חיפוש בחינם ב Ancestry

yofi nechama

New member
חיפוש בחינם ב Ancestry

שלום לכולם. אני חדשה כאן, אך קוראת בעיון את ההודעות בפורום מזה זמן מה. כמו הרבה אחרים, החלטתי להיכנס לעובי הקורה לאחר שביתי הגישה עבודת שורשים בבית הספר. בהמשך אכנס גם עם שאלות משלי. בענין החיפוש ב Ancestry: מניסיוני, אפשר לקבל כניסה חינם למשך 7 ימים, ללא מסירת פרטים כלשהם, אם מורידים את תוכנת עץ המשפחה של Ancestry, מהקישור הבא: http://aft.ancestry.com/?o_iid=3689%3A+HOME+Free+Familiy+Tree+Software כדאי לרכז את רשימת השמות והמקומות המעניינים ורק אח"כ להוריד את התוכנה. בהצלחה, נחמה.

א77

New member
בטח שכל השמות שאת מחפשת הם מפולין

מורגנשטרן, ולא מורגנשיין. זה בית אדמו"רי קוצק. יש בתל אביב, בעצם לאחרונה עקר לבני ברק מורגנשטרן, צאצא לבית קוצק, שהוכתר לאחרונה לאדמו"ר מקוצק. יש לו בנים שישמחולעזור. האחד יצחק, גר כמדומני ברחוב כהנמן בבני ברק, אם עדיין לא עקר משם. הגדול יותר, איני זוכר שמו. הוא מתגורר באיזור של רח' רד"ק הרצל או הסביבה. לפני כעשרים שנה ויותר, נפטר אדמו"ר מקוצק ללא ילדים, בשם מורגנשטרן. הוא היה אדם מאד חריף, כמתאים לראשי בית קוצק. מנדלבאום, גם שם מאד מוכר ונפוץ מפולניה. שבת שלום, זאבי.

yofi nechama

New member
מורגנשטיין/מורגנשטרן

לזאבי, תודה על התגובה המהירה. ידוע לי שהשם מורגנשטיין הוא שיבוש של מורגנשטרן שחל בימי סבי או אביו. לא ידוע לי הסיבה להחלפת השם. סבי, מנחם מנדל מורגנשטיין יליד 1904~, בן יחיאל מאיר מורגנשטרן יליד 1870, בן אברהם אבא מורגנשנטרן יליד 1839, בן יעקב פסח מורגנשטרן יליד 1799, בן מוישה מורגנשטרן יליד 1765~. עץ המשפחה של ענף זה הוכנס ל JewishGen ע"י בן דוד של אבי. מנחם מנדל מורגנשטרן מקוצק חי בין השנים 1787(גאראי) - 1859(קוצק). לפיכך, ולמרות שגם סבי נקרא מנחם מנדל, אין לי קשר משפחתי ישיר אליו. אולי היה קשר משפחתי בדור קודם לזה של מנחם מנדל מורגנשטרן מקוצק. האם ידוע אילן היוחסין של אבותיו של מנחם מנדל מורגנשטרן מקוצק? באנציקלופדיה העברית (ערך קוצק) מצאתי רק שסבתו היתה ביתו של ר' דוד-דב הלפרין, רבה של אוסטרהא ואח"כ של זסלב. שבוע טוב, נחמה (ע"ש מנחם)

א77

New member
הזכרת גם את יחיאל מאיר

אז קצת ידע בסיסי בבית קוצק מורגנשטרן. אותו אדמו"ר מקוצק שהיה בבני ברק, והקים בית מדרשו ברחוב נחמן מברסלב 14 בבני ברק, נקרא רבי יחיאל מאיר מורגנשטרן. הוא נפטר לפני יותר מעשרים שנה, איני זוכר בדיוק כמה, הוא לא הותיר אחריו זרע. אביו היה רבי צבי הירש מלומז. בן רבי דוד בן רבי מנחם מנדל מקוצק. כל הדרשה הזו, היא בשל שלושת המכנים המשותפים בין משפחתך ובין בית קוצק. 1. השם מנחם מענדיל. 2. השם יחיאל מאיר. 3. שם המשפחה מורגנשטרן. להמלצתי: שווה בדיקה.

yofi nechama

New member
יחיאל מאיר מורגנשטרן "שלי"

ואני לתומי חשבתי שכבר חקרו את משפחת אבי, והגיע זמן לחפש פרטים על משפחת אימי (ויסברג, מנדלבאום). מצורפת תמונה של אבי סבי - יחיאל מאיר מורגנשטרן. נולד ב 1870 ברוז'אן, פולין. נפטר ב 1943 בסיביר. לא ברור לי מה עלי לעשות כדי לברר יותר לעומק קשר לרבי מקוצק. הייתי רוצה להעלות את עץ המשפחה מצד אבי לפורום. לשם כך עלי לדעת באיזה תוכנה עדיף להשתמש ומה לעשות לגבי שמירה על פרטיות של אנשים. בברכה, נחמה.

