חיסכון אנרגטי

ינוקא1

New member
חיסכון אנרגטי

הנושא הזה עלה בדברי לקוסמת מאתמול , וגם רועי הזכיר את הנושא , אז רציתי לפתוח אותו קצת.

בסופו של דבר , כל תפקודינו הן תנועות.
אנו מתפקדים במישור הפיזי , הרגשי , השכלי , האנרגטי .....

(המחשבות , למשל , הן תנועות במישור המחשבתי.
הרגשות , במישור הריגשי וכו').

וקיימת תנועה נכונה , לעומת תנועה לא נכונה.
תנועה נכונה היא זורמת , חסכנית באנרגיה , והרמונית.
תנועה לא נכונה היא נוקשה ובזבזנית.
רקדן טוב לומד לנוע.
בזכות התרגול שיוצר אצלו מודעות לגופו , הוא לומד לנוע נכון :
להניע את השרירים הנכונים , לנוע במינימום מאמץ , לזרום עם מרכז הכובד שלו , להניע את שריריו וחלקי גופו בתיאום מושלם.
בזכות יכולתו ומיומנותו לנוע נכון , הוא מסוגל לבצע תנועות שרובינו לא מסוגלים.

לעומת זאת , אדם שלא תירגל נע בנוקשות.
הוא מזיז באופן מוגזם שרירים מסוימים , ולא מניע כלל שרירים אחרים.
הוא גם אינו מודע לתנועותיו.
אין תיאום בין חלקי גופו.
לכן הוא מבזבז אנרגיה , וביצועיו בינוניים.

בדיוק כמו במישור הפיזי , כך גם במישורים האחרים.
יש תנועות רגשיות ושכליות נכונות , ויש גם תנועות לא נכונות ובזבזניות.

כאשר אדם , למשל , חושב מחשבות של "אכלו לי , שתו לי , עשו לי ......" אלו תנועות מחשבתיות בזבזניות.
האדם "מתעייף" , וחסר אנרגיה - בגלל עיסוקו המחשבתי האובססיבי בעצמי שלו.
מרוב שהוא עסוק בעצמו , אין לו פנאי להתבוננות אמיתית.
אין לו שלווה ונחת רוח , אין לו אנרגיה לשום דבר אחר חוץ מההתרכזות שלו בעצמו.

ממילא הוא לא יכול להתפתח רוחנית - פשוט אין לו מספיק אנרגיה לשם כך.

לעומת זאת , תנועות מחשבתיות נכונות , הן יעילות ומדויקות ועונות היטב על המצבים בהם האדם נתקל.
מאחר וכך , נותרת לאדם אנרגיה בשפע

אנרגיה שיכולה לשמש להתבוננות ולהתפתחות רוחנית.

(ניתן לראות זאת גם בהיבט של צ'אקרות -
מהילדות ועד הבגרות , הצ'אקרות נפתחות באדם מהצ'אקרה הנמוכה ועד לגבוהה.
קודם כל התפקודים הפיזיים , ואחר כך התפקודים הרוחניים.
מהבסיס ועד הקודקוד (ואף מה שמעבר לקודקוד).
כדי שצ'אקרות יפתחו , פשוט נדרשת אנרגיה.
כאשר אין אנרגיה , הצ'אקרות לא יפתחו במלואן).

כדי להגיע למצב של "שפע אנרגטי" יש כמה שיטות.
בדיוק כמו בכסף :
ניתן להגיע לשפע כספי באמצעות חיסכון או באמצעות "השקעות נבונות".
כך גם במישור האנרגטי.

(ובדיוק כמו בלהרוויח כסף , ההתחלה היא קשה , ואחרי ה"מליון הראשון" ההמשך קל יותר.....)

אך הצעד הראשון הוא בדרך כלל מודעות.
מודעות היכן האנרגיה "מתבזבזת" , היכן ניתן "לנוע" באופן נכון יותר.

בגדול , שלבי העבודה הם כאלו :
מודעות
"תנועה נכונה" (פיזית , רגשית , מחשבתית...)
חיסכון אנרגטי
התפתחות.

גם מדיטציה , למשל , היא בסופו של דבר מודעות למחשבות ולתחושות.
המודעות למחשבות יוצרת מחשבות הרמוניות יותר (=תנועה נכונה) , כך נחסכת אנרגיה , והחיסכון האנרגטי מביא התפתחות ו"פותח" את מה שמעבר למחשבה.

