חיפוש דירה 101

איריס 153

New member
חיפוש דירה 101

בתור מישהי שגם אין לה מושג בנושא,
גם יש לה (ולבן זוגה) פרצוף תמים,
וגם יש לה (ולבן זוגה) תמימות אמיתית...

מה הם הדברים העיקריים שצריך להסתכל עליהם כשמסתכלים על דירה? (מעבר לנתונים היבשים - כשנמצאים בפועל בדירה)
כמה זמן הגיוני "לתת" לנו לחשוב?
אילו שאלות צריך לשאול על חוזה השכירות?
והאם יש לכם טיפים כלליים? גם הדברים הברורים מאליהם...

תודה מראש על כל דבר שיקל מעט על הבלבול.

avvv

New member
שאלות טובות

מקווה שגם אנשים יותר מנוסים ממני יגיבו.
בדירה צריך לראות שהיא מה שאתם מחפשים, דבר ראשון. חוץ מזה, לנסות לראות שאין נזילות בקירות, ושהצנרת לא מאולתרת.

delikat

New member
כדאי לשים לב לפרטים בבית

אני מניחה שמדובר על שכירות. הכוונה לדברים כמו תריסים חסרים, רשתות קרועות, ונטה או פעמון כניסה שלא עובדים. דברים כאלו יכולים להעיד על בעל בית מזניח שיכול להיות בעייתי בעתיד.
כדאי לשים לב למיקום של החלונות בבית (וספציפית מה יש בשירותים).
לבשלנים, כדאי לשים לב האם יש מספיק מקום עבודה במטבח.
לוודא איזה ריהוט מגיע אם הבית ומה יוצא.
לא לשכוח לשאול אם יש דוד שמש - דוד חשמל הוא הוצאה נוספת.
לשאול כמה הארנונה וועד הבית.

זה יכול להעיד על בעל בית מזניח, אבל לא בהכרח

קיימת בעיה עם דירות שמושכרות במשך שנים, שהשוכרים נוטים לא להשקיע ו/או להתעלם מפרטים מסוימים, ולא תמיד מיידעים את בעלי הדירה. במקרה כזה כדאי לבדוק אם בעל הדירה מודע לתקלות ולדרוש ממנו שיטפל בהם לפני או בסמוך הכניסה לדירה.

מצטרפת לשאר ההמלצות - כדאי גם לפתוח את החלונות ולבדוק את זרימת האוויר. ממליצה לשאול את השאלות האלו את בעל הדירה ולא את הדיירים היוצאים. לוודא שהמיטלטלין כתובים בחוזה - כולל מזגן ומקרר, כי במידה והם לא כתובים בעל הדירה לא אחראי לתקינותם, וכבר היו מקרים שהתגלה באיחור שהמקרר בדירה הושאר ע"י דיירים קודמים ואין שום אחריות לגביו.

C H 4

New member
לא בהכרח בעל בית נוראי

בדירה שאני מתעתדת לעזוב יש כמה תריסים שבורים והדירה די מוזנחת אחרי עשור של השכרות, אבל כל פעם שהיתה בעיה שדרשה טיפול בעל הדירה טיפל בה. בשנתיים שאני פה פעמיים היה פיצוץ בצנרת (שנזל למטה, לא לתוך הבית) והוא הוציא הון על תיקון מיידי, הוא החליף את השירותים, הוא התקין מזגן (כפי שהתחייב), הוא החליף את דלת הזכוכית למרפסת כי המסגרת היתה רופפת והנגר שעשה את זה הציע עוד כמה תיקונים נדרשים שבלי להסס בעל הדירה שילם עבורם.
מודה שעכשיו אני מפשת דירה שאני אוכל לחבב יותר כי הקיר לא ישאר לי ביד כשאדפוק מסמר, אבל שילמתי מחיר יחסית זול ובעל הדירה ממש ממש לא הזניח את מה שחשוב.

