חיסוני שפעת

חיסוני שפעת

מישהו חיסן את הילדים? את עצמו? הרופאים ממליצים לי לחסן כי בשנה שעברה אני והם היינו רק חולים, ואני הסתבכתי עם אף אוזן גרון שעד עכשיו לא מצליחים לעזור לי לגמרי. אני מתה מפחד לחסן את הילדים אחרי מה שהיה, למרות שבכל מקום אומרים שזה לא היה כתוצאה מהחיסונים. ומצד שני, ממש, אבל ממש לא בא לי לעבור עוד חורף של מחלות כמו בשנה שעברה. מאור נכנס היום לגן פעם ראשונה, ואני כבר מריחה את השפעות בפתח. ליאל אמור לעבור לגן חדש, ובשנה שעברה הוא היה בבית יותר מאשר בגן. מה הייתם עושים?

לא מחסנת

מאז שאיתן נולד (פג,818 גר', עם מחלת ריאות כרונית), התחסנו כולנו בכדי להגן עליו. אף אחד לא חלה פרט אלי. בשנה שעברה גם הוא חוסן. השנה, היה אמור להתחסן (לפני כשבועיים בשל היותו חולה כרוני) ודאגתי שיחסנו גם את אחיו. למזלנו הפרשה התפוצצה כשעתיים לפני שהייתי אמורה לקחת אותם. החלטנו להמתין. בינתיים כל הרופאים שאני מדברת איתם, אומרים שלא לציטוט (ואני מצטטת אבל לא נוקבת בשמם או בתפקידם המוגדר) שממליצים לחסן, כי זו המדיניות, אבל לא יחסנו איש ממשפחתם כעת. אצלנו זה רק חיזק את דעתי, למרות החשש לאיתן. פרשת רמדיה האומללה עיערה את האמון שהיה לי במשרד הבריאות. שלושת האנשים הראשונים שנפטרו- לא עברו נתיחה שלאחר המוות לבירור סיבת המוות- אבל קבעו 'שזה לא מהחיסון'. בנוסף, משרד הבריאות אישר לחזור ולחסן עוד לפני שהחברה הצרפתית בדקה את החיסונים... ודבר אחרון- בשבוע שעבר נאמר שהחרה המייצרת גילתה מס' ליקויים בהליך הכנת החיסון, אך לא הם גרמו למוות של אותם אנשים. אני מחזקת את הילדים בויטמין c טבעי, בתוספים, מרקים חמים ובריאים ומקווה שלא נחלה ולא נסתבך

דיאנה*

New member
גמני

חיסנתי כל שנה כנגד שפעת, שכן לפיצי יש נטייה לגלוש למיני סיבוכים ודלקות ריאות. גם אני נהגתי להתחסן, שכן בעבודה אני מצוייה בהתחככות מתמדת עם בני נוער וילדים מאוד משופעים... אתמול קניתי חבילה ענקית של פרוטק. מקווה שנצלח את החורף בשלום.

בהחלט לא מחסנת

בעלי, בשל היותו מוגדר כילד חולה כרוני קיבל תמיד חיסון שפעת ותמיד היה חולה. הוא הפסיק את החיסונים והפלא ופלא, כמות השפעות והסיבוכים מזה כמעט נעלמו. היום הוא מקסימום עם טיפה חום ודלקת בגרון שעוברת עם קולדקס. אני בחיים לא חוסנתי ולא מתכוונת להתחסן. בקשר לילדה - אם אני לא עושה את זה, בטח לא היא. אני הולכת להקשיב לחברתי לעבודה שנתנה לילדה שלה במשך כל שנות חייה הקצרות ויטמין C בצורה זאת או אחרת. ולהגיד לכם משהו, הילדה אולי פעם אחת בגן היה לה חום או משהו כזה. אני הולכת לתת לפקשושה שלי ויטמין C בתור סוכריות וזהו. חורף קר ונטול חולי לכולנו

נעמי 17

New member
בשנים עברו לא חיסנתי

ונתמלאתי קנאה לגבי משפחות של חברים עם סיפורי הקסם שהחורף לא היו חולים.... בשנה שעברה נלחמתי להשיג את החיסון אבל מאוחר מדי, לא היו במלאי. השנה, הקדמתי תרופה, ביקשתי מייד לאחר החגים מרשם. הרופא נתן גם לנו גם לבר אבל היינו אמורים להמתין שיחסנו קודם כל את החולים הכרונים ורק אחר כך את כל השאר במהלך ההמתנה מתו אנשים. גם אני כבר לא מאמינה למשרד הבריאות לכן פשוט ביטלתי את התורים...

למעלה