חיסונים

psychocandy

New member
חיסונים

אהלן :) אני מתגייסת עוד שבועיים ורוצה לעשות את החיסונים (רצוי את כולם, הבנתי שיש שניים או שלושה) לפני הצבא. האם זה אפשרי ואיך זה מתבצע? תודה רבה :)

אני גם מתכוונת כרנאה לעשות את

החיסונים לפני הצבא... יש שני חיסונים שכולם מקבלים: דלקת קרום המוח וטטנוס. מי שמתגייס בחורף מקבל גם חיסון שפעת. קרביים מקבלים גם צהבת. בעיקרון את אמורה לעשות את החיסונים בקופת חולים שלך ולהביא אישור שעשית אותם או את הפנקס חיסונים שלך, אני מניחה ששניהם יעבדו....אבל אני לא סגורה 100 אחוז על זה אז אל תתפסי אותי במילה... שמעתי שמועות שבמקרים נדירים הצבא לא שם על זה שכבר עשית את החיסונים קודם ועושה לך אותם שוב...אבל יכול להיות שזה רק שמועות..זה גם די טיפשי וקצת מסוכן לעשות זריקות כאלו שוב אחרי זמן קצר... בהצלחה!

לא מסוכן, בהחלט טיפשי

אבל זה הצבא, הוא אף פעם לא היה חכם במיוחד. לא מדובר על מקרים נדירים וזאת כיוון שהצבא לא מעוניין שתעשי את החיסונים לפני הגיוס.

אי אפשר לעשות את החיסונים לפני

כלומר פיזית אפשר. אבל הצבא לא מעוניין שתעשי את החיסונים לפני, הוא יעשה לך בעיות וכנראה גם תעברי את החיסונים שוב בבקום.

אתה לא חייב

אבל אז אתה תעקב את כל מי שאחריך בתור לחיסונים, יגיע מפקד עצבני שיוציא את כל עצבי היום עליך ובמידת הצורך אני מניחה שגם יוטלו עונשים. אבל אני לא מבינה מה יש לרוץ לעשות את החיסונים לפני הגיוס. הזריקה היא בדיוק אותה זריקה ובדיוק באותו מקום.

מה ז"א עונשים?

האם זו לא זכותי להסכים או לא להסכים למה שנכנס לי לגוף? הם באמת מענישים או כל דבר דומה את מי שלא מסכים לקבל את החיסונים?

מדובר על הנחה

אבל מרגע שאתה מתגייס לצה"ל (חותם על כל המסמכים, כל זה נעשה לפני החלק הרפואי) אתה רכוש צה"ל וככזה צה"ל יכול לפקוד עליך לקבל את החיסון בדיוק כמו שהוא יכול לפקוד עליך לירות בנשק. לא נתקלתי בסיפורים על התנגדות לחיסונים מלבד בנות פחדניות שאחרי כמה צרחות נכנעו וקיבלו את החיסון לכן אני לא יכולה להגיד לך מה השלב הבא.

לא רק שקשה לי להאמין, אני גם מקווה

שהם לא יכולים לחייב מישהו לקבל חיסון. אני בכלל מתפלא על עצמי שאני כותב "אני גם מקווה"... מה זאת אומרת?! להכריח בנאדם להכניס חומרים לגוף שלו? חומרים שמטרתם היא להועיל לאותו אדם בלבד, לכאורה? וואי! התעצבנתי!
אני אבדוק את העניין.

גם אני מקווה כך

אבל כמו שהצבא יכול מבחינת החוק היבש להעמיד אותך לדין על השחטת רכוש צהל במקרה של הייבשות/כוויות שמש, הוא גם יכול לעשות לך טרור מבחינה עקרונית גם במקרה הזה. כיצד יתמודדו עם אדם שמסרב בכל תוקף במציאות? אין לי מושג כיוון שלא ניתקלתי במקרים כאלו.

אני לא מבינה מה עומד מאחורי זה

ודווקא החיסונים שהצבא עושה הם מאוד כדאיים אבל שיהיה

שאלה קצת מטומטמת...

יצא לי כבר לקבל זריקות בחיים ואחרי שאני מקבלת זריקה אני לא ממש מסוגלת שיקרעו לי את הצורה. זה לא טיפשי לעשות זריקות ואז אחרי שעתיים להתחיל טירונות ולרוץ וזה?...

השאלה היא איזה זריקות קיבלת

במקרה של זריקת טטנוס אין שום השפעה על התפקוד. במידה ואת ידועה כאחת שמפתחת תופעות לוואי פשוט עם ההגעה לטירונות דורשים רופא, את תקבלי כזה שיבדוק אותך ובמידת הצורך יתן לך את שעות המנוחה שאת צריכה.