א77

New member
עוד אור הוספת.

הקדוש רבי יחאל מאיר מורגנשטרן, חסיד אמשינוב. קודם כל, מהכיתוב שבתחתית התמונה משתמע שהוא עבר משהו כעינויים לפחות. לולא כתבת שנפטר, הייתי חושב שנהרג על קידוש השם בשל הכיתוב "הקדוש". אמנם לא ידוע מי כתב ועל מה, אבל זה מקום למחשבה, ואוליי הנך יודעת מדוע. ובקשר לחסידות אמשינוב. אז יש בבית וגן שבירושלים אדמו"ר מאמשינוב. לא מבוגר במיוחד. הוא בן של בת האדמו"ר הקודם. אישיות מיוחדת ומעניינת. אדם שנוהג לסייד בעצמו את ביתו לקראת הפסח, גם לוקח ילדיו לגן. והוא אדמו"ר ידוע, מפורסם מאד. לא סתם אדמו"ר שקט. אליו יכולים להכנס בקלות. הוא יודע הסטורית בית אמשינוב מאד טוב. וזו אפשרות נוספת לבירור. בכל אופן, חושבני שאינך צריכה להכניס עץ שלם של כל הענפים מהגזע של קוצק. די אם תכתבי את השמות הרלבנטיים כמו אלמוני בנו של פלוני שהיה בנו של אלמוני שהיה בן פלוני וכו'. מקימוץ במילים או שתיקה לא מגיעים לשומקום. בהצלחה, זאבי.

yofi nechama

New member
עוד על יחיאל מאיר מורגנשטרן

לזאבי, תודה על המידע. הקשר עם בית אמשינוב היה יותר קרוב משהיה ידוע לי עד היום (הודעה נוספת בהמשך). לגבי יחיאל מאיר מורגנשטרן אינני יודעת מתי ועל שום מה הוסף הכיתוב לתמונה. התמונה עצמה צולמה לפני מלחמת העולם השניה. יחיאל מאיר מורגנשטרן היה רב ברוז'אן, פולין, ומדי פעם החליף את הרב של המקום אם הלה היה בנסיעה. אם מוות בגלל שמירת כשרות הוא קידוש השם, הרי שהוא מת על קידוש השם. בזמן המלחמה, המשפחה ברחה לרוסיה והתגלגלה, כמו רבים אחרים לצפון סיביר. לא רק שלא היה שם מה לאכול, אלא שהוא סרב לאכול גם את מה שהיה מטעמי כשרות. ושאלה בענין מנהגים: אבי זוכר שסבו (יחיאל מאיר) היה מניח תפילין פעמיים, זוג אחר בכל פעם. האם ידוע לך (סליחה, לכם, אם עוד אנשים יענו לי) מקור וסיבת הענין? האם זה מנהג אופייני לחסידות מסויימת? תודה, נחמה.

א77

New member
שתי זוגות תפילין

רש"י מניח כל אחד. השני הוא רבינו תם. החסידים מניחים אותם לאחר החתונה. יש כאלה שלא בשנה ראשונה אחרי החתונה. חסידי חב"ד מהבר מצוה. יש עוד שני סוגים, אבל ממש נדיר שמישהו מניח אותם. זה לאנשים מיוחדים במינם. אני מניח שתי זוגות, כמובן לא בבת אחת. יש עדות מזרח שמשתמשים בכוונה עם תפילין קטנים כדי שיוכלו להניחן לשתי הזוגות בבת אחת.

צאצאי הרבי מקוצק

משפחתו של בעלי הם מצאצאיו של הרבי מקוצק, ולאחר מאמצים רבים אספתי אינפורמציה רבה על המשפחה שאשמח לחלוק איתך ואולי גם לקבל ממך מעט מידע. תוכלי להשאיר לי בהודעה פרטית מס' טלפון ואצור איתך קשר.

yofi nechama

New member
הקשר בין מורגנשטרן לאמשינוב במשפחתי

קודם כל תודה, למי שעונים לי. היום קיבלתי email מדהים עם פרטים נוספים מבן דודו של אבי, ועיקרם (בתרגום מאנגלית): סב סבי, אברהם אבא מורגנשטיין (1839 -1914) איבד את אביו בערך בגיל 4 ואומץ (גודל) ע"י מנחם מנדל Vorker (אני לא יודעת אם בעברית זה וורקר או פורקר?) , בנו של יצחק קאליש מ Vorker - שושלת חסידות אמשינוב. יצחק קאליש היה אחד מהמקורבים ביותר לרבי מקוצק. לדעת בן הדוד של אבי, יתכן שאביו של אברהם אבא, יעקב פסח מורגנשטרן, היה קרוב רחוק (בן דוד) של הרבי מקוצק, והיה לכך משקל בעובדה שחברו הטוב של הרבי מקוצק אימץ אותו לחיק משפחתו. כל זה חדש לי. נראה שעלי ללמוד יותר על התקופה והשושלות החסידיות.

למעלה