חיפה ופריפריה

חן המלך2

New member
חיפה ופריפריה

שלום
רציתי לדעת משהו:חיפה עיר גדולה בצפון שמשרתת את כל איזור הצפון לרבות הקריות,נשר,טירת הכרמל וכו'
מדוע העיר הזו שהיא גדולה ונותנת שירות להמון תושבים נחשבת במונחים רבים פריפריה?
אפשר לעשות משהו כדי לתקן את זה?האם זה נעשה מצד העירייה?
תודה רבה!
פורים שמח לכולם!

שרונהה

New member
תלוי מאיזה כיוון אתה מסתכל

בשביל התלאביבים היא פריפריה
אבל לכל איזור הצפון היא היא העיר הגדולה.

חג פורים שמייח ומבדח ושבוע נפלא לכולם

פנצו10

New member
זה למה...

כי אם אתה רוצה לא להיחשב פריפריה...אתה צריך כעירייה להעניק יחס מועדף לתושבים שלך. אם לא תעשה כן, אחרים ישפטו אותך כפריפרייה גם כן.

כי מקבלים אפס תמורה חזרה, הרחובות והשכונות במצב מתפרק, וזה כולל את כמעט כל שכונות הכרמל כולל כאלו שמשלמים ארנונה מהיקרות בארץ (חוץ מכמה עלי תאנה ששופצו לאחרונה וקיבלו יחסי ציבור בשפע). לא מזמן היו אצלי אורחים מהמרכז והם אמרו שהכבישים בשכונה שלי שאני משלם פי 2 ארנונה מהם על אותו שטח נראים כאילו מועצה אזורית באיזה כפר מתפרק תחזקה אותם במקרה הטוב לפני 30 שנה ומאז הכל שבור. וכן עשו קצת קוסמטיקה לפני הבחירות פה ושם...יופי....

כי לא תראה פילהרמוניות בפארק ולא אופרה בפארק אלא הפקות פריפריאליות של עם הארץ וריאליטי להמונים.

ותשלם כתושב העיר חנייה כמו אחרון האורחים ולא תקבל הנחה כתושב עיר לא בגן חיות ולא בכרמלית. כי העיר לא סופרת את התושבים שלה ולכן אחרים לא סופרים אותה.

כי שהשכנים עושים קריוקי...אז המוקד העירוני והמשטרה מסבירים שאין להם ניידות והם כולם עסוקים.

ובעיקר כי אם תבוא בבוקר לראות את כמות הנוסעים ברכבת לתל אביב ותראה שחצי חיפה עובדת במרכז.

אז זה למה.

שרונהה

New member
זה נובע גם מאדישות התושבים

שלא יוצאים להפגנות ולא מפעילים לחץ על העיריה

חן המלך2

New member
אבל למה

בחיפה זה ככה ובתל אביב עושים הכל כדי שהתושב יהיה מרוצה ויוכל להגיד שהוא גר בתל אביב ומבסוט מהעובדה הזו?

gabi225

New member
תושבי הקריות בקושי מגיעים לחיפה

בקריות יש מרפאות, בתי משפט, קניונים, חופי ים, טיילת, בתי קולנוע, תאטראות , גני חיות פארקים בעצם הכל
אי אפשר להגיד שחיפה מעניקה שירותים לקריות

חן המלך2

New member
יש דברים שיש בחיפה ואין בקריות

למשל:שלושה בתי חולים גדולים,לשכת גיוס של כל איזור צפון הארץ....
אבל עדיין למה לא משקיעים בחיפה מה שמשקיעים בתל אביב?

