חיסונים

yaelbm

New member
חיסונים ../images/Emo101.gif

קיבלנו חוזר לגבי חיסונים ומופיע שם חיסון אחד משולב של חזרת, אדמת, חצבת ואבעבועות. האם לא אמור להיות חיסון של טטנוס ? מה אצלכם ?

yaelbm

New member
לא הבנתי...

לפני 4 חודשים נאמר לנו שמקבלים אנטי טטנוס בכיתה א'. אז מקבלים או לא ?

אם פי 3

New member
נדמה לי שבכתה ב'

אישית - אני לא מוכנה שילדיי יתחסנו בבי"ס, לפחות לא ביסודי. אם אני מעוניינת בחיסון, אתן אותו במרפאה (או טיפת חלב, אצלנו זה אותו דבר), ביחס אישי, ולא בפס יצור. במיוחד כשהבת שלי מפחדת ממחטים עד כדי התעלפות (וכשהיא מתעלפת, היא לא תמיד שולטת בסוגריה) - אבל גם לילד בלי פחדים מיוחדים. עדיף בעיני זמן אישי, עם אמא/אבא.

אם פי 3

New member
יש הבדל ע-צ-ו-ם בין ילד בן 7-8-9

לבין אדם בוגר בן 18. גם בחטיבה ותיכון זה כבר אחרת לגמרי.

זה החלק המאוחר של MMR + אבעבועות למי שקיבל

בארה"ב משלימים את החיסון בגיל 5, עומר קיבל לפני שנה ולא יקבל עם ילדי השיכבה שלו. לגבי טטנוס, נתבקשנו לציין אם קיבל, לדעתי לא.

נטלי22

New member
שימו לב - מי שכבר חלה באבעבועות

לא צריך להתחסן שוב נגד אבעבועות. אפשר לקבל חיסון של MMR בלבד ללא אבעבועות. פשוט להודיע בביה"ס שלא מעוניינים בחיסון (רצוי גם בכתב), ולא לשלוח פנקס חיסונים, ואז לתאם תור (טלפונית) עם משרדי "האגודה לבריאות הציבור" באזור מגוריכם. אנחנו עשינו את זה בשנה שעברה וזה היה פשוט מאוד. חבל לחסן אותם סתם אם כבר היו חולים ופיתחו נוגדנים באופן טבעי. ובכיתה ב' מקבלים חיסון DTP - דיפטריה, טטנוס ושעלת (פעם לא היה שעלת, אבל לאור ההתפרצויות בשנים האחרונות הוסיפו אותו בחזרה).

למעלה