חיסונים...

yafa kfir

New member
חיסונים - ברזיל

הי - אני מדריכה בקרוב טיול מאורגן לברזיל. נשהה בערים - סלבדור, מנאוס, ריו, במפלי האיגואסו - ו-2 לילות בלודג` מסודר וממוזג (!!!) בקרבת מנאוס. מעבר לעצה של להתיעץ עם לשכת הבריאות - אשמח לשמוע אם מי מכם נתקל בבעיות בריאות באזורים אלה. תודה!!!

Yo-man

New member
היי יפה, מה קורה ?

ערי החוף לא מצריכות חיסונים מיוחדים, איגואסו ומנאוס, מצד שני, הם שני מקומות רוויי לחות ושורצי יתושים - חלקם נושאי מחלות. במנאוס אפילו יותר. אם אני לא טועה, החיסון נגד צהבת ודלקת קרום המוח הם החשובים למקרים כאלה. יש בעיות בריאות הג'ונגלים. אין מנוס מזריקה או 2... Sorry.

על חיסונים כבר ענו...

אבל אם כן תתעורר בעיית בריאות... אז יש במנאוס מרכז רפואי שיצא לי לבקר בו... קיבלתי יחס מעולה כמו שמעולם לא קיבלתי... אחרי ששללו מלריה עשו בדיקת דם ונתנו אחרי שעתיים את כל התוצאות... ומה שיותר יפה... זה הכל בחינם!!! ובארץ גם לא מטפלים בך וגם רוצים כסף...

GATINHA

New member
אני לא טסה

להרבה זמן לצערי אז אני אהיה רק בפורטו סגורו- משם לסאלוודור ואז ריו.

natyh

New member
למיטב ידיעתי

ואיני מתימר להחליף רופא , לאיזורים הנ"ל עושים חיסון נגד דלקת קרום המוח , אנא התיעצי ברופא ומעבר לכך תיהני. נתי

GATINHA

New member
חיסונים...

היי, איזה חיסונים מומלץ לעשות לפני ברזיל?

GATINHA

New member
אופס..

ואיפה לעשות אותם? (מבחינת עלויות וזמינות החיסון)

Yo-man

New member
איזה לעשות - תשאלי מישהו מוסמך

איפה - יש לקופות החולים מעבדות. יש ל"למטייל" מרפאה ויש את המרל"מ ליד איכילוב (שם עשיתי פעמיים). כולם נותנים גם הרצאות וחומר כתוב על הסיכונים באיזורים מהם את תטיילי. אני משער שיש עוד מקומות, אבל אני לא יודע מאיפה את, כך שזה בעיה להמליץ ככה. אבל תתחילי מ"למטייל" ומקופת החולים שלך, הם יתנו לך תשובות.

kogawa

New member
חיסונים

ניתנים ע"פ אזור, משך נסיעה, ומצב בריאות המתחסן קרא באתר הרישמי של משרד הבריאות ובדוק בלשכת הבריאות המחוזית באזורך, ועל תקבל מידע זה מחברים או פורומים בנט. אף אחד לא יקח אחריות על בריאותך פרט לך!!

GATINHA

New member
אני בת..

ותודה! אני פשוט לא יודעת מה הפרוצדורה של כל הסיפור- והעלות.

sela v

New member
העלות

היא כמה מאות שקלים, לגבי הפרוצדורה הסבירו לך כבר קודמי. לגבי המחיר המדויק הוא משתנה תלוי איזה חיסונים את צריכה. מה שכן למי שיש את כל הביטוחים המשלימים יש הנחה בקבלת חיסונים בחלק מהמקומות או שמחזירים חלק מהכסף מהביטוח.

natyh

New member
יובל מתנצל שוב

אבל מה איכפת לך מאחר ואתה משפיע מהידע העצום שלך על כולנו אנא הרשה לי לתקן אותך מפעם לפעם . גאטיניה זו חתלתולה בפורטוגזית גאטו חתול גאטה חתולה וגאטיניה חתלתולה הכתיב הפורטוגזי NHA מעט מבלבל ולמעשה מעל ה N צריך להיות סימן לניה ולא N רגילה ובקיצור ניה של גאטיניה . ושיעורי ביית : איך אומרים בפורטוגזית כלב ,כלבה, וכלבלבה . ובספרדית מה שלא מאד יעזור לך PERO PERA PERITA ולסיכופ תמיד כיף כשאתה בפורום . נתי .

lotemle

New member
סתם רציתי לחלוק...

אני בארה"ב כבר דיי הרבה זמן ועוקבת אחרי הפורום... בקיצור,נהייה לי חשק לטוס לקרנבל בברזיל והדבר היחיד שעמד בפני היה עניין החיסונים. לאחר המון בירורים במשרד הבריאות של ניו יורק ובשגרירות ברזיל התברר שמומלץ על 6 חיסונים לדרום אמריקה שאותם עושים במרפאות מטיילים במנהטן... סקר קצר בין המרפאות גרם לי להבין שאת הקרנבל הקרוב אני אראה רק בטלויזיה.עלות החיסונים:500$ (גם אם מרוויחים בדולרים זה עדיין סכום מטורף,לדעתי...) אני יודעת שהרבה מטיילים עושים השלמת זריקות כאן או לפחות מתכננים לעשות ואז לא עושים עקב המחיר ועצתי לכם...תעשו אותם בארץ!את כולם!

Yo-man

New member
אם את רק רוצה לקרנבל, אל תתחסני

בשביל שבוע בעיר שאין בה מחלות נוראיות (זה לא ג'ונגל ואין נקודות דגירה של נגיפים בתוך העיר, הרי) כמו ריו או סלבדור - את יכולה לוותר על החיסונים. אני טיילתי באינדונזיה - מקור המלריה העולמית - ובעוד מדינות שאין בהן מלריה ולא לקחתי כלום. זה ענין של סיכון מול סיכוי, ובשבוע אין הרבה סיכוי להידבק במחלות קשות. תמיד קיים סיכון, אבל זה גם בניו-יורק... חבל לפספס את הקרנבל, או יותר נכון את חלום הקרנבל, בגלל זה. סעי.

Avner18

New member
אבל כדאי לקחת שכפצ נגד כדורים...

או סכינים כי בתקופת הקרנבל הפשיעה גואה... (רציחות)

natyh

New member
ממש לא מדויק

למרבה הפלא בתיירים כמעט ואין נוגעים , הפשיעה היא כנגד מקומיים , משני הצדדים , המשטרה מוציאה חיסולים והשודדים מחסלים עשירים . אם כי כדאי להיזהר משודדים , לא להיות אלימים כלפיהם פשוט לתת להם משהו, אם כי העניין לא שייך לשירשור . נתי

אם זה רק להיות בעיר גדולה אין צורך

בשום חיסון... רק להזהר כמו בכל מקום ולא לאכול דברים שלא בטוח במקורם (קילקולי כיבה ולא יודע מה עוד)... אבל לא צריך חיסונים

nirah

New member
כדאי לך לקחת חיסונים

אפילו אם את נוסעת רק לערים.הייתי לפני שנה בברזיל גם בריו וגם בפנטנאל ובמטייל המליצו לי לא לוותר על שום חיסון ולכן גם עשיתי את החיסונים כאן, והם צדקו.בריו החיסונים יותר יקרים!ולהזהר ביותר באוכל .

למעלה