חיסונים

חיסונים

הייי הגור תכף בן חודשיים. הבנתי שצריך לעשות חיסון מרובע כפול. מה סדר גודל המחירים? תודהה

מישהו יודע?

התקשרתי לשני ויטרינים והם אמרו לי ששני החסיונים עולים בסביבות ה-300 ש"ח. זה מעבר ליכולתי... הבנתי מחבר שמגדל חתול שאם החתול גדל בבית אז אין צורך לחסן נכון?

לא, לא נכון

חובה לחסן לפחות שהוא גור נכון שיש סיכוי כלשהו שלא יקרה לו כלום אבל יש גם סיכוי שידבק בוירוס שעובר באויר וזה יהיה קטלני אם חלילה ימות מהוירוס אני בטוחה שתצטער שלא עשית את החיסון אפשר לעשות סל אימוץ בעמותה וזה יוצא בערך חצי מחיר אפילו פחות כי גם הסירוס במחיר מאוד מוזל

לא קונים!

קודם כל - מבחינה חוקית, רק וטרינרים יכולים לקנות חיסונים! שנית, אחות של בני אדם לא למדה על בעלי חיים ולכן לא זה לא בטיחותי שהיא תזריק לו, ושלישית - גם אם תשיגו (בצורה לא חוקית כמובן...) חיסון להזרקה, הסיבה שהולכים לוטרינר היא לא בגלל הקושי הטכני בפעולת ההזרקה - למרות שגם את זה צריך ללמוד לעשות נכון (אצל חתולים חולי סכרת למשל, מלמדים את הבעלים להזריק לחתול שלהם אינסולין) אלא בשביל לבדוק את החתול לפני כן ולראות שהוא אכן כשיר מספיק לקבל חיסון! (ועל הדרך לראות אם יש בעיות נוספות שהבעלים לא עלו עליהן) וכן, לגדל חתול זה יותר יקר מרק לקנות אוכל וחול לארגז. החיסונים זה דווקא החלק הזול יחסית בעניין הזה וזה משהו שעושים רק פעם בשנה! (בשנה הראשונה פעמיים) עפ"י המחירון המומלץ של איגוד הרופאים הוטרינרים, מחיר חיסון מרובע כיום (יש מחירון חדש!) הוא 205 ש"ח. אני בטוחה שאפשר למצוא גם וטרינרים שיעשו בפחות, אבל כדאי לזכור שזול לא בהכרח שווה טוב!.. אני לא הכי מכירה מרפאות זולות באזור אשדוד, אבל בצער בעלי חיים ברחובות יש מרפאה שעושה טיפולים מוזלים. חשוב גם לזכור שאם חלילה החתול יחלה באחת מהמחלות הנפוצות שחיסון המרובע מקנה הגנה מהם, ההוצאות אצל הווטרינר יהיו הרבה יותר גבוהות ואלו מחלות שמסכנות את החיים של החתול! וכן, צריך לחסן גם אם החתול לא יוצא בכלל מהבית, כי אנחנו כן יוצאים ואנחנו יכולים להעביר לו מחלות מבחוץ. חוץ מחיסון מרובע כדאי מאוד לתת לו תילוע (חומר נגד תולעים) ולטפל גם נגד פרעושים כל חודש.

Yukita

Well-known member
מנהל
../images/Emo153.gif השתגעתם!

ממש לא ממליצה להמליץ לאנשים שבחיים לא עשו דבר כזה להזריק זריקות לחתול או לכל יצור אחר!!! אחות של בני אדם אינה מומחית לחיות. לא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לחסן לבד!!!!!!!!!!!!!! לכו לרופא! יקר לכם? לכו למרפאות של צער בעלי חיים (לא ת"א כי צב"ח ת"א ממיתים ואסור לתמוך בהם, אבל בירושלים, רמת גן ועוד הרבה מקומות יש מרפאות שאפשר לגשת אליהן)

sos660

New member
../images/Emo45.gif

אני אפילו לא מעיזה לחלק את האמפולות לחתולי החצר שלי.... הנזק שיכול להיגרם מהחיסכון הזה יכול לעלות ביוקר (תרתי משמע)

dimitrygo

Active member
מנהל
צריך לדעת מינונים, צריך לבדוק את החתול לפני

החיסון, לפעמים יש תופעות לוואי כך שמאוד מומלץ להיות תחת השגחה של וטרינר, במיוחד אם זה הפעם הראשונה שעושים חיסון. בקיצור מאוד לא מומלץ לעשות דברים כאלה לבד. מה גם שלא בטוח שמישהו שלא וטרינר יכול לקנות חיסונים.

מחירים

היי מישהו מכיר וטרינר עם מחירים סבירים כי אמא שלא לא מוכנה לחסן בכאלה מחירים... (באשדוד) בבקשה! זה חשוב!

אלבה

New member
אני קונה את החיסונים מהוטרינר שלי

לאו דוקא כדי לחסוך, אלא כי 3 חתולים זה ללכת 3 פעמים, וכל יציאה מהבית בכלוב גורמת להם טראומה. שאלתי אותו אם גודל וגיל החתול משנים את המינון והוא אמר שלא.

dimitrygo

Active member
מנהל
אפשר להזמין וטרינר הביתה, אפשר להזמין וטרינר

נייד. לדעתי הוטרינר שלך נוהג בחוסר אחראיות.

strange key

New member
חשוב לעשות את החיסונים האלה

ואם החתול לא יוצא מהבית, נאמר לי ע"י וטרינר שצריך לחסן שוב רק פעם בשנתיים, כך שזו הוצאה חד פעמית לתקופה ארוכה. זה מאוד חשוב! כפי שאמרו, אולי תוכלי דרך סל אימוץ בעמותות. וגם - קיבלתי בעבר המלצה ממישהי על וטרינרית בתל אביב שכשאמרתי לה מי המליצה לי עליה נתנה לי הנחה של 10% (שהיתה מאוד משמעותית, כי הבאתי שני גורים לחיסונים וטיפולים נגד תולעים). אוכל לתת לך את שמה, אם תרצי. היא מצויינת ונהדרת עם גורים. (ואם כבר חיסון, שיקבל גם טיפול נגד תולעים. לא היה לי מושג עד כמה הגור שלי סבל מזה עד שהוא קיבל זריקה נגד תולעים ופתאום התחיל לשחק ולרוץ ולהיות שמח, ולא אדיש כמו שהיה לפני כן)

יש עמותה

שניתן לעשות דרכה סל אימוץ באשדוד? אם אפילו אם מישהו מכיר וטרינר אם מחירים הגיוניים.. תודה לכם!

למעלה