חיסונים

חיסונים

שלום רב,

מזמן לא נכנסתי לפורום. תקופות שלמות הפורום היווה בשבילי מקור תמיכה, וכעת אני חוזרת עם שאלה:

בני, בן 15.5 , יש לו טוראט, o.c.d ו- A.D.H.D . הוא עומד לטוס לתיאלנד, ולשם כך יזדקק לחיסונים שונים.
רציתי לדעת אם יש חיסונים היכולים להוות בעייה, להחמיר משהו ויש בהם סיכון עבורו. (אני יודעת למשל שחום גבוה וסטרפטוקוקים יכולים ליצור בעייה, זה לא קשור אולי, אבל זה משהו שעולה לי בראש... אולי יש תופעות שעלולות להרע עם הטוראט ועם כל השאר?...) או שאני יכולה לשלוח אותו לתיאלנד ורק לקנא...

תודה מראש על תשובות מכם,
רעות

שביק

New member
ערב טוב לך רעות, אני מציעה, לפני

שהוא מקבל את החיסונים הנדרשים, להתייעץ עם רופא מומחה לטוראט
שהוא גם פרמקולוג.
שמעתי על מקרים שונים ועל תגובות שונות בעקבות החיסונים או חלקם.
לדעתי פרופ' עמוס קורצין הוא כתובת נכונה למתן תשובות נכונות לנושא זה.

טוב שאת מתעניינת לפני ולא אחרי......

בהצלחה לבנך, נסיעה טובה ומוצלחת עם הרבה הרבה בריאות טובה.

בברכה שביק

שלום לך, רעות
והתייחסותי לאחר התייעצות עם

מומחה בתחום הפרמקולוגיה:

לפי מה שידוע, ניתן לצפות להחמרה בסימפטומים (גם אם זה לא הכרחי), בייחוד אם מוסיפים לכך סטרס של חיסונים ונסיעה.

האם מדובר בסיכון אם לאו?
זה עניין אישי. השאלה, האם הבן שלך מסוגל לחיות עם החמרה מסויימת בטיקים לטובת הטיול. שהרי, כל אחד מגיב אחרת למצבים וזה מה שחשוב לקחת בחשבון; מה קורה בד"כ כשיש החמרה ואיך הילד מתמודד עם זה - האם הוא נלחץ או שכבר למד לחיות עם זה?..

אז מה עושים?
בכל מקרה שווה להתייעץ עם הרופא שמטפל בטוראט של הילד ומכיר אותו לגבי כל חיסון באופן ספציפי ובאילו מרווחים לקחת את החיסונים; יכול להיות שבמקרה שלכם יומלץ להגדיל את מרווחים בין חיסון לחיסון לעומת ההמלצה הרגילה.

אפשר להחליט שהילד נוסע ולעבוד על זה קוגנטיבית, תוך לקיחה בחשבון שהסימפטומים יתגברו (גם בגלל השינוי בסביבה).

מנסיון אישי - תאילנד מ-א-ד מומלצת למצב הרוח וקיימת סכנה שהילד לא ירצה לחזור לארץ... אני מקווה מאד שאת זה לקחתם בחשבון

והעיקר - שיהיה בכיף

בכל מקרה נשמח לשמוע מה ייעץ לכם הרופא ואיך עבר הטיול

תודה

משום מה עד היום לא הצלחתי להחזיר תשובה אבל היום המחשב היה נחמד אלי...

קודם כל שביק- ממש יום למחרת דיברתי עם הפרופסור שהמלצת לי לדבר איתו, הוא היה כ"כ אדיב וחמוד, ואמר שהוא לא רואה כל בעייה בעניין. במקביל הוא המליץ לי לדבר עם הרופאה שאצלה בני מטופל, והלוא היא פרופ' ורדה גרוס המדהימה. היא אמרה שהיא לא רואה כל בעייה. שביק- המון תודה, ההמלצה שלך היתה במקום וממש עזרה לי להירגע.
ולך - גובלנית, גם המון תודה! אני מאמינה שיהיה בסדר. הפחד שלי לא היה מעודף טיקים אלא, חס וחלילה מהחמרה בלתי הפיכה.

מדהימה אותי העובדה שאתן לא מכירות אותי, ובכזאת מסירות ורצינות מתייחסות לשאלותי ובקשותיי- ממש מחמם את הלב! זה מה שנקרא "שלח לחמך..."

נשתמע,
רעות

למעלה