חיסונים

חיסונים

הייתי שמחה לקבל מידע על חיסונים שניתנים לתינוק לאחר הלידה בבי'ח ..
הייתי מועניינת לשמוע את דעתן של האמהות בעד ונגד ..
:)

חיסון אחד

בהרבה בתי חולים נהוג לתת ליילוד אחרי לידה:
-חיסון לצהבת B
-טיפות עיניים אנטיביוטיות
-זריקת ויטמין K (זה לא חיסון)
לפני שחרור עושים בדיקת PKU - זו דקירה בעקב

דעתי היא כזו - חיסון לצהבת B מיותר בעיני וביקשתי שלא יעשו. זו מחלה שעוברת בדם או ביחסי מין, מכיוון שאני אינני נשאית ויחסי מין הם רחוקים מרחק של הרבה שנים, אין סיבה.

טיפות עיניים - מיותר בעיני. עושים כטיפול מניעתי לדלקת עיניים שחלק מהתינוקות מפתחים. אני בדעה שמכיוון שדלקת עיניים איננה עניין של חיים ומוות, אפשר לחכות ולראות אם מתפתחת כזו, ורק אז לתת טיפול. לבת שלי לא נתתי ולא הייתה שום דלקת.

ויטמין K - זה ויטמין שאחראי על גורמי קרישה בדם. אפשר לתת אותו גם בטיפות (ואז את צריכה להכין מרשם לפני הלידה ולקנות), נדמה לי שבשלוש פעמים. אני נתתי את הזריקה, על אף שבעיני זה לא הכרחי במצב שבו לא הייתה לידה קשה ומסובכת (ואקום נגיד), משום שלא היה בעיני נזק בכך.

בדיקת PKU - בדיקה שבה בודקים קיום של אנזים מסוים בגוף. חוסר באנזים הוא מסוכן מאוד ודורש תזונה מיוחדת, אחרת גורם לפיגור ושאר תופעות לא סימפטיות. הכרחית מאוד בעיני ועשיתי.

חשוב לי לציין שאמנם לפני הלידה החתימו אותי על טופס וכביכול היה בסדר, אבל בימי האשפוז אחרי הלידה שמעתי שוב ושוב איזה חסרי אחריות ההורים שלא עושים את כל הנ"ל. אז חשוב שתבררי היטב עם עצמך מה דעתך, כי למערכת כמו מערכת יש אינטרס שהוא לא בהכרח האינטרס שלך, וחשוב שתהיי מודעת לכל השיקולים.

וגם

השתחררתי מוקדם ולכן עשיתי את בדיקת הPKU בטיפת חלב ושלחתי בדואר (מוזר אבל ככה האחות אמרה) לא קיבלתי שום תשובה- מישהי יודעת איך זה עובד?
אגב, לי לא עשו שום ענינים מכך שלא חיסנו נגד צהבת- מה שרק מוכיח כמה החיסון לא חשוב...

למעלה