חיפושים בארה"ב

tomsonb

New member
חיפושים בארה"ב

בשנה האחרונה נודע לי על מספר קרובים בארה"ב. את חלקם איתרתי אך יש עדיין כאלו שממתינים.... אשמח לקבל עצות לדרכי חיפוש. הנה הפרטים של שניים מהמקרים "הקשים": 1) אני מחפש את (צאצאיו של) בן דודו של סבי אשר שם משפחתו מארך MARCH. שם פרטי: זלמן. שם אביו: יהודה (יודל, אידל, ליב...) שם אמו: בריינדל נולד בעיירה דובייצקו (דובעצק) Dubiecko, פולין. להערכתי נולד סביב 1900 - 1910 התחתן עם בת דודו. שמה הפרטי לא ידוע לי, אך אביה היה חיים שופר (Schupper, Schipper). כנראה שהיא נולדה בארה"ב והגיעה לפולין בשנות ה- 30. זלמן מארך ואשתו עברו לארה"ב לפני מלחמת העולם השנייה. סביב 1937. בשנת 1946 היו גרו ברובע קווינס (ניו-יורק). בשנת 1982 זלמן מארך כבר לא היה בחיים. ידוע שהיו לו לפחות שני בנים. לא ידוע לי מה היה שמו בארה"ב אך ניתן לשער שזה היה גרסא אנגלית של זלמן, ז"א: Zalman, Shlomo, Salomon, Sol וכו'... 2) חיפוש קרוב ממשפחת וייזר WEISER WAJZER: סבתא של סבתי, חנה קעלמן, היתה גרה בפולין באיזור העיר בוכניה והכפר הסמוך Wrzepia (ווזעמפיא). היא נפטרה סביב 1929 או 1931. אביה היה דוד וייזר (או יצחק וייזר ?), שהיה גר גם באותו האיזור, אולי בכפר Uscie Solne. שמעתי מקרוב משפחה, שלפני כ- 20 או 25 שנה הגיע ארצה לביקור, כחלק מ"פמלייתו" של הרבי מבאבוב, קרוב ממשפחת וייזר. לא ידוע לי שמו הפרטי. יתכן ועסק ביהלומים. כנראה שגם אז באיזור ניו-יורק. קיבלתי שמות של 3 משפחות וייזר הרשומות בספר הטלפונים של חסידי באבוב. דיברתי עם 2 מהם באיזור ניו-יורק ועוד אחד בקנדה, אך הם לא קשורים לאותו אדם. תודה רבה על כל עזרה! תומר אגב, ידוע לי שיש ספר (או חוברת) שמתארת את הביקור (אחד הביקורים) של הרבי מבאבוב. הספר נמצא בספריה הלאומית, אך עדיין לא הספקתי לעיין בו. אדווח בפורום על תוכנו ברגע שיגיע לידי.

אכן, סוגיות קשות לפיצוח...

אכן, שתי סוגיות קשות לפיצוח, ואתייחס כרגע לראשונה מן השתיים, לגבי משפחת March. הסוגיה קשה לפיצוח, משתי סיבות עיקריות: 1. כל הנתונים שבידיך לגבי קורות המשפחה בארה"ב, הם מאוחרים יותר ממועד הסיום של המאגרים החשובים ביותר לאיתור "עוגנים" בארה"ב: המאגר של אליס איילנד (מתעד כניסות עד 1924) ומפקדי האוכלוסין (האחרון: 1930). 2. שם המשפחה נפוץ ביותר, חיפוש פשוט ב - SSDI יעלה זאת, ובנוסף - חיפוש אחר שם זה במנועי חיפוש רגילים הוא בעייתי מאוד, כיוון שזהו גם שם של חודש... ובכל זאת... אם מנסים להתמקד מעט ולנחש מעט, אולי מגיעים לתוצאות מעניינות... קצה חוט יעיל פחות: ב - SSDI ישנו רק אדם אחד אשר שם משפחתו הוא (בדיוק) March, ושמו הפרטי מתחיל ב: Sol, והוא: Sol March, יליד 1907, אשר בשנת 1977. שים לב כי השדה Last Residence אינו מעיד בהכרח על כתובת מגוריו האחרונה של האיש, אלא רק על הכתובת האחרונה שהיתה מעודכנת ברישומי הביטוח הלאומי. בכל מקרה, גם אם כתובתו האחרונה היא אכן ברוקלין, ניו-יורק - אין בכך מידע מספיק כדי לאתרו. קצה חוט יעיל יותר (אולי): קבוצת המחקר של הגנאלוגיה האיטלקית בניו-יורק, ItalianGen, מפרסמת אינדקסים למאגרי מידע חשובים ביותר בניו-יורק. אם תסרוק שם את כל רישומי ההתאזרחות על שם אנשים עם שם משפחה (מדויק) March, תגלה כי מופיעים בסה"כ שניים: א. Solomon March, אשר ביקש/קיבל אישורים בשנת 1938 (כרך 904, מסמך 254711). רישומו מופיע במאגר המחוז המזרחי (המכיל את קווינס); ב. Sol March, אשר ביקש/קיבל אישורים בשנת 1943, והוא יליד 1908 (מסמך 404988). רישומו מופיע במחוז הדרומי (מכיל את מנהטן, ברונקס וגם את ווסצ'סטר). בתעודות הללו מופיעים פרטים יקרי ערך, ובפרט כאלו אשר יסייעו לך לזהות האם אדם זה הוא האדם אותו אתה מחפש. הזמנת מסמכי ההתאזרחות פשוטה מאוד אם יש לך אדם בארה"ב שיכול לעשות זאת עבורך: הוא מזמין עבורך את התעודות ומשלם עבורן (10$, אפשר לבקש עד 3 מסמכים תמורת אותו מחיר. אני לא משוכנע שאפשר לערב הזמנות משני המחוזות, אך צריך לברר זאת), ואתה שולח לו כסף מזומן בדואר (לא ניתן לשלם במזומן ישירות לארכיון). אני הייתי מציע לך בחום להזמין את 3 התעודות הללו. אם אתה צריך עזרה באיתור מזמין בארה"ב - תוכל לפנות בבקשה בקבוצת הדיון של JG, ואני בטוח שתיענה.
ארנון

