חיסונים לפוליו

רנה73

New member
מה שניסיתי להסביר

וסליחה על האורך והחפירה, אני פשוט לא מצליחה להצטמצם

ואגב, אין כאן נכון ולא נכון. בכל בחירה מוותרים על משהו ומרוויחים משהו אחר...

נתונים:
מחוסן ולא יכול להיות נשא - גילאי 9-99
מחוסן ויכול להיות נשא (אך לא לחלות) - גילאי 0-9
לא מחוסן, אסור לו להתחסן, ויכול לחלות מקירבה לנשאים - גילאי 0-99 בעלי מערכת חיסונית פגומה. להלן מח"פ

אופציה מס' 1:
מחליטים שלא לחסן בצורה המונית את גילאי 0-9. הנגיף מתקדם בקצב כזה או אחר ברחבי הארץ.
אפשרות א' - מבחינה סטטיסטית, ועם קצת הרבה מזל, הנשאים הנוכחיים לא יפגשו את בעלי מח"פ. למה מזל? תלוי כמה נשאים יש, עם מי הם באים במגע, ועד כמה הם שומרים על הגיינה. והעניין הוא שאנחנו לא יודעים כמה כאלה יש...
לאחר זמן מה, החיידק נעלם מהמערכת.
אפשרות ב' - לא היה לנו מזל. כמות הנשאים היתה גדולה ממה שחשבנו, או שהם באו במגע עם פלח אוכלוסיה רחב, או שלא הקפידו על הגיינה, ובאו במגע עם עם כמה מח"פ. הנ"ל חלו בנגיף הפראי. תוצאה - עריפת ראשים כללית במערכת.
המשותף לאפשרות א' ו-ב', בשניהם הסיכוי הסטטיסטי כנראה לא גבוה, אבל שניהם תלויים לחלוטין במזל היות ולא ידוע כרגע כמה אנשים הם נשאים ועם כמה ילדים בני 0-9 וכמה מח"פים הם באים במגע ברחבי הארץ.

אופציה מס' 2:
מחליטים לחסן במשך שלושה חודשים את כל בני 0-9 בנגיף החי המוחלש.
כיוון שלא מדובר במצב של חיסון X תינוקות "פר" שנה, כמו שעשו עד 2005, אלא ב-X כפול 9 "פר" שלושה חודשים (וביניהם גם ילדים גדולים וניידים), הרי שכמות הנשאים הפוטנציאלית בארבעת וחצי החודשים הקרובים הולכת להיות הרבה יותר גדולה ממה שקורה באופציה 1א'.
(הסתייגות - ייתכן והדבקות בנגיף החי המוחלש היא נמוכה יותר מהדבקות בנגיף הפראי שמסתובב כיום בחוץ).
בחודשים הקרובים, בעלי מח"פ צריכים להזהר הרבה יותר מאשר כיום. אבל לפחות הם יודעים ממי להתרחק (בני 0-9 שחוסנו).
מחודש ינואר, לאחר שכל האוכלוסיה תתחסן, רמת הסיכון של מח"פ אמורה לרדת ל-0.

לסיכום -
באופציה א': רמת סיכון להדבקות מאוגוסט ואילך - ???? (תלוי בהרבה משתנים שלא ידועים לנו כרגע).
באופציה ב': רמת סיכון להדבקות מאוגוסט ועד ינואר - X כפול 9
רמת סיכון להדבקות מינואר ואילך - 0

אז לדעתי אין נכון ולא נכון אבסולוטים. לתחושתי המערכת פשוט לא יכולה לסמוך על המזל בלבד והם מסתכנים שאולי בארבעת החודשים הקרובים הסיכון יעלה אבל גם שהשליטה במצב תהיה גדולה יותר (גם מצד המח"פים).
וגם, כל מה שכתבתי פה הוא על סמך הבנתי בלבד. אולי יש פרמטרים נוספים שאני או אנחנו כציבור לא יודעים...

רנה73

New member
צריך לבדוק איך הנגיף עובר

ולהיזהר בהתאם...
אם זה נגיף שחי במעיים, אני משערת שההדבקה היא דרך הפרשות. אולי צריך להקפיד לשטוף ידיים לפני שמכניסים משהו לפה. לא לאכול בגני משחקים. ואם כן אז להחזיק את מטליות האלכוהול האלה שמחטאות ידיים.
אין לי מושג ירוק האמת. שטיפת ידיים עוזרת?
היה נחמד אם משרד הבריאות היה מוציא עדכון מפורט מה מותר ומה אסור לאנשים "המוחלשים" בתקופה הקרובה. הרי כל ההתחסנות ההמונית נועדה בעצם להגן בעיקר עליהם, ועכשיו דווקא הם הכי מופקרים מבחינה הסברתית.

