חיפוש אות בסינית

GSI17

New member
חיפוש אות בסינית

האם יש אות בסינית שפירושה אמון עצמי או אמונה עצמית ולא בטחון עצמי.. זה חשוב .. תודה רבה מראש לעוזרים

SashTheRed

New member
אפשר לבדוק אותך לגבי אותו דבר באנגלית

למירב ידיעתי, אי אפשר לאמר במילה אחת באנגלית את המשמעות של אמונה בעצמך, אם זה לא self-confidence. במקרה הזה believing in yourself או faith in oneself זו לא מילה אחת. אולי מישהו יודע על מילה אחת כזו?

happydog23

New member
לא מצליח לחשוב על מילה אחת מסויימת שמביעה

ספציפית אמונה עצמית או ביטחון עצמי, אבל אפשר גם לומר confidence, או confident, כאשר ברור שהכוונה היא לעצמך/בעצמך.

happydog23

New member
אגב, משהו מעניין שקרה לי בעבודה - שאלו אותי

איך אומרים לחלק באנגלית (בשמעות של לחלק דפים עבור כיתה/קבוצת אנשים), ולא משנה כמה התאמצתי, לא הצלחתי לחשוב על מילה מקבילה. גם כאשר שאלתי את הבוסית האנגליה שלי, הטוב ביותר שהיא הצליחה לחשוב היה to give. בדיעבד חשבתי על to hand-out, אבל משום מה זכור לי שזה לא כל-כך התאים לרגע. זה מוזר איך שלפעמים שואלים אותך איך אומרים דבר מאוד פשוט בשפה אחרת, וזה פשוט בלתי אפשרי למצוא תרגום מוצלח, אפילו בדבר כל-כך יומיומי. לפעמים יש מושגים שפשוט אי-אפשר לתרגם (כמו גם, למשל, חוצפה).

GnomeBubble

New member
Chutzpah ../images/Emo8.gif

לפעמים אני חושב שבאנגלית של ניו-יורקרים יש יותר מילים ביידיש מבעברית
האמת של-Chutzpah באנגלית יש בדרך כלל ניואנס חיובי יותר (עודף ביטחון עצמי והתעלמות מקודים חברתיים במובן הטוב של המילה). אבל זה לא שאין לך למה לתרגם "חוצפה" עם קונוטציה שלילית. יש הרבה מילים: nerve, impudence, rudeness, brazenness, shamelessness וכו'. פשוט אין מילה אחת שתתאים בכל המקרים, וצריך לבחור את המילה המתאימה ביותר מבחינת הניואנסים הקטנים, והמשלב. לדוגמה, מורה דקדקן מהדור הישן אולי יאמר לתלמיד "You're quite impudent, young man" אבל אני חושב שהיום יותר מקובל לומר "You have a lot of nerve". כל התזוות הקטנות האלה בשדות הסמנטי מסבכות נורא, וגם אם אתה יודע את שתי השפות מצויין, לפעמים תתקל במילים שקשה לך לתרגם. גם אני לא בטוח שהייתי חושב על hand out במקומך, למרות שגם אני מכיר את המילה
הרי hand out זה לחלק, אבל זה רק סוג מסויים מאוד של "לחלק". לחלק יכול להיות במובנים אחרים גם divide, distribute, partition וכו'

GnomeBubble

New member
אפשר לומר faith-in-self

אבל לדעתי כל הטעות פה היא שאנחנו יותר מדי חושבים בעברית, ומתרגמים לעצמנו אנגלית בצורה מילולית. בגלל של self-confidence זה בדיוק "אמונה עצמית". הנה הגדרה מהמילון (Oxford's Concise)‏. a feeling of trust in one's abilities, qualities, and judgement מה זה אם לא אמונה עצמית? לעומת זאת, מה שאנחנו קוראים לו בעברית "בטחון-עצמי" מתרגם באנגלית בדרך כלל ל"סתם" confidence. ככה זה. שדות סמנטיים אף פעם לא חופפים חלק בשפות. לדעתי זה דבר יפה, אבל כל מי שמחפש סימניה לקעקוע או חריטה שתאמר בדיוק מה שמתחשק לו ותקביל במאה אחוז למילה עברית הוא פשוט נאיבי. לדעתי במקרה הזה זה גם מיותר, כי פגשתי מעט מאוד ישראלים שצריכים אמונה עצמית. רוב הישראלים צריכים בדיוק את ההפך: ספק עצמי.

happydog23

New member
אני חושב שהבעיה לא היתה למצוא תרגום, אלא

למצוא מילה בודדת (ולא צירוף של שתי מילים) שמבטא את זה.

GnomeBubble

New member
אני חושב שאנחנו צריכים להתחיל לתרגם מכאנית

כמו מילון, במקום להתייחס בכובד ראש לכל דרישה, כשאחר-כך אנחנו לא מקבלים שום תגובה או (יותר גרוע) רק טרוניות למה "אין תרגום מדוייק למילה שאני רוצה בשפה". זה די נמאס. בפעם הבאה שאנשים דורשים ממני לבקש מילה עם כל הקונוטציות שלה ליפנית אני פשוט אבקש מהם שיתרגמו קודם משהו כמו speakeasy למילה אחת בעברית...

GSI17

New member
זה לא הייתה הכוונה

אני בתמימות ביקשתי לדעת פירוש לצורך אישי אני חושב שאין סיבה לתקיפה כזו מצידך זה לא היה הכוונה שלי.. וחשבתי שפורום תפוז הוא מספיק אמין ואדיב עם אנשים טובים שיכולים לספק לי את המידע.. את במאת סליחה ששאלתי כול האנשים בארץ הזו אותו דבר לא מסוגלים לעזור טיפה..

GnomeBubble

New member
הביקורת היא לא ספציפית כלפיך...

אל תתפוס את זה ככה. העובדה היא שאנשים כאן דווקא כן מנסים לעזור לך. היינו יכולים להתעלם. אני לא חושב שהפורומים שלנו לא אדיבים, אבל לא תמיד אפשר לתת תשובה.

SashTheRed

New member
כן, זו באמת ממש לא ביקורת כלפיך

זה פשוט שחרור לחצים לגבי תופעות מסוימות, אבל באמת שזה לא כמו התעצבנות או משהו כזה, ובטח שלא עליך.
יום נעים :)

למעלה