חיסונים...

חגית35

New member
חיסונים...

משתפת אתכם בהתלבטות ארוכה וסופה יהיה מחר ואקווה שלא יהיה לזה המשך עתידי שאתחרט עליו... בני בכתה ב' - מחר חיסונים. לאחר שהודעתי למפרע לאחות ביה"ס כבר בתחילת השנה, שאיני מעוניינת בחיסון כולל את החיסון שנגד שעלת, עקב הפרעות נוירולוגיות שיש לבני, וביקשתי שלא יחסנו אותו בחיסון DTP אלא אם יתנו לו מוחלש ומופחת טימרוזל (החומר המשמר שיש טענה ויש אך מי שטוען שיש לו הוכחה אולם הממסד כאמור חלוק בנדון, כי הוא הגורם לאוטיזם או מחריף תסמונות נוירופסיכיאטריות- נושא סבוך וארוך...) , אז האחות בדקה באפידמיולוגיה והודיעה לי שיש אפשרות לחסן אותו בחיסון שיכיל רק דיפטריה וטטנוס, ללא שעלת, ואז הוא יקבל את ה-DT של חברה אחרת ( Berna) שהינו מופחת טימרוזל. (מבינים שאם לא הייתי מבקשת, הוא היה מקבל חיסון רגיל עם כל הטימרוזל המזיק?) נכון שויתרתי על שעלת - אבל החלטתי שעדיך כך לאור המידע הסותר שאני קוראת ולאור העובדה שמלוא כובד ההחלטה מוטל עלינו ההורים ואין לי מספיק כלים פרט לפחד גדול, ניסיון של הורים רבים לאוטיסטים וגם ניסיוני האישי עם ילד אחד שלי שמצב האוסידי וההיפראקטיביות והטיקים שלו החמיר מאוד עקב החיסון שהוא קיבל בזמנו- אותו חיסון למעשה כולל השעלת. כששאלתי על החיסון של התינוקות (רופאת הילדים אמרה לי לשקול זאת בעדיפות על פני לא לחסן כפשרה) , נאמר לי שהוא לא מתאים, משום שחיסון התינוקות כולל הרבה דיפטריה ובני כבר חוסן בעבר למעשה בכל החיסונים אז אסור לתת לו סתם עוד עודך חומר חיסון נגד דיפטריה (אסכרה בעברית). מאחר שכל ההחלטות וכובד משקלן נופל עלינו ויש אחריות לא מעטה גם בהחלטה שלא לחסן, עכשיו החלטתי לאור ניסיון עם הבן הגדול שאיני לוקחת סיכון עם הפרטוזיס (שעלת), מה שגם שראיתי כמה זה מחמיר את הטיקים והאוסידי וזה נמשך כמה חודשים לאחר החיסון. אז החלטתי לחסן עם החיסון של חברת ברנה ללא השעלת, ואת הפוליו יתנו לו בחיסון נפרד כי החיסון של ברנה לא מכיל אותו. מקווה שהחלטתי נכון... יש כאן הורים שחוו החמרה משמעותית במצב הילד לאחר חיסונים? כוונתי לטיקים, אוסידי והיפראקטיביות.

יעלבל

New member
הי חגית.

משנה מאוד מה קיבל הבן בשנתיים הראשונות לחייו מאחר והחיסון הנוכחי, בכיתה ב', מוזרק לילד שמערכת החיסון שלו כבר מכילה נוגדנים לפרטוזיס. אם הבן קיבל בעבר את החיסון - אז אין כל מניע מלתת גם עתה. אם לא קיבל - אל תתני והיי שלמה עם החלטה זו. ילדי לא חוסנו נגד שעלת מאחר ובזמנו דובר על כך שהחיסון הוא אחד הטריגרים ל- PDD. קניתי אז חיסונים (באופן פרטי) ללא שעלת - רק דיפטריה וטטנוס. באופן אישי מכירה 2 ילדים - אחד של אחת מחברות הילדות הטובות שלי- שסובלים עד היום מבעיות נוירולוגיות קשות בעקבות החיסון. היום (אומנם לא עוקבת אחרי זה בעקביות) מדובר על חיסון סינטטי ולא נגיף מוחלש של השעלת וזהו פיתוח שנולד בעקבות הבעיתיות שנוצרה בחיסון הקודם.ובעקבות העליה הרבה במספר חולי השעלת מאוד ממליצים היום לחסן בחיסון הסינטטי. טוענים ששעלת היא מחלה שמסוכנת בעיקר לילדים עד גיל שנתיים. מעבר לגיל זה האיבחון הוא מהיר וקל יותר ועל כן גם הטיפול. כשילדי היו בכיתה ב' גם נתתי את החיסון באופן פרטי - ללא השעלת. לפני 3 שבועות חוסן הבן בדיפטריה וטטנוס (חיסון שבשגרה שנותנים לילדים בכיתה ח'). חוץ מכאב מקומי ביד מספר ימים לא ראיתי כל שינוי בבן.....אבל חייבת להגיד לך ששדרתי המון זמן קודם לכן שהחיסון הוא שטויות, שכולם עוברים אותו ולא קורה לאף אחד שום דבר ממנו. ממש הורדנו את מפלס החרדה וההתעסקות סביב החיסון....הוא עבר כזו שטיפת מוח שאפילו שכחנו את יום החיסון והוא התקשר רק אחרי החיסון להגיש שעבר את זה בקלילות. אני נוטה להאמין שהמסר שתעבירי יהיה מאוד משמעותי בתגובת הבן לעניין. שיהיה בהצלחה....ונורא שמחה וגאה עבורך על הצלחת הבן הגדול.....לאט לאט אבל עם המון סבלנות -"תהיה תמורה בעד האגרה"...