אבל גם מי שמנסה לעשות הכל נכון

ולא מודע לכל הדמויות שלן גם אם הוא ינסה לחשוב נכון לאכול נכון להתעמל נכון יהיה חסרות לו איכויות ואנרגיה מסויימת שרק הדמות החסרה יכולה לספק לו

ינוקא1

New member
רוב האנרגיה

שלנו מתבזבזת בדרך כלל על החשיבות העצמית.
כלומר - המחשבות "מה עשו לי" , "איך ההוא \ ההיא חושבים עלי" , "הייתי טיפש" , "הייתי מוצלח" , "שונא את זה" , ועוד ועוד.

יש לנו "דו שיח" פנימי בתוכינו של דמויות דמיוניות ומחשבות , הדו שיח הזה יוצר את עולמינו הפנימי וגם החיצוני , ורובינו מקובעים על דו שיח מסוים , ומאוד בזבזני באנרגיה.

הדרך העיקרית לחסוך באנרגיה היא שיטות כמו "שחזור" , "ויפאסאנה" וכדומה , כי הם משחררות אותנו מכל הדו שיח הפנימי הזה , שהוא שודד האנרגיה הגדול ביותר , וכפי שאמרת זה גם נותן מודעות לדמויות ולדפוסים הפועלים בתוכינו.

תרגול קבוע של שחזור , מנסיוני , משחרר כמויות אדירות של אנרגיה , ובמוקדם או במאוחר , עצם האנרגיה החופשית גורמת לשבירה של דפוסים והתנהגויות שאנחנו מקובעים בהם.
לפעמים השבירה יכולה להיות ממש פתאומית ובתקופה קצרה.
פשוט האנרגיה החופשית יוצרת לחץ , עד שדפוסים , התנהגויות , הרגלים , יחסים שהיו לנו עם אנשים - הכל מתפוצץ

זה יכול להיות די טראומטי , אבל זו ההתפתחות הכי טובה שיכולה להיות.
לי זה קרה לפני כשנתיים וחצי.

lightflake

New member
על פי הגדרתך האם הודעה זו הייתה "תנועה מחשבתית נכונה" או לא?

ינוקא1

New member
ההודעה הזו היא ריקוד.

ריקוד במישור המחשבתי.
ויש להודעה הזו מקצב וצליל וצבע.
יהיו שיאהבו את הריקוד , ויהיו שלא.
&nbsp
מבחינתי , תמיד ניתן לעשות את הריקוד טוב ויפה יותר.
יש אינסוף לאן להשתפר.
&nbsp
&nbsp

lightflake

New member
ההגדרה היתה: תנועות מחשבתיות נכונות

הן יעילות ומדויקות ועונות היטב על המצבים בהם האדם נתקל.
&nbsp

ינוקא1

New member
שוב , הכל יחסי.

האם "רקדן" נתקל במצבים

רקדן פשוט מפתח את מיומנותו התנועתית - פיזית.
&nbsp
אם הוא יתקל במצבים תנועתיו תהיינה יעילות ומדויקות ויענו היטב על הצורך - בזכות יכולתו התנועתית שנרכשה בשנים של תרגול בסטודיו.
&nbsp
כך גם ההודעה הזו היא ריקוד.
מבחינתי כרגע , היא יעילה ומדויקת בהתאם למסר שאני רוצה להעביר בריקוד הזה.
&nbsp
והריקוד שלי , הוא שלי.
בדיוק כפי שריקוד של דב איננו דומה לריקוד של אריה או של חולדה או של נחש , כי לכל אחד יש את התנועתיות המיוחדת שלו על יתרונותיה וחסרונותיה ויופיה המיוחד לה , כך גם להודעות שלי את התנועתיות שלי.
&nbsp
נחש לא יכול לשפוט ריקוד של אריה לפי קריטריונים של נחש , זה פשוט לא שייך.
&nbsp