פנצו10

New member
רק תושבי הכרמל

רק תושבי הכרמל מלידה עדיין חיים בסרט שהם משרתים את הנחותים שבקריות. בקריות החיים נוחים בהרבה, הכל מישורי, הנדלן שפוי יותר, גישה נוחה למרכזי קניות וכו'. וכל זאת אני אומר בתור תושב הכרמל שמשלם ארנונה הזויה (לא מלידה כמובן ולכן אני לא בעל דעה קדומה כתושבי הכרמל מלידה). ובשביל לקנות קניות בסופר אני צריך לרדת את כל ההר ולבזבז מלא דלק כי על הכרמל יש סופרים יקרים

פרט לנושא בית החולים, אין לתושב הקריות שום צורך של ממש להגיע לחיפה. וגם נושא בית החולים זה חלקי שהרי חלק עצום מהטיפולים היומיים או הניתוחים הקלים אפשר לעשות בזבולון ומרפאות דומות, וזה גם זמני כי הרי זה רק עניין של זמן עד שיבנה בית חולים גדול שישרת את אזור הקריות.

בית חולים לא אמור לעשות את חיפה לתל אביב. בשביל לעשות את חיפה לתל אביב אתה צריך לעשות מהפכה יוצאת דופן שאני משוכנע שראש העיר הנוכחי והסובבים אותו לא מסוגלים לעשות גם לא באלף קדנציות. צריך להשקיע בתרבות ובאיכות חיים ולא באיצטדיון. צריך לשקם אזורים שלמים על אמת. צריך היה למנוע לחלוטין בניית מעונות בתוך הטכניון למשל. את כל 10,000 ויותר הסטודנטים היה צריך ליישב ברחבי העיר (עם נסיעות ממומנות על חשבון העירייה והשתתפות בשכר דירה, כמו שזה נעשה בירושלים למשל) ואז העיר הייתה חיה. יש עוד המון רעיונות טובים שאנשים טובים יכולים להגות אבל להנהגת העיר יש עניינים אחרים לגמריי לטפל בהם.

הייתי בשבת האחרונה במתחם הנמל המחודש, נכון, הבתים ששופצו נראים נחמד. אבל שומם וריק. ריק ושיממון. וכמה חבל. אתה יודע בפנים שאילו המתחם הזה היה נגיש למגורים ומגובה בתרבות עילית, הוא היה גדוש בהמוני אנשים מרוצים בשבת אביבית. אבל זה תחום מצד אחד בכביש נוראי ומסילת ברזל, גישה לנמל אין ולא תהיה גם לא עוד מאה שנה, זה לא מחובר למגורים ולא למלונות, הכל סגור, אין למה לבוא בעצם (חוץ ממסעדה וחצי שוממות למחצה). פשוט חבל.

חן המלך2

New member
אתה צודק

אין מה להשוות בין חיפה לתל אביב....כשאתה מדבר על שיקום איזורים שלמים על איזה איזורים אתה מדבר?הדר?בת גלים?קריית אליעזר והעיר התחתית?החלק התחתון של נווה שאנן?
למה בעצם לא מתקצבים את עיריית חיפה כמו שמתקצבים את עיריית תל אביב?

פנצו10

New member
תקצוב ושיקום

מי אמר שתל אביב מתוקצבת אחרת מחיפה? מה פתאום? מאיפה הטענה הזו? תל אביב לא מתוקצבת אחרת ואני לא מצפה שהמדינה תתקצב את חיפה שונה מכל עיר אחרת. חיפה עיר מספיק חזקה עם מספיק אוכלוסיה חזקה, לפחות נכון לעכשיו, עם מספיק תעשייה ומסחר להחזיק את עצמה.

לתל אביב יש הרבה מקורות כספיים מהמון עסקים שחיים בתל אביב, מדוחות חנייה שנאכפים על אמת. תנסה לחנות בתל אביב לא לפי חוק, באדום לבן כמו שבחיפה זה מקובל לגמריי בשעות הערב ושבת ותראה איך אתה חוטף תכף ומיד. בחיפה, במיוחד אגב בשכונות הכרמל חנייה לא נאכפת אלא אם כן שכן מתלונן על שכן וגם אז לא תמיד. תנסה ללכת עם עגלה של ילדים בשכונות הכרמל, אתה כל דקה יורד לכביש כי דביל אחר חונה עם 2-3-4 גלגלים על המדרכה. לחיפה יש שפע של מקורות תקציביים, השאלה מה עושים איתם. אפשר לשרוף את הכל על צאו בחוץ מיותרים, על אירוח תוכניות זמרה, על פרויקטי תחבורה כושלים, על איצטדיון מיותר, ואפשר להשקיע אותם ברווחה התושבים, בתרבות עילית, בכבישים ולא רק בפרחים. אפשר לתת לתושבים כניסה חינם לגן החיות העירוני, אפשר לאפשר לי לחנות יותר בזול שאני מבקר חולה בבית חולים, אפשר להראות לי שמישהו סופר אותי בעירייה.

