חיפושיות

אור רון

New member
חיפושיות

שבתי הביתה מפקניק של יום העצבנות, וכהרגלי אני מעיפה מבט על הגינה, ו....חשכו עיני. ענפי הצנוניות (אלה שלא התפתחו לצנונית אכילה והחלטתי לשמור לזרעים) מכוסים בחיפושיות (??) שחורות עם נקודות או כתמים) בגוון חום-אדום. אין לי מושג מה הן. הן קצת יותר קטנות מטחביות. החלטתי שזו הזדמנות נפלאה לבדוק את ריסוס מי הסבון (אלכוהול וניקוטין נשמע לי לא לטעמי, וממילא אין לי ניקוטין זמין בבית, וגם לאאלכוהול). אז ריססתי, וחלק נפלו מיד. עוד מעט אצא לבדוק השפעה לטווח ארוך יותר. מה שמעניין הוא שהן היו רק על הצנוניות (ראיתי גם 3-4 על הפטרוזיליה שצמודה לצנוניות, אבל נראה לי שלשם הן הגיעו בטעות), והן היו המון
(אם מישהו יודע מה הן, ומכיר את התופעה, אשמח לפירוט יתר. לצערי אין לי מצלמה ולכן לא יכולה להראות לכם אותן...)

מוטי בר

New member
אוי ואבוי, נקווה שלא הרגת משה רבנו

שהיא חיפושית מאוד מועילה בכך שהיא טורפת כנימות. לפי התאור שלך זה נשמע שזה כן חיפושיות אלו. בהצלחה וידידות וחג שמח

אור רון

New member
הסר דאגה מליבך

חיפושית משה רבנו אני מכירה ומזהה, והיא ממש ממש לא עונה על ההגדרה שנתתי. היא עגולה ומבריקה, עם רקע אדום חזק ונקודות שחורות. וראיתי כבר הרבה חיפושיות משה רבנו בחיי, אבל אף פעם לא בריכוז כלכך גבוה. כמו כן - חיפושיות משה רבנו הן מעופפות, ואילו אלה שהתלבשו לי על הצנוניות לא עושות רושם שהן מעופפות. בכל מקרה - בינתיים ניסוי הסבון לא ממש הצליח. שמתי עכשיו שוב ונראה מחר מה קורה...

למעלה