תראה חמודי

לא יעזור לך שום חיסכון אנרגטי.
למה?
כי לא חסרה לך אנרגיה.
אנרגיה יש לך בשפע. אין לך מושג כמה אנרגיה יש לך.
מה שחסר לך הוא אור. אור הוא לא רק אנרגיה.
כלומר יש היבט אנרגטי לאור, זה כן, אבל זה לא אומר שכל אנרגיה, או כוח, היא אור.
מה זה אור? אי אפשר להסביר. כל הסבר יעשה לזה רדוקציה. ביום שתראה אור ותזהה זאת אתה תשכח מכל התיאוריות כי תגלה בעצמך שאחיזה בתיאוריות מרחיקה אותך מהאור.
זה לא אומר שלא תפעיל את יכולותיך המנטליות וזה לא אומר שלא תבין תיאוריות. אבל כל פעם שתיאחז תקבל פידבק כל כך ברור של התרחקות מהאור עד שפשוט תלמד לא להיאחז. כשיש פידבק נורא קל ללמוד את זה.
כך שכרגע אתה נאחז בתיאוריות, חלקן יותר הגיוניות וחלקן פחות (לדעתי רובן לא ממש עוברות את מבחן ההיגיון אבל נניח לזה כרגע חחח), חלקן מדברות על חיסכון וחלקן על איזון... וכולן רק תיאוריות.
ביום שתראה אור ותזהה זאת, ולו ניצוץ אחד קטן, יהיה באפשרותך להניח לכל התיאוריות המתות והאור יכוון אותך לחיי מחשבה. כרגע תיאוריות מתות ותיאוריות חיות, בכולן אתה נאחז באקראיות, מתוך שיקולים סובייקטיבים אלו או אחרים. לכשתיפקח עינך לראות אור תראה שישנן מחשבות שבהקשר נתון היאחזות מהן מגבירה את כמות האור וישנן כאלו שהיאחזות בהן ממעיטה את כמות האור.
כל עוד האדם נמצא בשלב שהאגו שלו בהתפתחות הוא לא יכול להסתמך על האור. זה שלב חשוב ואין להקדים את המאוחר. על אדם ללמוד לסמוך על עצמו לחלוטין לפני שיסמוך על האור.
רק אגו מפותח לחלוטין יכול להניח לאור לעבור דרכו ולהנחות את הרוח לאפשרויות שחורגות מגבולות העצמי.
כל הניסיונות להמעיט את האגו מרחיקים את בואו של השלב בו האגו סיים את התפתחותו ההרמונית והוא מניח לאור הרוחני לעבור דרכו.
&nbsp

ינוקא1

New member
תראה חמודי :

כל מי שקורא בפורום מספיק שנים , יכול לראות בבירור שדיברתי על "לראות אור" שנים רבות לפניך.

לגבי השאר - יקח לך עוד כמה שנים כדי להבין ....

תראה חשוכי

אתה דיברת ודיברת ודיברת לפני וגם יש לי הרגשה שתדבר אחרי.
אבל עדיין, דיבוריך תיאורטיים, מתוך פנטזיות ולפעמים אפילו הגיוניים, ואין משהו חי מאחוריהם.
מרגע שתתחיל לראות דברים ישתנו והדבקות בתיאוריות תיעלם. זה לא שתוותר על התיאוריות אלא שויתור, כמו דבקות הוא עשיה ומה שקורה במפגש עם האור הרוחני הוא שלומדים בעצם אי עשיה.
מהתבוננותי בך כרגע אפשר לי לומר בביטחון שאין לך כל אור ואינך מכיר דבר כזה אלא מתיאוריה.
מה שכן- יש לך יכולת גבוהה יחסית להכיל אור. יכולת שלא יכולה לבוא לידי ביטוי אם לא נכנס אור לכלי. זו יכולת יוצאת דופן ואם רק היית יכול גם לראות אור, מה שאינך יכול בעיקר בגלל ההיאחזות העיקשת בתיאוריות מחשיכות, אז היית די בקלות מתקדם בדרך רוחנית כלשהי באם היית בוחר בכך.
כרגע, כאמור, עיניך אטומות לחלוטין לאור בשל ההתדבקות העיקשת והפתאטית בתיאוריות הבל ולכן לא יכולה העין להיפקח לאור ולא יכול להיכנס אור לכלי שהיה יכול להכילו. חבל. כל עוד תמשיך להתעקש על היאחזות לא יתחולל שינוי כלשהו. ברגע שתוותר לא תהיה מניעה מהעין להיפקח.
&nbsp

ינוקא1

New member
תודה על דאגתך הכנה .....

אי חושב שזה אומר שאתה במגמת שיפור.
&nbsp
בכל אופן , מעניין כיצד בלי לדעת מה זה "לראות אור" , דיברתי על כך הרבה לפניך והכל אך ורק מתיאוריה , בלי שמישהו סיפר לי על כך ..... מעניין איך אצלך הכל "אמיתי" , ואצלי ואצל אחרים הכל תיאוריה .....