לגבי השיקום, בתור אחד שמטייל לא מעט בהדר, אני כואב מאוד על הפוטנציאל המתפורר. אני בטוח שאם היו מחזירים 2-3 פקולטות לבניין ההיסטורי על חשבון המוזיאון, יחד עם מעונות על חשבון בניינים מתפוררים ריקים. עם הסעות על חשבון העירייה לקמפוס הטכניון בנו"ש, עם שמירה נאותה בלילה וסילוק בלתי מתפשר של שיכורים ומופרעים מהרחוב, השכונה הזו הייתה יכולה להיות תל אביב של הצפון. רבות דיברו על כך, זה קצת מתעורר באזור של הלל מסדה אבל בקושי רב.

עוד דוגמה טובה בהדר זה שוק תלפיות. הבניין הזה יכל להיות משהו מטורף ובמקום זה הוא מתפורר ונרקב. המקום היה יכול להיות שילוב של שוק, עם שוק איכרים למוצרי איכות, עם מסעדות ובתי קפה כמו מתחם הנמל בתל אביב או כמו שוק מחנה יהודה בירושלים (מי היה מאמין לפני כמה שנים ששוק מחנה יהודה יהפוך למה שהוא עכשיו, אף אחד, ובכל זאת זה אפשרי אם רוצים). להדר אגב אין את הבעייתיות של העיר התחתית שתקועה לה מסילת רכבת, נמל וכבישים ראשיים. אז אפשר לדמיין שהעיר התחתית תהיה ברצלונה (מה שלא יקרה לצערי ב 30 שנה הקרובות) ואפשר היה להפוך הדר והשוק לפנינה ארכיטקטונית של קולינריה ואקדמיה. אבל במקום זה זוכים להתפוררות עזובה וריכבון.

ושאף אחד לא יחשוב ששכונות הכרמל במצב טוב יותר. חוץ מפרחים בשדרה הראשית וטיילת לואי, כל השאר במצב מתפורר מיום ליום. באחוזה יש כמה כבישים שאני חושב שלא ראו סלילה מזה 20 או 30 שנה. מדי פעם עושים טובה וסוגרים בור.

התחדשות עירונית פירושה שלא בונים שכונות חדשות ומגלחים עוד חתיכה של הר ושל חורש טבעי, התחדשות פירושה לרכז מאמץ, להוריד בנייה ללא ערך שימורי מלפני 40-50-60 שנה, יש מלא כאלו בחיפה (קרית אליעזר למשל, אבל גם המון בתים מתפוררים ברחבי הכרמל) ובונים מחדש, עם עוד 2-3 קומות ועם חנייה.

חן המלך2

New member
כל מה שאתה אומר כאן הוא נכון

השאלה מה קורה בפועל.....אני גם לא אוהב את חיפה ומחכה ליום שאסיים את התואר ואמצא את מקומי בתל אביב,שם כנראה אקים משפחה....
לגבי כל מה שאמרת על הבנייה,בתל אביב זה לא קורה?בתל אביב לא דוחפים בניינים אחד על השני בצפיפות מטורפת?
אני לא יודע מה איתך,אני אישית מפחד להסתובב בהדר בלילות ומעדיף לא להגיע לאיזור הזה אם אין צורך,אבל ביום אני אומר לעצמי הדר זה כמו מרכז תל אביב...מלא חיים,חנויות,
אם אתה משווה את חיפה לתל אביב מבחינה תחברותית....בתל אביב לא משקיעים בתחבורה הציבורית?במה באה לידי ביטוי הדאגה לרווחת התושבים בתל אביב,שלא באה לידי ביטוי בחיפה?

שרונהה

New member
בתל אביב אין חניה.... נקודה....