אגב, עובדת איתנו אשה שהמערכת החיסונית שלה למעשה לא קיימת בשנתיים האחרונות. היא מקפידה להגיע לעבודה בכל יום עם מסכה סטרילית על הפנים (וברוך השם בשנים הללו היא לא נדבקה אפילו בשפעת). אני באמת אשאל אותה מה היא מתכוונת לעשות בזמן הקרוב. לעבודה לא נראה לי שתהיה לה בעיה להגיע כיוון שהעובדים נולדו כולם לפני 2005 לפיכך לא יכולים להיות נשאים. אבל אולי תהיה הגבלה על הבאת ילדים עד גיל 9 לעבודה...

זה מאוד חבל שאיבדת את האמון בחיסוני העדר

אני בטוחה שאיזו מגפה נחמדה מיד היתה מחזירה לך את האמון בחזרה.
אין לך שום סיבה לאבד את האמון, החיסונים האלו בפרט והרפואה המודרנית בכלל הם הסיבה שהילדים שלך עברו את גיל שנה ושאת ילדת בלי למות. לפני התופעה "האיומה" של חיסונים ורפואה מודרנית, ילד אחד מחמישה לא היה מגיע לגיל המופלג של חמש וכל אישה שניה הייתה מתה בלידה.

הדבר הנכון ביותר הוא לחסן.
למה? כי אין סיכון לילד שלך ובכך שאת מחסנת את בעצם דואגת לזה שהוא לא ידביק את מי שלא מחוסן כי הוא תינוק קטן מדי ואת מי שהמערכת החיסונית שלו חלשה כי הוא קשיש או אישה בהריון או חולה סרטן.
נכון שלא היית רוצה להיות אחראית לנכות קשה ומוות של מישהו כזה?

עכשיו - לי יש אבא עם פוליו וילד אוטיסט. עדיף ילד אוטיסט, האמיני לי.
אבל זו ממש לא הבחירה. אין שום קשר בין חיסונים לאוטיזם. אין. זו אגדה אורבנית שהתחילה ממחקר חסר כל ביסוס מדעי שמומן על ידי גורמים אינטרסנטיים והופרך ל-ח-ל-ו-ט-ין.
פוליו היא מחלה איומה. איומה. איומה. מעבר לנכות הקשה שהיא גורמת, יש כזה דבר שנקרא פוסט פוליו. שזה שהמחלה חוזרת אחרי עשרות שנים ותוקפת בצורה קשה יותר.
נכון שלא היית רוצה להיות אחראית לדבר כזה כשכל מה שצריך הוא לחסן את הילד בלי שום סיכון עבורו?

לא מחסנת!

מצטערת שאין לי כוחות להרחיב בנושא אבל גם אני איבדתי את האמון במערכת שמונעת אך ורק ע"י כסף והאינטרס שלה שנהיה חולים.
אגב מחקר של קשר בין אוטזים לחיסון של גיל שנה גם הופרך ע"י גורמים אינטרסנטיים.....

בנוסף יש לי כמה חברות רופאות, וחלק גם הבעלים שלהן רופאים, וכולן אמרו לי "בסוד- בנינו" שהם לא מחסנים.

לא תודה.

arana1

New member
לא הצלחתי להבין

ונראה לי שהרבה אנשים לא מחסנים כי גם הם התרשמו שהודעות משרד הבריאות מכילות סתירות קשות מאוד

כי את למשל טוענת שהחיסון מונע מהנגיף להתפשט למי שלא מחוסן או למי שהרבה יותר פגיע
וזה גם הקוו של משרד הבריאות
שבמקביל,התחיל בעקבות הלחץ הציבורי לשחרר הצהרות שמתריעות על הצורך להרחיק ולבודד אנשים בעלי מערכת חיסונית חלשה או כאלה שאינם מחוסנים בגלל שבזמן הקרוב כל האנשים שחוסנו בנגיף החי בעצמם משמשים כסוכני המגפה
למעשה ,עם פתיחת שנת הלימודים ,ילדים בעלי מערכת חיסונית חלשה יאלצו להישאר בבית
אז המחוסנים מגינים על החלשים או מסכנים אותם ?
יש מצב שאת ומנהלי ומומחי משרד הבריאות תצליחו ליישב את הסתירה ?
כי בכל זאת מדובר במצב מאוד לא נעים ואפילו מסוכן .

בנוסף
יש לא מעט אנשים שמבינים משהו בתחומים האמורים שקובעים חד משמעית שהתמעטות המחלות והמגפות הם תוצאה של שיפור תנאי הסביבה ולא של החיסונים
האנשים האלה גם יודעים לשחרר נתונים בדוקים ומאירי עיניים
יש גם רופאים שיודעים לפרק לגורמים את המיתוסים סביב חיסון הפוליו
וגם לא מתביישים להעלות נתונים בדוקים בעניין

בקשר לחיסונים ואוטיזם
אוטיסטים רגישים מהממוצע לחומרים זרים,הם לא מתמודדים טוב עם פירוק רעלים,
לא חושב שהעובדה הזאת אמורה להיות סוד למי שמכיר אוטיסטים
ולכן
סביר להניח שאוטיסטים עלולים להינזק קשות מהזרקה תכופה של כמויות לא קטנות בכלל של כל החומרים המצויים בחיסונים
חלקם חומרים רעילים שחבל לך על הזמן
שניתנים לילדים שעוד לא פיתחו מערכת חיסון בשלה
כך שלפחות לדעתי יש מקום לחשש

