חיסונים

razgalili

New member
חיסונים

רופא שמבקר את הפורום מסר לי את המסר הבא: "שלום רז עקבתי קצת על השאלות בפורום לגבי חיסונים ברצוני למסור לך את המלצתי בנידון שיישמתי גם לגבי ילדיי. לשיקולך אם להעביר הלאה לפורום אז ככה.: אתחיל בקדם הריון- על האם להיות המצב תזונתי ובריאותי טוב ולקבל תוספות מזון לפי הצורך ולא רק ברזל וחומצה פוליט. רצוי להיות ללא כספית בשיניים- ובכל אופן לא לבצע טיפולי שורש או סתימות במהלף ההריון. להימנע מחיסונים טיפולים תרופתיים לאם - אם ניתן , כולל זריקת אנטי-D לאם עם סוג דם RH- בהריון ראשון(ניתן לתת לאחר הלידה) לידה - לבצע בחדר לידה רגוע, בכריעה /ג´קוזי וללא אפידורל. לאחר הלידה - לא לתת לכרות את חבל הטבור עש שהעורק הטבורי יחדל לפעום. לדרוש להימנע מחיסון של הפטיטיס B מייד לאחר הלידה !. להניק עד חצי שנה ולדאוג לתזונה מתאימה לאם המניקה. אין צורך בכל חיסון עד גיל שלוש ואז ניתן לתת את הפוליו בפה ומספר חודשים אחר כך טטנוס. יש תכשירים הומאופטיים לחיסון ללא תופעות לואי להורים מודאגים או במקרה של מחלה בגן או במשפחת הילד בכל מקרה להימנע מטיפולי שיניים עם כספית עד כאן בברכה ע."

guybz

New member
הכל מקובל חוץ משתי הערות

1. לא לקחת תוספי ברזל וחומצה פולית. לא רק שלא עוזר, יש גם הוכחות שמזיק. ברזל בצורה לא טבעית מעלה את העומס המחמצן בדם ועלול בסופו של דבר לגרום להרעלות כל מיני. במקום זה פשוט לאכול הרבה בשר אדום וביחוד איברים פנימיים כמו כבד. 2. כל אישה לפני ההריון צריכה לקחת אומגה 3 2-3 גרם ביום ובהמשך כל זמן ההריון וזמן ההנקה. לאחר הפסקת הנק אפשר לרדת ל 1- 2 גרם ביום. יש אין סוף תחלואי הריון שנמנעים על ידי תוספת אומגה 3 וביניהן רעלת הריון, דכאון הריוני, סכרת הריון, לידה מוקדמת והפלות. ואגב יש הסבר פיזיולוגי לכל אחד מאלו. גיא

כבד ממש מלא זבל ולא בריא בכלל

זה כמו לאכול את פח הזבל של הגוף, עם כל הרעלים שמתרכזים שם, אז עדיף כבר לאכול טחול ולא כבד. למרות שאני אוהבת מאד כבד, אני מתנזרת ממנו. ובייחוד בהריון, אסור להתקרב אליו!

guybz

New member
אגדה אורבנית של אותם רופאים שאומרים

לך לקחת חיסונים. אין דבר יותר בריא מזה. כל האמירות הללו לא מבוססות על כלום, רק על דעות רעיונות והיקשים. האמירה "פח הזבל של הגוף" היא אמירה ששמעתי הרבה מרופאים ואין בה כלום יותר מאשר נסיון הפחדה. לא להתנזר ולא להתרחק, להיפך. אבל כמובן אין אונס....וגם טחול כליות קיבה וריאות מצוין מבחינת תכולת הברזל וקומפלקס B, חומצה פולית וכו' גיא

גיא, שמעתי נכון?

אני מתכננת להגדיל את המשפחה, ואני כבר לוקחת חודש חומצה פולית. האם להפסיק? לגבי ברזל - אני זוכרת שלקחתי בהריונות קודמים 2 כדורים שעשו לי ממש מגעיל בגוף. תחושה של חלודה בגרון... אז הפסקתי. בכלל, רמת הברזל שלי תקינה אז אני לא חושבת לקחת גם בהריון המתוכנן הזה. מה אתה חושב, ומה הם הנזקים האפשריים מלקיחת חומצה פולית? תודה אמא כל היום

