חיסונים

uziop

New member
חיסונים

שלום לכולם היססתי במקצת ל"התפרץ" לכם לפןרום , אך עקב חשיבות הנושא החלטתי בכל זאת למסור את דעתי . ניתן למצוא מידע עלי גם בפורום המקביל -אוטיזם וטיפול ביורפאי. עיקרון החיסון הינו עיקרון חשוב ורצוי בפזיולוגיה שלנו ושומר עלינו ממחלות עתידיות באמצעות מערכת חיסון יעילה. יחד עם זאת החיסונים צריכים להיות יעילים ולא מזיקים -מה שאינו בטוח כלל בחיסונים של היום. חיסון טוב הוא חיסון שאינו מסכן את המטופל אינו גורם תופעות לואי ארוכי טווח ומקנה חיסוניות לכל החיים. בעבר ילדים חתחסנו במחלות ילדים כאשר חלו במחלה ופיתחו חיסון טבעי לאחר הבראתם. יחד עם זאת היו מקרים של מות ממחלות ילדים ומגפות שונות שקשורים למצב בריאותי ירוד יותר של אוכלוסיות מסויימות וגם מהופעת זנים (וירוסים וחיידקים) אלימים במיוחד שהופיעו בצורת מגפות לזמן קצר. עד אמצע המאה העשרים לא היו כמעט חיסונים מוכנים שוכנו על ידי חברות התרופות ובכמות גדולה. ההצלחה של החיסונים למגפת הפוליו בשנות ה-50 הראו את התועלת הרפואית ואת הרווחיות הכספית של החיסונים. חברות התרופות לא מיהרו לייצר חיסונים חדשים -בעיקר בגלל הרווחיות הנמוכה והחשש התביעות במקרה של אי הצלחת החיסון. בעקבות לחץ של חברות התרופות הגדולות על המימשל האמריקאי - הוחלט על ידי המימשל האמריקאי לפטור מאידך את חברות התרופות מכל אחריות לגבי תביעות משפטיות - ולחייב את כלל האוכלוסיה בחיסון ילדיהם באופן שרירותי. בכך נפתחה הדרך מחברות התרופות לעשות הרבה כסף. המעקב אחר תופעות לואי של החיסונים הוגבל למספר שבועות בלבד לכל חיסון . כדילמנוע ממזהמים לחדור לחיסונים - הוכנסו חומרים "קוטלים לכל החיסונים שלא הכילו וירוס חי. בשנות ה-70 "הומצא" נגזרת של כספית אנאורגנית בשם טימרוסל שענה על כל הבעיות הנ"ל. הטימרוסל "קטל הכל!! . לידיעתכם - כספית הינה המתכת הרעילה ביותר לכל יצור חי- אחרי פלוטוניום! . סכנת הכספית היתה ידועה כבר אז ובכל זאת נכנס לשימוש , עקב רצון החברות להדגים חיסונים סטריליים. לאחר קבלת האשורים -הוול בהפצת החיסונים לכלל אזרחי ארצות הברית ולכלל העולם בהמשך. העליה באחוז הנפגעים מהחיסון נובע קרוב לודאי מהריכטז העולה של הכספית בחיסונים שונים ועלית כמות החיסונים שמקבל תינוק ממוצע עד השנה הראשונה לחייו. הסיבה העיקרית למה מחסנים תינוקות -הוא בגלל שניתן לחסן אותם ביתר קלות תוך כדי מעקב במסגרת טיפת חלב. גופו של התינוק לא בשל למעשה לקבל חיסונים בגיל כה צעיר. מערכת החיסונית שלו לא בשלה ,והוא מקבל את רוב הנוגדנים שלו מחלב אימו. מוחו של הפעוט לא מסוגל מאידך למנוע הגעת חומרים מסוכנים ממחזור הדם- ונימצא בשלב של יצירת חיבורים עצביים החיוניים חהתפתחותו מאידך גיסא- תקופה קריטית שעלולה להיפגע מחומרים שונים . יש לציין שהכספית הינה קולא נירונים (סיבי עצב) ממדרגה ראשונה. חלק נן החיסונים מיותר לדמרי בגיל זה צהבת נגיפית B -שהתינוק מקבל עם לידתו!ועוד שלושפעמים עד גיל שנה - מיותר לחלוטין , היות שניתן להידבק בחלה זו רק במגע עם דם מזוהם- דהיינו עם האם חולה בדלקת נגיפית של הכבד בזמו הלידה או שהתינוק מקיים יחסי מין לא מוגנים או מזריק לעצמו עם מזרק בשימוש רבים. למרות שכל הרופאים יודעים זאת העובדה שהתינוק מקבל חיסון זה מעיד על הרצון של המערכת לחסן את כלל האוכלוסיה ללא התחשבות פרטנית בציבור המתחסנים. הסיבה שיש תדירות גבוה של אותו חיסון בתינוקות (כל חודשיים -שלושה) הוא בגלל שאינם באמת מייצרים תגובה חיסונית טובה בגילם הצעיר ולכן נותנים מספר פעמים את אותו חיסון לתינוק. חוסר הגיון משווע שכן אם התיבור מתקשה לייצר תגובה חיסונית טוסה בפעם הראשונה הוא עלול להיפע מהחיסון וכמו כן מקבל למעשה כמות גבוה של כספית במהלך השנה הראשונה לחייו. שוב לציין לכם -איני מתנגד לעיקרון החיסון , אך יש לודע שינו מבוצע באופן הגיוני ולא מזיק. חיסונים מגפתיים גכון דלקת קרום המח ופוליו -יש לבצע בזמן התפרצות מגפה בכל מחיר אך בזמן רגיל יש לשקול את נתינתם באופן פרטני ומבוקר. לענין הכספית- לכמה ממכם יש כספית בשיניים- לידיעתכם כל סתימה מתכתית בשיניים מכילה 50 אחוז של ספית אנאורגנית מזיקה. וזה דולף. העובדה שלא כולם חולים בהרכלת כספית היא בגלל שרוב המבוגרים מסוגלים לנטרל את כמות הכספית הדולפת כל יום. אך למה בכלל לשים כספית בפה? המערכת הרפואית מודה שיש כספית באמלגם אך טוענת שאינו מזיק. או שאינו דולף. דברשאינו נכון והוכח אין ספור פעמים . למרות זאת עדיין רוב רופאי השיניים מחדירים כספית לפה המטופלים -כי זה זול וקל מאד חבצוע. זו רק דוגמא אחת לטירןף של נוהלים רבים בחיינו שאנו מקבלים כנכון ללא בדיקה מעמיקה כלשהיא מצידנן. רוב הרופאים לא רוצים להיכנס לפולמוס החיסונים -ובצדק . כל זמן שיש הנחיה ממשרד הבריאות לחסן- זו תהיה ההמלצה הרשמית. מצד שני אין חובה לחסן במדינת ישראל (בשלב זה) ולכן פתוחה הדרך בפניכם להימנע מחלקם אם זה רצונכם. עליכם להחליט בעצמכם עבור ילדיכם - אחרי שביררתם את כל המידע הזמין. רוב האנשים רוצים שיחליטו בשבילם מצד אחד- אך יבואו בטענות כלפי המחליט המקרה של אי הצלחה. לכן המלצתי- תבררו את הנושא , התייעצו. עשו שיעורי בית ואז תחליטו. בברכה

