חיפוש גנים - עדכון

mamick

New member
חיפוש גנים - עדכון

אחרי שבועיים של ביקורים בגנים (הייתי בתשעה גנים) הגעתי למסקנה שאני עוד לא רוצה לשלוח את הבן שלי לגן. התכוונתי להתחיל אחרי פסח או קצת יותר מוקדם, אבל עכשיו אני רוצה לחכות עד השנה הבאה (הוא יהיה אז בן שנתיים). לא רק שלא מצאתי גן מושלם (זה היה צפוי), אלא שמהר מאוד צמצמתי את הדרישות שלי לדרישה כמעט יחידה - צוות חם. ואני צריכה להגיד, שהקריאה בפורום הזה במשך שנה לא הכינה אותי לזה שהמשימה הזאת היא כמעט בלתי אפשרית. מכל הגנים רק בשניים מצאתי את זה. (באחד אין מקום, אז בכל מקרה צריך לחכות לשנה הבאה, ולשני יש לי טענות אחרות). היו גנים שפה ושם ראיתי בן אדם נחמד. אבל הרושם הכללי שקיבלתי - נשים קשות יום (ואני מבינה שזה הכן כך) ששונאות את עבודה שלהן, משועממות ממנה ולא משקיעות בילדים אפילו רגש מינימלי. שמעתי הרבה צעקות וקולות צורמים, ואף אחד לא העמיד פנים בשבילי (או שכן, ואז המצב האמיתי ממש נורא). והייתי בגנים "יוקרתיים" ויקרים. (אני מודה, שלגן הכי יקר בעיר לא הלכתי). דווקא הגנים הפחות יומרנים (ויותר זולים) נראו יותר נחמדים. בקיצור, החלטתי לדחות את הכניסה לגן כל עוד זה סביר. ואני חושבת ששנתיים זה עדיין סביר.

אפרתש

New member
נשמע נורא. איפה את גרה?

גם אצלי צוות חם זו הדרישה הראשונה. אבל מנסיוני המצב לא כלכך נורא. את הגן לבתי הקטנה בחרתי מתוך שלושה שבכולם יש צוות נעים ונחמד וחם. (האמת - בשנייים מהם רשימת ההמתנה מאד ארוכה, אז אולי גם אם היינו רוצים לא היינו יכולים להירשם לשם). מדובר בגנים פרטיים, אבל לא "יוקרתיים". בכל אופן - יש לך עוד זמן לחפש. שנתיים זה בהחלט סביר. בתי נכנסה לגן בגיל שנה ו9, והתאקלמה בצורה מאד מוצלחת. לא פחות טוב מילדים "בעלי נסיון".

mamick

New member
מעניין בכלל אם יש קשר בין גיל הילד

למהירות (ולטיב) ההתאקלמות בגן? ואני גרה בנשר. הגנים היותר יקרים הם בחיפה, ויותר אהבתי את הגנים ה"פשוטים" ליד הבית.

אפרתש

New member
יש קשר להרבה גורמים

יש אנשים שחוששים שילד שהיה בבית עד גיל שנתיים (ובטח אם היה בבית יותר מזה), יהיה לו קשה להסתגל למסגרת. חשבתי שאולי זה החשש שלך, ולכן שיתפתי אותך בנסיון עם בתי. אני חושבת שהגיל הוא רק מרכיב אחד, ויש מרכיבים הרבה יותר חשובים. ילד חברותי, עם בטחון עצמי, סקרן - יאהב ללכת לגן. מקסימום יתבייש בהתחלה, אבל יתגבר.

למעלה