם תוכלי לפרט

קצת יותר איפה נמצאים הטפסים.... נכנסתי לאתר וראיתי רשימה של כל הארכיונים בפולין. בארכיון של ורשה אין טקסט באנגלית אלא רק בפולנית שוטפת.... שאני אמנם קוראת, אך לא מבינה כלום ... תודה הדס

ornan

New member
דוגמת מכתב לארכיון בפולין

הי הדס משום מה אני לא רואה את דוגמת המכתב, אני זוכרת שהעברתי לפני מס´ חודשים את הלינק לפורום ועד כמה שזכור לי זה אי-שם בקישורים. בינתיים אני מעבירה את המכתב שהעברתי לארכיון (במקרה שלי לארכיון בקטוביץ) הכין לי אותו עו"ד פולני כך שהנוסח בהחלט מקובל עליהם, נסי להעזר בו, שני את פרטי המשפחה הרלוונטים לך. מקווה שאני עוזרת לך אם תזדקקי לעזרה נוספת אני פה קצת עסוקה לפני הבחירות (לא יודעת למה אני טורחת לעזור למי שאני עוזרת) שבוע טוב ארנה

הדס ח

New member
תודה ארנה

שמרתי את נוסח המכתב ונראה מה אעשה בו. ביחס לבחירות..... זה בכלל לא משנה עבור מי את עובדת בכל מקרה כל הביצה הפוליטית היא מבחילה.... הדס

שרי סילבר

Active member
אושלק לא אלה הספציפיים שאת מחפשת, אבל אני מקווה שחרשת את ה-JRI. בחיפוש של כתיב מדויק, כמו שאת כותבת, עלו 4 אנשים ששמם אושלק, כולם מורשה והסביבה. השם אושלק הוא בכל זאת לא לוי או כהן, יש סבירות גבוהה שהם קשורים למשפחה שאת מחפשת. בכל מקרה, גם אני ממתינה בכליון עיניים לרישומים של אמצע המאה ה-19, לא הכל עדיין עלה. צריך לזכור שיש כרגע במאגר הזה פחות מ-2 מליון שמות, ובתכנון להגיע (במהרה בימינו, נקווה..) למשהו כמו 8-9 מליון שמות. אז יש למה לחכות.

הדס ח

New member
תודה שרי

אכן הרצתי את השם ב JRI וקיבלתי את השמות בכל פולין כדי להיות על הצד הבטוח... נראה לך ששאר השמות יעודכנו לפני שאני אחליט באופן סופי שכנראה המשפחה שסיפרו לי עליה היא פיקציה או לחילופין וירטואלית.... כרגע בהתייחס לנתונים שבידי לא נראה לי שיש לי עוד מה לחפש באינטרנט ועלי לעבור למשהו יותר מסובך כגון, ביקור בבית הקברות בורשה ובארכיון של לאודר בעיר, מה שאומר נסיעה לורשה.... אבל עוד לא אבדה תקוותנו !!! אני אחכה קצת ונראה מה יקרה הדס

masorti

New member
הפכה ל"מערב אוקראינה".

וברצינות... אני מניח שהיא כלולה ברישומים הפולניים.

חיפוש מידע בהונגריה.

הקהילה היהודית בבודפשט לעומת זאת לא השיבה למכתבי ששלחתי לפני חודשים.

למעלה