תודה רבה לך דר' עוזי על ההודעה שלך פה

ואכן החשוב הוא לקחת בחשבון גם את הסיכונים ולא רק את היתרונות. ואם הייתי יודעת שאפשר לחסן ללא סיכון, או רעלים, גם אני הייתי מוכנה לתת לילדיי. אך ממש לא, במצב החיסונים כיום. ולהורים המתלבטים, אני מצרפת שיחה עם רופא נוסף בנושא החיסונים ואוטיזם. זה מתמשך, על כמה סרטונים.

uziop

New member
כספית בסתימות

http://www.youtube.com/watch?v=9ylnQ-T7oiA&feature=related

galigal33

New member
תודה רבה

אני שמחה שהנושא הזה עולה בצורה יותר בולטת בפורום...

אני רוצה רק לציין שדר' עוזי אופנהיימר בנה לאח

של מאור (בן 10 חודשים) תוכנית חיסונים הומאופטיים שאותה התחלנו ליישם אחרי ההסברים המפורטים שקיבלנו ממנו לגבי החיסונים והשפעתם ולמרות החששות אני חושבת שאנחנו בידיים טובות

dd19

New member
אם וכאשר יהיה אירוח הבא

באותו נושא, רצוי לתת לקרוא את זה לשני הצדדים לפני האירוח. מאוד מרשים.

dd19

New member
בעקבות כל השרשורים הגעתי

לכמה מסקנות: 1 לא לכל מחלה יש חיסון ולא חייבים להתחסן נגד כל מחלה 2 רוב החיסונים טובים לרוב האוכלוסיה , ולכן אין מגפות. 3 לא צריך לעשות חיסונים לכל הילדים באופן גורף,כי תמיד יש פוטנציאל לנזק. 4. לבדוק אם לילד יש בעיה בסילוק רעלים או שיש לו מערכת חיסונית חלשה ואז לא לחסן , כי הסיכון גדול מהתועלת . 5. אין חובה לתת את כל החיסונים האפשריים בשנת החיים הראשונה , אפשר לחסן גם אחר כך. 6. לכל מחלה ולכל חיסון יש סכנת סיבוך. כל מה שכתבתי רק מסקנות שלי, לא מבוסס על שום מחקר מדעי ולא מהווה המלצה לשום דבר.

vered73

New member
../images/Emo47.gif את אלופה שלנו דידי. ../images/Emo140.gif חבל רק שאת 4

גילינו מאוחר מדי...

dd19

New member
../images/Emo51.gif. לגבי 4 האלופה היא תלמה

כי היא חקרה את הנושא לעומק והביאה לידיעת כולם.

b o t t e n

New member
ועדיין אני מחכה למראה מקום של מחקר אחד

לפחות שמראה על קשר ישיר ואמיץ בין חיסונים לאוטיזם. קשר אמיץ!- לא נסיבתי ולא בערך נראה לנו...

riva99

New member
אין אמת מוחלטת באף גישה

אבל למי שזה קורה זה 100 אחוז

b o t t e n

New member
עדיין, זה לא בטוח שזה מהחיסון.

אלא צירוף מיקרים שהסממנים של האוטיזם עולים בסביבול גיל שנה+, וזה יוצא אחרי ה-MMR.

khisha

New member
אני גם אדיין מחכה

למראה מקום או מחקר שישפוך אור מדוע לילדנו יש אוטיזם. וגם איזה מחקר נאור או מתקדם איך יוצאים מזה. קשה לחיות במחשבה שבמו ידינו עשינו את זה. עדיף להכחיש. יש לי בן ובת. לבת יש PDD. לבן אין. מיכל נולדה שהייתי צעיר יותר ובריא יותר. לבנים סיכוי פי ארבע מבנות. ההבדל היחיד שאת מיכל חיסנתי בכל חיסון אפשרי.

למעלה