חברה שלי גרה בתל אביב, יש לה אוטו והיא לא מזיזה את האוטו מהחניה שמצאה ליד הבית, היא תלך ברגל רחובות על גבי רחובות, והעיקר שהאוטו עומד במקום החניה, כי אם רק תעז לזוז איתו, הלכה החניה והיא תצטרך לעשות מליון רונדלים כדי למצוא מקום חניה אחר, רחוק... רחוק מאוד מהבית בו היא גרה.

אז תלוי מאיזו זווית מסתכלים על זה, זה לרווחת התושבים, כי הם לא מבזבזים כסף על דלק, הולכים הרבה ברגל, וזה טוב לבריאות... אבל חניה? אין!!! האוטו עומד ליד הבית ללא שימוש. רק למקרים דחופים מאוד.

חן המלך2

New member
אבל חוץ מהעיניין של חנייה

מרבית החיפאים עוזבים לת"א....למה לא משקיעים בחיפה שהיא גם השלישית בגודלה בארץ וגם מטרופולין לכל הצפון?

שרונהה

New member
זו לא עוד הוכחה, זה ידוע כבר מזמן

שבמרכז יש יותר אפשרויות לעבודה ולבילוי,
אבל ההוצאות הן בהתאם.

חן המלך2

New member
זה ניהיה

יותר נכון מיום ליום
השאלה למה לא הופכים את חיפה לבירת הבילויים של הצפון עם היצע בילויים גדול?

אודרי11

New member
תלוי איפה בתל אביב..

בתי גרה במרכז תל אביב, ויש חנייה בשפע באיזור שלה, גם ליד הבית, וגם שני מגרשי חנייה ליד שני בתי ספר לידה, שמתפנים אחר הצהריים לרווחת התושבים...
אני בכלל מגיעה אליה ברכבת, ומהרכבת באוטובוס...בכלל, הגעתי למסקנה שהתחבורה בתוך תל אביב לא כל כך גרועה..אני נוסעת אליה בקו 5 , יש אוטובוס כל כמה דקות.

וגם אם אין חנייה, והתחבורה לא משהו...אי אפשר להשוות את מה שיש לתל אביב להציע לעומת חיפה...מתחיל מחוף הים שנמצא בתוך העיר..ואני לא אמשיך כי כולם יודעים.

חן המלך2

New member
ברור שאי אפשר להשוות

ות"א זה כמו חו"ל בהשוואה לחיפה....השאלה למה יונה יהב לא יכול לעשות מה שחולדאי עושה?
למשל מקום כמו הדר,שבאמת היה יכול להיות מקום קסום ומלא חיים,אבל במקום זה מלא מסוממים ועבריינים אחרים.....במקום שהמקום יכלול בתוכו חנויות יוקרה,בתי קפה ומסעדות....למה הוא מעדיף להשקיע בכרמל?

אודרי11

New member
יונה יהב לא יכול בכוח..

לאלץ משקיעים לפתוח חנויות יוקרה, בתי קפה ומסעדות...

כשאני כותבת שלתל אביב יש יותר מה להציע, אני בהחלט לא מתכוונת לחנויות יוקרה.....
אני מתכוונת לזה שקודם כל שפת הים והטיילת נמצאים בתוך העיר, שטופוגרפית היא שטוחה, וקל ללכת ממקום למקום, שיש המון תרבות לכולם בכל שעות היום, יש הצגות תיאטרון בצהריים, יש פעילויות , מופעים, שווקי איכרים ממוסדים אמיתיים שפתוחים כל השבוע, יש כיכרות ששמו בהם כסאות נוח, הולכים הרבה ברגל, נוסעים באופניים, יש אוירה שונה...אי אפשר להפוך את חיפה לתל אביב , אין מה לעשות...למרות שחיפה היא עיר הרבה יותר יפה מתל אביב, בתל אביב מרגישים את זרם החיים...

חן המלך2

New member
בכוח אי אפשר

השאלה למה משקיעים רואים בתל אביב פוטנציאל גדול יותר מאשר בחיפה?

למעלה