C H 4

New member
תלוי מה ואיפה אתם מחפשים

יש אזורים עם תחלופה מאוד מהירה כמו ת"א ואזורים של סטודנטים, המשמעות היא שיתכן שאם תתלבטי מהבוקר ועד הערב מישהו אחר יקח את הדירה. יש אזורים שהתחלופה פחות מהירה ואת יכולה להתלבט גם שבוע.
בעיני הכי חשוב שתלכו ותראו הרבה דירות, אפילו כאלה שברור לכם שלא תיקחו, כדי שתקבלו מושג למה לצפות בדירה במחיר כזה או אחר.
הכי חשוב לשים לב לדברים שישפיעו עליכם: ארנונה, בדירה מחולקת אם החשמל משותף עם השותפים, ועד בית. דוד שמש או חשמל? תבדקו איך המים זורמים בדירה ושאין יותר מידי נזקים למבנה וכו'.
אל תתביישו להתמקח אם לדעתם אפשר להתמקח (בשביל זה צריך לראות הרבה דירות), אל תתביישו לדרוש משהו שהוא הוגן- לצורך העניין תיקונים של מבנה, צנרת, מקרר ומכונת כביסה על בעל הדירה. לדוגמה, אני הודעתי לבעל דירה מסויים שלא אכנס לדירה אם הוא לא ירכוש מקרר..
גם יש פה שאלות של מה אתם מחפשים.
אם אתם מחפשים דירה בת"א הדרך הכי טובה היא דרך חברים, אם מנסים לדחוף לכם שידת נצרים מתפוררת ב2000 ש"ח כדי שתכירו את בעל הבית תמשיכו לחפש, אפשר למצוא דירות גם בלי הגועל נפש הזה.
בחוזה שימו לב שהוא הגון, אם החוזה כולל שימור של רהיטים שיהיה פירוט, שלא יאשימו אותכם שגנבתם או זרקתם משהו שלא היה שם או שהיה כל כך רקוב שזו בושה לשמור.
אם יש לכם בע"ח, שימו לב מה החוזה אומר בנושא (יש אנשים שפשוט לא מידעים בעל דירה, אבל מכיוון שהיו לי מקרי חירום ובעל הדירה רצה בצדק לראות איך מתקנים והגיע, זה נראה לי סיכון מיותר)
צ'ק ביטחון הוא בדרך כלל בגובה של 3 שכ"ד, יש בעלי דירה שרוצים דברים אחרים.
יש בעלי דירה שמעוניינם להוסיף סעיף שמאפשר פינוי לפני הזמן, שימו לב שבמקרה כזה יש מספיק זמן התראה וכמו כן אם זה מוכנס לחוזה, שיופיע גם סעיף מקביל שמאפשר לכם לסיים את השכירות באותו אופן (בחוזה הנוכחי שלי כתוב שאני או בעל הדירה יכולים לסיים את החוזה לפני הזמן בהתראה של 3 חודשים). אם אתם נדרשים להחזיר את הדירה צבועה, תוודאו שאתם גם מקבלים אותה צבועה. בעל הדירה שלי ביקש שהקירות לא יחזרו אליו מחוררים במסמרים, אז לקחתי אותו לחדר שהיה מפוצץ במסמרים (לא מבינה מה הדייר הקודם עשה שם, אולי התאמן בצליבה) והראיתי לו שהקיר כולו מחורר, שיהיה ברור שזה לא הגיע ממני.
לבדוק את שעוני החשמל, הגז והמים, שלא תשלמו יותר ממה שאתם אמורים.
בחוזה צריך להיות כתוב שבעל הדירה לא יכול להופיע בלי תאום מראש ולא יכול להכנס לדירה בלי שתהיו נוכחים בה (בכל מקרה עדיף להחליף מפתח). כמו כן עדיף שיופיע בחוזה סעיף שנותן לכם אופציה להאריך את החוזה בשנה באותם תנאים.

איריס 153

New member
תודה לכולם!

אשמור את כל העצות ואוסיף להן עם הזמן ממה שאגלה על בשרי.

תודה!

למעלה