חיפוש באתר פולני

רותם39

New member
חיפוש באתר פולני

אתמול נאמר לי שברשת ישנו אתר בפולנית, ובו תמונות של יהודים. התמונות הישנות נמצאות אצל פולנים והם העלו אותן לאתר. ניתן לעשות חיפוש לפי שמות של אנשים (Osoby) וכן גם לפי שמות ערים (miast) בפולין. ידידה שלי, ניצולת שואה, מצאה כמה תמונות שצולמו לפני המלחמה, שבהן היא מצולמת עם בני משפחתה (כולם נספו בשואה) ועם השכנים הפולנים, שגרו לידם לפני המלחמה. התמונה הועלתה לאתר על ידי השכן הפולני לשעבר, בן גילה. היא כל כך התרגשה ומיד שלחה מכתב לאותו פולני, שלא ראתה אותו ולא שמעה ממנו מאז המלחמה. כמובן, שהיא מיד עשתה גם חיפוש לפי גרודנה ולפי לונה, אך לא היו כל תוצאות. אולי בהמשך ימצאו פולנים מגרודנה ולונה שיעלו לאתר תמונות עם השכנים היהודים...
אשמח מאד אם לכמה חברים תהיינה תוצאות חיוביות ואם תשתפו אותנו בהצלחותיכם.

דניעל

New member
תודה. צריך זמן לנבור שם. מעניין.

חבל שאני לא מבינה את ההסברים בפולנית. יש לי תמונה של בן-דוד של סבי כשהיה ילד והיא מודבקת על קרטון מיוחד של צלם כלשהו. מצאתי באתר הזה תמונה מאותה תקופה על אותו קרטון בדיוק עם אותו כיתוב ואותם סמלים. שם המשפחה של האדם המצולם כשם משפחת הסבתא המשותפת לסבי ולבן-דודו (לפני נישואיה). אני תוהה אם האדם הזה קשור איכשהו למשפחה שלי... אחטט קצת בג'ואישגי'ן. במקרה בענף הזה הלכתי הכי רחוק אחורה בעזרת ג'ואישג'ין. אספר כאן אם אמצא תשובה.

אתר נחמד. חיטטתי בו להנאתי

ולצערי לא מצאתי משהו "שווה" בעיניני שלי. שלחתי לחברים.

Melitz

New member
תודה ! מצאתי כמה וכמה "חשודים" צריך עכשיו לנבור באלבומים, להשוות ולוודא

לרותם 39 תודה!

אתר ששעות יקח לחטט בו ולעיין בו לעומק.
בחיפוש ראשוני מצאתי את בן דודו של סבי שניצל עם עלייתו ארצה ב 1934 מפולין. כל משפחתו נספתה.
ומשפחת אבי שניצלה ברובה, הייתה לו, לאשתו ולבנותיו המשפחה היחידה בארץ.
אנחנו בקשר הדוק עד היום.

לדעתי|, לאחר שאשמע את תגובות בנותיו, אדע לבטח אם אכן זו תמונה ראשונה שלו מצעירותו.
התרגשות!
תודה,
לאה

Esarah

New member
לאה אולי לא ידעתי לחפש אבל לא מצאתי שלוקח

שעות לחפש באתר.
כלומר חיפשתי לפי שם משפחה (ולא מצאתי) ואז לפי שם עיר - והיו כמה תמונות מהעיר אבל לא יותר.

האם עשיתי נכון? האם יש עוד מקומות?

מרגש מאוד מה שמצאת!! ברכותי.

תודה

שרה

לשרה - כפי שאותם39 אמרה על החיפוש

הוא בשני קישורים באתר:Osoby - "שם" בפולנית
מבדף יופיע סרגך א"C לחצי לפי השם משתופיע התמונה מתחתיה יש מילה Opis -"תיאור" ערכתי העתק הדבק על התיאור ועם התרגומון של גוגל אני מוצאת את ההסברים
כך בקישור השני של העמוד הראשי - Miejsca - " מקום".

פשוט יש לי הרבה בני דוים ובני דודות של משפחתי ושל משפחת בעלי. זה מצריך חיפוש יסודי .
כנ"ל לגבי העיירות בהן חיו.
בהצלחה,
לאה

Esarah

New member
תודה לאה! דא"ג אם פועלים מ"גוגל כרום"

אזי יש למעלה אופציית תרגום, ולא צריך לעשות קופי פייסט כלל

שבת שלום

נמרוד, בחלק יש תאריכים

כמו זה של מנחם השוטר.
ואני "חושדת" בZauderer שהם "שלך" -של סבתך אני.
יוסט לא מצאתי וגם לא פרוינד.
מנסה את יתר השמות המשותפים לנו.
ד"ש!
לאה

נימבו

New member
אכן, גם אני חושב שמוניו, זה אבא של מרים,

שלחתי לה את התמונה במייל בכדי לזהות

y נ ת

New member
תודה!

מצאתי באתר תמונה שכבר מצאתי פעם ברשת, אבל לא הצלחתי למצוא פרטים נוספים לגביה.
באתר מצורף לתמונה מכתב מפורט (ומצמרר) ששלחה בעלת התמונה עצמה..

רותם39

New member
לכל מוצאי "החשודים"

תודה עבור השיתוף במציאות. האם אתם יכולים לומר משהו על הסיפור של התמונה (Opis) ומי שם את התמונה באתר? ניתן כמובן להשתמש בתרגום מפולנית לאנגלית או לעברית (עדיף לאנגלית).

y נ ת

New member
Wedding photo of Lezajsk

הזוג שבתמונה היו חברים של הוריה של שולחת התמונה. היא מספרת שהבן שלהם והיא שיחקו יחד בתור ילדים...

[URL]http://www.zydzipolscy.pl/photo,id,202,p,5,letter,[/URL]S,filter,person.html

הנה תרגום גוגל (גוגל כרום מאוד נוח לצורך העניין) לאנגלית -

Wedding photo of Lezajsk Stendigów State, October 10, 1924. Mr. Stendig [Simon Stendig?] Was before the war, a teacher of religion in Leżajsk. His wife called Mrs. Niusia, during World War I, she was a nurse in Vienna. They had a son Joseph. They were friends with her mother Mrs. Maria Fijałkowska who provided pictures. On the back of picture read: "Loved our girlfriends and Kasi Mani [name illegible] and Simon [?] Stendigowie Leżajsk, 10 / X 24". The abbreviation of the letter: "Picture the fourth - I know that during World War I, Mrs. Niusia was a nurse. Stendigowie you had one son. His name was Joseph. We played together as children. In 1939 (and I was 14 years old - born 18.VI.1925) Joey was about two years older. He died so that when the Jews were driven group Leżajsk Kuryłówki way to the river and come to San - told them that he who will pass San, will be free. Joey, along with other young deportees jumped into the water. All of them were shot dead in the water. This version of events told my mother, knowing that a friend of you Stendigami, and especially with Mrs. Niusia. I thought - let these pictures in front of more people. Maybe in Israel is one of Lezajsk? And these pictures arouse in him a good and tender memories of the times to 1939 ". Maria Fijałkowska, Lublin

למעלה