חייבים לקחת חומצה פולית לפני הריון

ובתחילתו, גם. הקשר בין מומים של הווצרות מוח לבין מחסור בחומצה פולית ידוע ואין עליו עוררין. מה שגיא התכוון, לדעתי, הוא שחומצה פולית, גם היא חשובה. יש המון צורות של ברזל, היום בחנויות ואפשר לנסות לראות, מה יותר טוב לך. גם אם רמת הברזל שלך תקינה, כרגע, העובר ייקח ממך אותו וכדאי למלא חוסרים. רזרוות של ברזל, רואים בבדיקה של MCV בספירת דם ורצוי לקבל כמה שאת יכולה, מבלי להרגיש רע. מזל טוב ושיעבור הכל בכיף.

guybz

New member
מה שגיא התכוון זה שלאשתו ואחותו

ואלו שקרובים אליו הוא ממליץ (והם מקימים) לא לקחת לא חומצה פולית ולא ברזל כי זה לא עזר לאף אחד ורק גורם נזק. מה שגיא מתכוון, ומהווה קצת שוק אפילו בשביל תלמה שיש אצלה בכל זאת קצת שאריות של "ממסדיות"
זה שאת כל הויטמינים והמינרלים הקשורים במחזור הברזל\ המוגלובין מקבלים מבשר אדום ואיברים פנימיים. למה רופאים רושמים ברזל לאשה בהריון שיש לה המוגלובין 13-14? אני אגיד לך למה- בגלל שזה כיסוי תחת כי כתוב בקופת חולים שצריך לתת. תחושת הבחילה שלך בזמן לקיחת הברזל אופינית לאינסוף בחורות וזו הוכחה שהחומצה פולית לא עוזרת. תחושת הבחילה והחלודה אומרת לך שהגוף לא צריך את זה בצורה הזאת. מה לעשות? לעשות בדיקת דם ואם ההמוגלובין נמוך מדי (לבנות מתחת 11 בערך) לאכול יותר בשר אדום. מצד שני- כל מה שאני אומר כאן זו הבנתי המוגבלת את מה שאומר מי שחקר את זה, ואני לא רופא ולא מסמך ולא כלום. אז כל אחד יעשה מה שהוא חושב לנכון ויסמוך על הרופא שלו כמה שהוא חושב. גיא

בשני ההריונות שלי בניו זילנד

לא נותנים ברזל בהריון או חומצה פולית, ממליצים על תזונה נכונה בעיקר בשר אדום. שאלתי את הרופא שלי מדוע אני לא מקבלת ברזל , התרגלתי מהארץ , הוא ענה לי שזה נורמאלי שיש ירידה קלה בברזל אצל אישה הרה, מה שבודקים זה שלא ירד יותר מידי. באופן כללי הם לא נרגשים ולא עושים כלום מקצת חוסר ברזל. תחשבו מה עושות הנשים בשבטים או בעבר , הן לא קיבלו ברזל מהרופא , הן האמינו לגופן, הוא בנוי לכך, ואכלו תזונה מאוזנת. האוכלוסייה המערבית שכחה איך להאמין בגוף שלנו וחושבת שכל הויטמינים והתרופות הם הפתרונות. צריך לחזור לתזונה בריאה, פעילות גופנית ופחות תרופות.

תודה גיא על תשובתך.

אמנם אני עכשיו קצת מבולבלת, אבל אתה יודע מה? אני מאלה שסומכות על תחושות הגוף שלהן ולוקחות את מה שמתאים להם מכל אחד ואחת שיש להם מה להציע לי, אז ממך אני אקח את הרעיון לבצע בדיקת דם מקיפה בתחילת ההריון - ואקח ברזל אם הערכים שלי יהיו נמוכים. אם התחושה שאקבל מהברזל תהיה רעה - אני אפסיק מיד. עינויי גוף אינם דרך הבילוי החביבה עלי.שוב תודה,אמא כל היום.

תודה, תלמה. לקחתי לתשומת ליבי.

אז אני אמשיך עם החומצה הפולית, ואנסה סוג חדש של ברזל בתחילת ההריון. עוד מוקדם לאיחולי מזל-טוב, אנחנו צריכים קודם לעשות אהבה...
אני רק רוצה להכין את הגוף לבאות, ולהביאו למצב האופטימלי ביותר: היינו, לגוף של בת 18. אפשרי?

guybz

New member
ההכנה הכי חשובה by far להריון זה

לקחת הרבה אומגה 3 לפני ההריון (וגם בזמן ההריון וההנקה). אין שום דבר שאת יכולה לקחת או לאכול שישפר יותר את הפרוגנוזה שלך עצמך ושל התינוק מאשר לקחת אומגה 3. אחרי אומגה 3 הכי חשוב זה בשר אדום. אחרי זה ירקות גיא

