חיסונים לתאילנד

Hen Volo

New member
חיסונים לתאילנד

אני טס לתאילנד לחודש וחצי עוד פחות משבועיים, והתקשרתי למרפאת מטיילים בראשון לציון ואומרים לי שאני חייב להגיע לפגישת ייעוץ אצל רופא(שרק הייעוץ הזה עולה 150 שקל), למרות שאני יודע איזה חיסונים אני אמור לעשות..
באמת חיוני הייעוץ הזה אי אפשר להתחמק ממנו? אם מישהו מכיר מרפאה טובה וזולה אני אשמח תודה רבה:)

משרד הבריאות

אם אתה חבר בקופת חולים מאוחדת עדיף, אתה זכאי להחזר מסוים בין אם אתה הולך למרפאת מטיילים ובין אם זה למשרד הבריאות.
במשרד הבריאות אין דבר כזה יעוץ של רופא מבחינת תשלום.
אתה מראה להם את ההסטוריה של החיסונים שלך ולפי זה מחליטים מה אתה צריך.

אם אתה חבר בכללית מושלם, אז במרפאת מטיילים של כללית מראש אתה מקבל הנחה. לגבי השאר אני לא יודעת.

מה שכן, התעוררת קצת מאוחר מידי. יש חיסונים כמו צהבת, שעושים בהפרשים של חודש אחד מהשני, אחרת החיסון לא שווה. מקווה שיש לך את החיסון הזה לטובתך, אם לא, יהיה חסר לך.

וכמובן

שגם לגוף לוקח כמה שבועות לייצר נוגדנים, ולכן מומלץ להגיע לפחות חודש לפני, אבל זה כבר לא משנה לך.

sailor

New member
משרד הבריאות הוא המקום האחרון שאלך להתחסן

זאת לא המומחיות של הרופאים שם ויש אפשרות שהם לא מעודכנים.

תתחסן איפה שאתה רוצה, רק אמרתי מה קיים

אבל כן אספר לך סיפור בהקשר הזה.
אני הלכתי להתחסן במרפאת מטיילים בשביל נסיעה לתאילנד.
נתנו לי טטנוס ודחף לצהבת B (לצהבת A אני כבר מחוסנת) בלי טיפוס הבטן.
שאלתי את הרופא על טיפוס הבטן והוא אמר שאין צורך, שזו לא נסיעה להודו.

חזרתי הביתה, והסתבר שגיסתי שנסעה לפני חודשיים לתאילנד קיבלה את טיפוס הבטן (במשרד הבריאות).

נאלצתי לחזור למרפאת המטיילים ולבקש את טיפוס הבטן במיוחד (עוד חצי יום התבזבז שלי, כי הכל שם נורא לאט) בשביל החיסון הזה, כשיכולתי לסיים עם הכל בפעם אחת.

ומה קורה עם אנשים שלא יודעים איזה חיסונים צריך, והם לא מקבלים אותם?
משרד הבריאות ממליץ להתחסן לטיפוס הבטן, ואם תכנס לפורום חיסונים בתפוז, תראה שההמלצה הגורפת שם היא לקבל את החיסון הזה למי שטס לתאילנד.

מרפאות המטיילים מקבלות את ההוראות ממשרד הבריאות איזה חיסון צריך.
אני לא עושה להם תעמולה, אין לי איתם כלום - זה רק שתדע

מה שכן, מי שנמצא בקופ"ח כללית משלם מחיר יותר נמוך במרפאת המטיילים, ולא זכאי להחזר אם הוא מתחסן במשרד הבריאות.

sailor

New member
באיזה מרפאה? ראוי להזהיר את כולם

במרפאות שאני מכיר זה לא קורה.

אני הייתי במרפאת מטיילים בירושלים

יש רק אחת למיטב ידעתי.
חזרתי למרפאה, ביקשתי את החיסון, הרופא שאל אם אני מאוד רוצה ואמרתי שכן, והוא אפשר לי לעשות אותו.

קראתי על החיסון

זה חיסון שאני מאוד שמחה שעשיתי.

ברור שאם היו תופעות לוואי משמעותיות הייתי חושבת על זה פעמיים. אבל במסגרת הנסיבות האישיות שלי, זה היה לי חשוב.

sailor

New member
המלצתי על מרפאה בבית חולים

מרפאת קופ"ח מעוז זה רחוק מזה.

freestyler3

New member
ברורב קופות החוליםן יש החזר

אני עשיתי לפני שבוע בכללית שילמתי 156 ייעוץ (למרות שלא הייתי צריכה) + 3 חיסונים עוד 240 שקל.
אתה מגיש את הקבלות ומקבל החזר בסדר גודל של 80% ברובם גם על הייעוץ.
אם אתה בכללית עצמה אז אין החזר כי מראש אתה מקבל את התשלום המופחת.
מעבר לזה בקופות עצמם יש אופציה רק להתחסן לחיסון ספציפי אבל אני לא יודעת איך בדיוק עושים את זה.
לכל קופה יש באתר שלה את התנאים ואת המקומות שאיתם היא עובדת על מנת לקבל החזר...

sailor

New member
יעוץ אצל מומחה שוה תשלום

איך אתה יודע איזה חסונים? זה משתנה ובמרפאות הצמודות לבתי חולים מעודכנים יותר ממך ומחלק מהמרפאות האחרות.
אסף הרופא קרוב אליך ויש להם מוניטין טובים, תל השומר, קצת יותר רחוק, הכי טוב בארץ.
היעוץ הוא לא רק לגבי חסונים.
לרוב קופות החולים יש הסדרי הנחות עם מרפאות כאלה.

למעלה