חיסונים!!!

חיסונים!!!

אני רוצה לטוס בסוף נובמבר לדרום אמריקה. עכשיו לאן אני פונה בקשר לחיסונים ככה שזה יהיה הכי מהיר ויעיל. כן אני יודעת שאני בהצתה מאוחרת. והאם יש כיסוי של הקופה על חלק מהתשלום. אם אפשר ממש לתאר את הפרוצדורה זה יהיה מעולה. יום קסום.

muga

New member
את פונה למרפאה

שלך (כללית/מכבי/לאומית/מאוחדת) ושואלת אותם - "איפה אפשר לעשות חיסונים לחו"ל ולקבל החזר/כיסוי?". הם יפנו אותך למרפאות למטיילים שהם עובדים איתם. כל קופה מכסה חלק או ממנת חלק מהחיסונים - זה תלוי בקופה ובביטוח שיש לך. אם את במכבי, אני יכולה לענות לך יותר בפירוט. שאר הקופות - תבררי מולם.

jeshu

New member
נראה לי יותר קל לפנות למרפאת מטיילים ולשאול איזה השתתפות נותנת קופת חולים ספציפית ומה הפרוצדורה.

chicipici

New member
מנסיוני בלבד,

עם מרפאת משרד הבריאות ברח' הארבעה ת"א וקופ"ח מאוחדת: 1. במרפאת משרד הבריאות לא יודעים איזה החזר מקבלים בכל קופ"ח. 2. בקופ"ח לא יודעים איזה חיסונים לתת בהתאם לאיזור שאליו נוסעים. 3. אמורים לקבל מקופ"ח החזר על הכל למעט צהבת A+B [ע"פ המזכירה הרפואית]. 4. חיסון טטנוס לא ניתן לעשות במרפאת משרד הבריאות, עושים רק בקופ"ח. לקופ"ח האחרות יתכן שיש כללים אחרים. פרטים נוספים בקישור [משרד הבריאות], בדף יש לינק נוסף לטבלאת החיסונים ובה למטה כותבים את הפרוט לכל מדינה. היות ואת קצרה מאוד בזמן, הייתי ממליץ לך להגיע למרפאת משרד הבריאות, שם יודעים הכי טוב איזה חיסונים תצטרכי, ויתחילו מיד בדקירות ... המינוס בכך הוא שתצטרכי לספוג את עלויות צהבת A+B בזריקות הראשונות [יש מס' סבבים במועדים שונים]. הפלוס העקרי הוא שזה יחסוך זמן וטירטורים בין המרפאה לקופ"ח. יש לשכות של משרד הבריאות בכל הארץ, אבל לא בכולן מחסנים כל יום. כדאי להגיע ממש מוקדם, בת"א צריך בין 06:30 ל 07:00, גג ! * באמת שאין לך זמן, שלושה שבועות זה סופר גבולי !!! בהצלחה

חזרתי מהרופא משפוחה שלי מבולבלת

אני בקופ"ח מכבי והוא אמר לי לפנות ישרות למשרד הבריאות ושאין שום החזרי עלויות...

muga

New member
מתוך אתר "מכבי"

יש "חבילה" של חיסונים במכבי שמקבלים תמורת 95 ש"ח (+ייעוץ לחיסונים) בבתי חולים בארץ. הנה הפירוט מתוך האתר של "מכבי". חיסונים למטייל בחו"ל כמבוטחי "מגן כסף"-"מגן זהב", לפני נסיעה לחו"ל לארצות אקזוטיות, תוכלו לקבל במרפאות נוסעים שבבתי החולים שבהסכם, את הייעוץ הטוב ביותר שיסביר לכם כיצד יש לנהוג במדינות היעד, כדי לחזור הביתה בריאים. בנוסף תקבלו חבילת חיסונים כולל מרשמים. רשימת החיסונים: צהבת זיהומית B ,דלקת קרום המוח (למעט ג'פניז), דיפתריה, טטנוס, קדחת צהובה, פוליו. (באיכילוב בלבד) גובה ההשתתפות העצמית יהיה בסך 95 ש"ח בלבד. את ההנחה ניתן לקבל במרפאות המטיילים שבהסכם: בי"ח שיבא : יום א' 16:00 - 18:00 יום ג' 11:30 - 13:00 ויום ה' 15:00 - 16:00. יש לקבוע תור מראש בטל' 03-5303105 בי"ח איכילוב: ימים א' ו- ד' בין השעות 13:00 -16:00 יש לקבוע תור מראש בטל' 03-6973498. בי"ח בני ציון בחיפה: יום א' 13:00 - 15:00, יום ד' 11:00 - 13:00 ויום ו' 8:00 - 10:00. יש לקבוע תור מראש בטל' 04-8359624. בי"ח סורוקה בבאר שבע: יום ב' בין השעות 15:00 - 16:00. יש לקבוע תור מראש בטל'08-6403199. חשוב: אם יש צורך בתרופות ובחיסונים נוספים שאינם כלולים בחבילה, כדאי לברר במוקד "מכבי ללא הפסקה" על אפשרות רכישתם במכבי. ניתן לרכוש במכבי חיסון צהבת A בעלות 80 ש"ח כל חיסון, וחיסון טיפוס הבטן בעלות 60 ש"ח. חיסון קדחת יפנית - ניתן לרכוש בבתי החולים (במרפאות הנ"ל) ובלשכות משרד הבריאות (אין החזר בגין חיסון זה).

למעלה