חיפושית 1303

lola50

New member
חיפושית 1303

טירון בנושא חיפושית,מתעניין ברכישת 1303(אמריקאית) שנת 73 כאשר בוצע שינוי למנוע 1600.מה צריך לבדוק?האם השינוי יכול להזיק?על פניו מצב סביר אבל לא בדיוק יודע על מה להסתכל. תודה מראש

ronbug 73

New member
ברוך הבא -כמה דגשים.

תשתדל תמיד לומר איזה שנתון החיפושית האמריקאית יוצרה מ 1973 ועד 1979 חלק נחשבות 1980. רוב הדגמים בארץ הם משנת 1973 ו 1974 המנוע שהוחלף או שופץ אין איתו בעיה ותתפלא לשמוע שחיפושית זאת יוצרה באופן סדיר גם עם מנוע 1600. עם המנוע שופץ אז סביר שזה לא כתוב ברשיון אבל אם הוא הוחלף אז עלייך לוודא שמספר המנוע מופיע ברשיון. ייתכן ותרצה להחליף לבלמי דיסק מכיוון שתרגיש שאין לך מספיק כוח בלימה. גוף תבדוק רקבונות [חלודה] בפח בעקר מתחת לכנפיים בחיבור עם גוף המכונית באזור המצבר תתכופף ותבדוק את הרצפה. בדיקה זאת טובה לכל חיפושית ולא רק ל1303. פנים תבדוק מה מצב הרפוד קרוע לא קרוע שב על הכסא מה מצבו? דש בורד האם מצבו טוב או לא. היגוי שיטת ההיגוי שונה ב 1303 עלייך להזיז את גלגל ההגה ולבדוק האם יש חופש או אתה שומע נקישות אם כן אז צריך להחליף את המפרק. בתא המטען תגלה מכסה תפתח אותו זהו בית הווישר והמאוורר תבדוק מה מצב הרקבון. כל הדברים ניתנים לתיקון והם עולים הרבה כסף!!! אתה מוזמן לקרוא את המאמר על החיפושיות וה 1303 קישור למאמר

haim la

New member
שאלה בנושא בלמי הדיסק.

רון, יש לי רכב שעבר שינוי מ1300 ל1600. בזמנו גם דרור בננה אמר לי על בלמי דיסק שיהיו מאוד מומלצים לי. אשמח לקבל פירוט מה שונים בלמי הדיסק ממה שיש לי כיום. בכל אופן בזמן האחרון הבנתי שאני מרגיש ברכב כל קפיצה וכל בור קטן. הלכו לי בולמים אחורים.. האם באותה ההזדמנות היתה מציע להחליף לבלמי דיסק וכמה בערך יעלה לי השינוי הזה.. אם לא שווה לי בכלל לחכות לשחיקה של הברקסים ביום מן הימים.. תודה.

ronbug 73

New member
בלמי דיסק או תוף=במוסך מורשה בלבד לא לבד

יכולת הבלימה של בלם דיסק פשוט יותר טובה וזה מורגש רק אחרי שמרכיבים אותם במוסך מורשה ולא לבד. כשהגדלתי את המנוע מ 1300 ל 1600 הרגשתי שחסרה לי בלימה. כשנכנסים לשלולית בחורף אז בדרך כלל לוקח כמה דקות עד שהמערכת חוזרת למצב תקין ובינתיים מפמפים אלו הם דקות מסוכנות. בחיפושית 1600 ו 1500 החל מ67 בלמי הדיסק היו סטנדרט. קיט שלם לבלמי דיסק על-פי שנתונים ניתן להשיג ב cip ואל תשכח להזמין עוד זוג רפידות קשה להשיג אותם בארץ. הקיט מגיע ללא צלחת האבק שנמצאת בדגמים המקורים-אני מרוצה. לגבי שאלתך על המתלה האחורי והבולמים אני לא מבין בזה ואין קשר לבלימה. לי יש בלמי דיסק מקדימה ותופים מאחור. את כל פעולות ההחלפה יש לעשות במוסך מורשה !!!

ronbug 73

New member
../images/Emo188.gif שלולית ומפמפמים!חדשים ותיקים כנסו לתוכן

לכל מי שיש בלמי תוף בארבעת הגלגלים יש להכנס לשלולית לאט ולצאת לאט ולהתחיל לפמפמם עד שהבלמים יחזרו למצב תקין. יש לי ידידה היא נכנסה לשלולית שכחה לפמפמם התנשקה עם עץ ,פחחות חבישה בצוואר וזה רק מזל והעץ לא הפך לנסיך.

haim la

New member
אתה יכול לשלוח לי קישור

של כל הסט לשדרוג הבלמים. וזאת על מנת שנאי יבצע רכישה. ואפילו לא חשבתי להסתכל לבד על הברקסים. הכל עושה לי אנטולי.. סליחה ד"ר אנטולי.

למעלה