&nbsp
אני חושב שכל עוד תיאחז בהתנשאותך ובכך שאתה "נורא מיוחד" , עדיין לא תראה אור באמת.
&nbsp
(אני יכול להגיד לך כי מה שפתח אותי לעניין הזה של "ראית אור" היה תרגול הsun gazing , שעשיתי לפני כמה שנים טובות.
אך גיליתי גם את החיסרון של זה - חיסרון שמובע בשפת הקבלה באופן קצר וקולע : "ריבוי האור גורם לשבירת הכלים".
&nbsp
האמת היא כי מה שצריך בעיקר בהתפתחות רוחנית זה כלים חזקים שיכולים להכיל את האור.
כשהכלים מספיק חזקים , האור נכנס מעצמו.
ובניית כלים נעשית על ידי מה שאתה קורא "שיטות חשוכות ותיאוריות הבל").
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אין בך אור

הכלי העיקרי שחסר לך הוא יכולת לשבור את האור לצבעים.
הכלי הזה הוא תוצר של יכולת להפעיל ביקורת כנגד השפעות שבתורות ורשמים שאתה פוגש.
האור הלבן מציף אבל כאשר אתה מפעיל ביקורת אין האור מציף יותר.
האור מתפרק לצבעים והצבעים הם בהרמוניה עם הכלי.
הכלי שלך יכול להכיל אור אבל אתה אינך מעביר אור לכלי מכיוון שאינך מפעיל ביקורת אשר מחלקת את האור לצבעים.
ישנם שבעה צבעים וישנן דרגות בגוונים. אפשר להביא את הכלי לקליטת מליוני גווני אור. הרזולוציה האפשרית בכלי היא שימשית, כלומר קליטה של כל גווני השמש הרוחנית בלי שהכלי יפגם מאור.
הבעיה אצלך היא היעדר ביקורת כלפי התורות שאתה פוגש. לכשתבקר תוכל להביט באור בצבעיו הרוחניים.
אין השמש הרוחנית זהה לשמש הפיסית וביכולתך להתבונן בשמש הרוח בלי לנקוט בפעולה פיסית מסוכנת כבהיה בגלגל החמה.

ינוקא1

New member
הרצון

שלך להתנשא , כבר מוביל אותך אל מחוזות הפאטיות.

&nbsp
מציע לך להפסיק לעשות לי ניתוחים פסיכולוגיים חדשים כל הזמן , זו כבר בדיחה.
&nbsp
בוא ונסכם שאני חשוך ואוטיסט , ואתה המואר הגדול בעולם , עם יכולת שבירת האור לצבעים ורזולוציה של סופר סופר VGA.
בסדר

אני שמח שאתה מתגונן בפני הגורואיות שלי

הבעיה היא שאינך עושה זאת כלפי גורואים כבדים ששרלטנותם אומנותם.
בגלל היעדר ה"הגנה הרוחנית" הזו אתה תקוע באותה נקודה כבר שנים רבות בעוד שאתה מדמה שבכך שאתה מהפנט את עצמך שוב ושוב על ידי תיאוריות הבל אתה "בונה כלים" להכלת האור.
למעשה אתה עושה בכך בדיוק ההיפך- אתה מונע מעצמך לראות אור ולתת לו להיכנס לכלי ההכלה שהוא, למען האמת, תקין לחלוטין.
ההיפנוזה הזו שאתה עושה לעצמך מגיעה מאלימות.
וכל עוד אתה אלים, מונע על ידי דחפים בלתי מודעים, לא תוכל לפקוח את עיניך ולתת לאור להיכנס.
יש בך שינאה שלא עובדה ואתה רוצה בהרס. זו עובדה, האם תוכל להתבונן בה? השינאה שלך היא כנגד האור. אתה שונא אור. זה לא מודע, אבל זה קיים בך.
עוד לא יצא לי לדבר עם אדם ששונא אור. זו שינאה מופשטת מאד. אולי זה קשור לטראומה הזו שאתה מדבר עליה שאתה מכנה אותה "שבירת הכלים" כתוצאה מהתירגול של בהיה בשמש? אינני יודע, אבל אני יודע שאתה עוצם עיניך מלראות אור ובאופן אבסורדי מונע מעצמך גם לשבור את האור לגורמים בכך שאתה מהפנט את עצמך עם תיאוריות ההבל.

למעלה