אני אגיד לך מה הבעיה שלי עם החיסוני

הבעיה שלי עם החיסונים בצבא זה שאני לא סומכת עליהם.... הם ישר תוקעים מחטים כדי לסיים מהר עם כל מי שרציך לקבל חיסון... לדעתי הם לא מספיק מיומנים ומנוסים בזה... חוץ מזה שאני פוחדת מדקירות וזה אני מעדיפה לעשות בקופת חולים מסודרת עם אנשים מוסמכים שיזריקו לי חיסונים מאשר סתם חיילים.... בנוסף לפני כמה שנים עשו לי חיסון של טטנוס בבצפר וזה גרם לי לזהום ביד (הכל היה אדום ובקושי הוזזתי ת'יד) אז אני מעדיפה שאם כבר זהום ורגישות שזה יהיה מתי שאני נמצאת בבית ולא באיזה חור בטרונות שהשד יודע איפה תהיה...

ומהנסיון הקטן שיש לי

הן עם הצבא והן עם תחום הרפואה (משהו שולי של כמעט 7 שנים) החובשים בצבא, גם אלו שרק סיימו את הקורס מיומנים יותר בלקיחת דמים, פתיחת וריד וחיסונים יותר מכל אחות בקופת חולים, זאת מהסיבה שהם התאמנו על זה יותר בקורס ממה שאחות תספיק בכל תקופת חייה. אותם חיילים שמזריקים את החיסונים עברו את ההכשרה המתאימה לכך ולכן הם מיומנים לא פחות ולפעמים אפילו יותר מאחיות קופת חולים. מעבר לכך שאת המחט צריך להכניס מהר ולא לאט לאט, גם כדי שהחומר יגיע כמו שצריך לשריר וגם זה חוסך כאב. אני רואה בחוסר רצון הזה לעשות את החיסונים בבקום בעיקר פינוק, לא מעבר לכך. הניסון שלך עם בית הספר לא רלוונטי, מה גם שמי שעשה לך אותו הוא אחות, לא חובש צבאי. במידה ויתפתח זיהום או כל בעיה אחרת, תטופלי בהתאם בבסיס הטירונות שלך (שגם הוא לא כזה נרוא)

את טועה ביחס שלך

יש המון אנשים שרגישים לחיסונים ובייחוד לחיסון הטאטנוס שתופעות הלוואי שלו וביניהן חום, משפיעות על רוב האנשים. אני אישית זוכרת שעברתי את החיסון בבית הספר כל השיכבה שלי הלכו באותו יום עם יד משותקת. אז זה ממש לא מתוך פינוק. אלא מהידיעה שאנחנו הולכים לעבור טירונות ואנחנו לא כל כך מעוניינים לעבור אותה עם חום ויד משותקת. פשוט עדיף לעבור את זה לפני, ובקופת החולים עם הרופא שלנו שאנחנו מכירים מגיל 0...

כפי שכבר ציינתי

אדם שיפתח תופעות לוואי יטופל בהתאם ויראה רופא באיזה גיל עברת את אותו חיסון? יש הבדל בין התמודדות גוף של ילד לבי התמודדות גוף של מבוגר עם חיסון ותופעות הלוואי אינן נפוצות כפי שאת מציגה אותן. תופעות הלוואי אינן כה שכיחות ודי זניחות בהשוואה לכמות האנשים להם אין תופעות לוואי מהחיסון. אני לא רואה שום צורך לעשות אותו לפני, אני ועוד רבבות אחרים לפני עברו את החיסונים בבקום, והפלא ופלא, הם יצאו בסדר. אני בטוחה, שגם לכם לא יקרה כלום.

אוקיי.. בלי להשמע קטנונית

ונגיד ואין צורך בעינייך, עדיין יש פה כאלה שמעוניינים. מעין לך הביטחון לומר שיעברו חיסונים חוזרים בבקו"ם? חווית על בשרך? כי אחותי לדוגמא, עברה לפני הגיוס את אותם החיסונים ובהצגת פינקס החיסונים שלה הייתה פטורה מלעשותם שוב. ואת יכולה לעיין בחוברת למתגייס, שם יש הסבר מפורט של מה אנחנו הולכים לעבור ביום הגיוס ובהסבר על תחנת החיסונים רשום "ניתן להתחסן לפני הגיוס, במידה ובחרתם לעשות כך, עליכם להביא את פינקס החיסונים המעיד על כך."

למעלה