מצטרפת (אני בדיוק באותה התלבטות)

47 שעות אחרי החיסון יובלי נכנסה להתקפת צרחות שכמותה לא ראיתי. זה חזר על עצמו גם במנה השניה. הנוירולוג אמר לא לתת את השעלת בחיסון השלישי, כי קיים חשש שהיא תקבל אפילפסיה בעקבות החיסון. הוא גם אמר שאין קשר בין החיסון הזה לבין התפרצות טוראט בעתיד. מצד שני, זה היה אותו נוירולוג שטען שאין לי טוראט, ככה שאני לא יודעת עד כמה הוא מדבר לעניין (בכל נושא). מוזר הקטע שאמרו לך ש"לא כדאי לתת לו יותר מידיי דיפטריה", כי דווקא לתינוקות נותנים בד"כ מנה אחת יותר מידיי של דיפטריה ולא עושים מזה בכלל עניין. הסבר: אמרו לי בטיפת חלב, שאם נוותר על המנה השלישית של שעלת, הם אוטומאטית לא יתנו לה גם את הדיפטריה והטטנוס. שאלתי, "איך אפשר לוותר על זה? לא עדיף לתת בנפרד את הדיפטריה והטטנוס"? ונאמר לי, ש"לפי הוראות משרד הבריאות, מי שלא רוצה חיסון שעלת במנה השלישית, לא צריך לקבל גם את 2 האחרות". (רק בגיל שנה, שזו בעצם המנה הרביעית, יתנו לה בנפרד דיפטריה וטטנוס. כלומר: הם "ידלגו" על המנה השלישית). מסקנה: לא באמת צריך את הדיפטריה והטטנוס במנה השלישית (אחרת לא היו מוותרים על זה...), כנראה נותנים אותן בגלל שהן כבר נמצאות באמפולה של ה"מחומשת" (אולי יותר זול להם לקנות את הכל ביחד). מה דעתך?

חגית35

New member
לא אתפלא בכלל...

גם לא ניתן לקנות כל חיסון בנפרד כי פשוט אין למצוא בארץ זה לא דבר שניתן לייבא...

הלנה

New member
חגית

אצלנו לא היתה שום השפעה לדעתי (אם כי אולי היתה ולא שמתי לב, הבן שלי אובחן רק בגיל 11).

../images/Emo27.gifהדיון זה רק מוכיח כמה חשוב

לשאול את השאלות הנכונות ולא ללכת בעיניים עצומות או "כמו עדר".... חגית - לדעתי, משפט המפתח שלך הוא "מלוא כובד ההחלטה מוטל עלינו ההורים ואין לי מספיק כלים פרט לפחד גדול" - מה שאילץ אותך לקחת החלטה. ואני אכן מקווה שמדובר בהחלטה הכי טובה. צוללת - לגבי המסקנה שלך (שכנראה לא באמת צריך את הדיפטריה והטטנוס במנה השלישית ויכול להיות שנותנים אותן בגלל שהן כבר באמפולה של ה"מחומשת") - אם זה נכון, אז זה ממש מפחיד... בכל פעם אני נדהמת - איך פעם גידלנו ילדים כמו "רובוטים"... בגלל ש"ככה נהוג" ובלי לשאול שאלות - פשוט, סמכנו בעיניים עצומות על אנשי המקצוע... בכל מקרה - אנחנו היינו ב"מיין סטרים" וחיסנו את שניהם "כרגיל" - וללא חריגים (פרט לטוראט ו- ADD....)

חגית35

New member
יש פה שיקולים ממסדיים לא תמיד

טהורים שמחפשים את טובת הפרט מבחינה אפידמיולוגית למניעת מגיפות והתפשטות מחלות הממשלים והמשטרים יעדיפו לחסן בכל מחיר כמובן שבחיסונים הכי זולים פה יש ניגוד אינטרסים כי לציבור אין אפשרות לדעת מה מכניסים לו היילוד בן היום כבר מקבל מנת חיסונים נכבדת שיש טענות שגופנו לא ערוך להתמודד עם הוירוסים הללו ביום הראשון לחיינו ושפה בעצם מתחיל כל העסק להיות רע כבר ביום הראשון להיוולדנו! העניין הוא שחרף כל הארגונים כגון "חוסן" והתעמולה הרבה באינטרנט עדיין קשה להחליט מה לפסול ומה לא לעשות ספקולציות על ילדינו מה יפגע ומה לא ואם נפגעו אז מה בדיוק בתרכיב המחומש/ משולש זה היה??? כדי שהילד הבא לא ייפגע... וכמה מצער לראות משפחות עם יותר מילד אוטיסט אחד וכמה לא ניתן להתווכח איתן שהרגרסיה החלה לאחר החיסון ולך תפריך זאת או תאשש ניסו המון המון ובסוף בסוף אכן ההחלטה נתונה בידינו (יש מדינות אגב שלא בהכרח מאפשרות להחליט על פטור עצמי מחיסונים) בארה"ב יש פטור מסיבות אידאולוגיות כמו למשל בני כת האיימיש (וכמה נכתב ע"כ שבקרב האיימיש אין אוטיסטים... מעניין לא?) בקיצור שלא נדע! מפחיד.

למעלה