Freed1

New member
חומצה פולית - מאמר חדש בניו אינגלנד

ביקשתי מרופא שקרא את המאמר לתמצת, והנה תשובתו: ההמלצה לקחת חומצה פולית בזמן הריון מתבססת על עבודה מבוקרת מלפני מספר שנים שהראתה שמתן חומצה פולית מונע מומים מולדים של סגירה של מערכת העצבים המרכזית. כמו כל עבודה המבוססת על הוכחה סטטיסטית יתכן מאוד כי כמות הנשים הלוקחות חומצה פולית היא לאין ערוך גבוהה מנשים בסיכון לעוברים עם מומים אלו. כהוכחה לכך ניתן לראות עבודה שהתפרסמה עתה בניו אינגלנד שתארה מנגנון חדש שלא היה ידוע לחסר בחומצה פולית תוך מוחי הנגרם עקב נוגדנים לנשא המעביר חומצה פולית מהדם אל המוח. תינוקות עם נוגדנים אלו סובלים מחסר מולד בחומצה פולית מוחית עם תסמונת נוירולוגית אופינית (לא PDD). לנשים עם נוגדנים אלו יש נטייה גבוהה לעוברים עם חוסר סגירה של מערכת העצבים. מאידך, בעבודות שדווחו על יתרון הטיפול בחומצה פולית לא דווחו על תופעות לוואי כלשהן. ברם, יתכן מאוד כי ישנן תופעות לוואי שלא נמדדו ולכן לא נמצאו. בפרסומים לא מבוקרים של ה DAN לאחרונה העלו את האפשרות כי מתן חומצה פולית בהריון עלול לגרום לחלק מתסמונות האוטיזם. לכן, יש הגיון למתן חומצה פולית בזמן הריון, אבל כדאי לנסות לזהות את הנשים הנמצאות בסיכון.

תודה, פריד1 ותודה גיא על תשובתכם.

איזה מזל שלא לקחתי חומצה פולית בהריון האחרון, הייתי מכה על חטא אם הייתי מאמינה שבמו ידיי פתחתי דלת לאוטיזם דרך התוסף הנ"ל. ולגבי אומגה 3 איזה סוג מומלץ לקחת, וכמה? אשמח אם תעזרו לי פה. האם זה הולך לפי משקל? ואם באמפולות - "יותר עדיף" מבחינתי מאשר בשמן.
שוב תודה, אמא כל היום.

B E T E N

New member
שאלה לגיא

גיא שלום קראתי כח אומגה 3 מקשה במידה מסויימת על פינוי המתכות הכבדות מן הגוף. אם כך, למי שיש סתימות אמלגם (שלי למשל בוצעו לפני מספר חודשים), האם בכל זאת מומלץ לקחת את האומגה בהריון? הרי יש כאן דבר והיפוכו. אודה לך באם תוכל להבהיר את הנקודה.

guybz

New member
כמו שכתבתי לך במסר- אני לא שמעתי על

כך ולכן קשה לי להתיחס. אני גם לא מבין איזה מנגנון יכול לגרום לכך שריפוי הגוף ממחסור באומגה 3 יגרום לקושי בסילוק רעלים מהגוף. פשוט אין קשר הגיוני שאני יכול לחשוב עליו. אילו היה מחקר כזה רוב הסיכויים שהייתי מכיר כי אני מקבל כמעט כל מה שיוצא בתחום הזה. אם כבר אומגה 3 יכולה להפחית את התוגבה האוטואימונית שמתכות כבדות עלולות לעורר בגוף שיש בו עודף אומגה 6. בקיצור- בלי קשר לאמלגם שיש לכולנו בשיניים תוספת אומגה 3 חשובה בהריון. הריון מוצלח! גיא

razgalili

New member
אומגה שלוש

לא מאיטה פנוי של מתכות כבדות. אם עשית סתימות אמלגם ואת כרגע בהריון, הדבר האחרון שאת רוצה הוא פינוי של מתכות כבדות. כדי שהמתכות הכבדות יצאו מהגוף הן צריכות לעבור דרך הדם, מקום שממנו הן יכולות להגיע לעובר. אם זה המצב אנא פני אלינו וננסה לקשר אותך עם מישהו שיוכל ליעץ לך איך להקטין את הסיכון לעובר. יש שורה של מינרלים שאת יכולה לקחת כדי לדחוף את הכספית מהדם. אם עדיין לא נכנסת להריון הייתי ממליץ בחום לדחות את הההריון בכמה חודשים כדי לתת לגוף שלך הזדמנות לסלק את הרעל הזה מהדם, ואולי אפילו לשקול קילציה.

B E T E N

New member
תודה

אני כבר בהריון (שבוע 9) והסתימות בוצעו לפני חמישה חודשים. יש משהו שמומלץ לעשות? תודה

למעלה