tomsonb

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo45.gif

ארנון - תודה רבה על המידע, ההכוונה וכל הגבוד על ההתמצאות! אנסה להזמין את רישומי ההתאזרחות ואראה לאן אתקדם מכאן. חשבתי להתקשר לבתי עלמין באיזור קווינס - האם יש למישהו מהחברים ניסיון בכך? ואחרי הכל, משום שכוונתי היא ליצור קשר עם ילדיו ונכדיו - האם ישנו מקור שמראה שמותיהם של אנשים חיים עם שם אביהם או שבארה"ב הידועה בפרטיותה אין סיכוי שדבר כזה נגיש..? שוב תודה, תומר

עמי60

New member
שלום תומר ,קח בחשבון את האפשרות

שכאשר תגלה את קרוביך האבודים הם יגלו קרירות מעליבה ,הדבר קרה לי לא פעם כאשר מצאתי קרובי משפחה רחוקים בארה"ב .

או הפוך, עמי, כפי שקרה לנו

עם קרובים, בן דוד ראשון של אבי, ובני דודים שניים של בני דורי, בקנדה. שהחברים ובעיקר ארנון סייעו לנו למוצאם לפני שנתיים. ודווקא המייל והטלפון שומרים על סוג של קשר וכשהם בארץ הם באים לביקור. השבוע קבלתי תמונות של ילדי בני הדודים השניים ואף של נכדיהם. קרירות מעליבה קבלתי אף קבלתי. ולמרות זאת - החברים פה לימדוני להתעקש ולהיות אופטימית. זה משתלם גם. לאה

לא סתם הצעתי רק את הדרכים הללו...

בעיר ניו-יורק (מה שמכונה: New York City) על רובעיה ומחוזותיה השונים, אין שום אפשרות לדעת היכן קבור יהודי, בהתבסס על מקום מגוריו
יש עשרות בתי עלמין יהודיים, ורבים מן היהודים בחרו באתר קבורה לא רק מסיבות קירבה לכתובת המגורים האחרונה. שתי סיבות אפשריות: קירבה למקום המגורים של הצאצאים, או הימצאות של חלקת קבורה של עיר המוצא שלהם בבית העלמין. עקרונית, תוכל להתקשר לכל בתי העלמין, על פי סדר סבירות מסוים, ולבקש חיפוש, אך אל תשכח שאינך יודע את שם הנפטר... כנ"ל לגבי חיפוש אנשים על פי שמות הוריהם - עקרונית, התשובה היא לא לאו מוחלט, אך גם לא הן מוחלט. ובכל מקרה, תזדקק לעוד מידע, הרי אינך יודע את שמו האמריקאי של אב המשפחה. עצתי לך: השג עוגנים, ובפרט שמות ותאריכים נוספים במשפחה. הזמן את התעודות בעזרת קולגה אמריקאי, המתן שבוע-שבועיים ואולי תחכים... ארנון

למעלה