יש גם לא מעט סברות ודעות שגם הנגיף המוחלש עלול לפתח מוטציות ולהתבטא כתחלואה קשה בגילאים מאוחרים,לא פעם בלי שהסיבות לכך זוהו כהלכה,יש לא מעט תיאוריות שקושרות את התהליך הזה למחלות אוטואימיוניות שמופיעות משום מה במספרים גדולים מהממוצע דווקא במשפחות עם ילדים אוטיסטים

יכול להיות שדווקא ההיסטריה של החיסונים(להזכירך,מכניסים למאות אלפי ילדים נגיפים חיים עוד לפני שאדם אחד חלה) תביא להתפרצות של מחלות
וזו גם הסיבה שלראשונה יש התארגניות שמוחות על העניין ואף היה מי שהגישו תביעה נגד משרד הבריאות לבג"ץ

אגב
אני לא מחסן

dina199

New member
אבל לא מדובר על לא לחסן בכלל.

כולם בארץ מחוסנים.
מה שמשרד הבריאות רוצה לעשות זה להחזיר את החיסון של נגיף חי מוחלש שבוטל לפני כמה שנים.
החיסון על ידי זריקה בנגיף מומת הוא חיסון תקף לכל דבר.

רנה73

New member
מה שאני הבנתי...

מהכתבה בידיעות בסופ"ש, זה שהאנשים שנדבקו בשנת 88' היו מהנפה שבה - בניגוד לשאר חלקי הארץ - קיבלו רק את הנגיף המומת (לא הבנתי אם הנדבקים עצמם היו מחוסנים במומת, או כאלה שלא חוסנו כלל). בשאר חלקי הארץ נהגו אז לחסן ראשית במומת ואחריו בחי המוחלש.
ומאז 88' ועד 2005 חיסנו כתוצאה מכך בשניהם.
ב-2005 החליטו שאין יותר פוליו וחזרו לחסן במומת בלבד.

מה שהבנתי לגבי החיסונים עכשיו - ואולי לא הבנתי נכון - זה שבכל מקרה הם לא נועדו להגן על הילדים שחוסנו מ-2005 במומת, אלא על אלה שאינם יכולים להתחסן כלל או שמערכת החיסונית שלהם נחלשה כל כך שהחיסון שעברו כבר לא נמצא בה (במערכת).
עכשיו, לגבי הסתירה הבאה: אם מחסנים, הרי שכולם נהיים נשאים לשישה שבועות - ואז הפגיעים עליהם אמורים להגן לא יכולים לצאת החוצה. ואם לא מחסנים - אז נהיה נתונים לחסדי הגורל ונקווה שאף ילד לא יחטוף את הנגיף, יהפוך לנשא, וידביק את הפגיעים.

אז מה שהבנתי זה שמשרד הבריאות מעדיף את אפשרות א' כיוון שאם מבצע החיסונים ייערך, נניח חודשיים, ובתום החודשיים כ-ו-ל-ם יהיו מחוסנים, אז ניתן יהיה "לשחרר החוצה" את הפגיעים, ולא אמור להיות להם כבר שום סיכון. אבל זה תקף רק בתנאי שכ-ו-ל-ם יתחסנו, והשפגיעים אכן מאוד מאוד יישמרו בזמן הזה לנפשותיהם.
בעוד שבאופציה ב', הסיכון מבחינה סטטיסטית שהפגיע יידבק דרך נשא הוא קטן יותר, אבל כביכול אין אף אחראי ולמעשה גם אין שליטה על המצב. ומזה משרד הבריאות מפחד.

וכאן אנחנו מוסיפים למשוואה גם את ההערה של אראנה ואחרים לגבי התגובות של אוטיסטים לחיסונים.

מה אחוז הנשאים כיום? האם זה מתפתח ומתפשט לשאר חלקי הארץ? באיזה קצב? האם זה מצריך חיסון כל האוכלוסיה? - אין לי מושג...
ואני עצמי טרם החלטתי מה לעשות

dina199

New member
אני לא מתייחסת לאוטיזם אלא רק לחיסון

האם את בעצמך הבנת את ההסבר שכתבת ?

ואם אלה שחלו ב 88 היו מחוסנים במומת ומפחדים שזה יחזור , למה לא מחנסים את ככלל האוכלוסיה בחי מוחלש ?
הרי טענה היא שרמת החיסון יורדת עם הגיל בכל מקרה..
אני גם לא מבינה איך הנגיף יכול להיעלם מהסביבה , כשמחסנים בחי מוחלש (ז"א הוא עדיין חי) . כמה שיותר מחוסנים, ככה יהיה יותר בסביבה.

רנה73

New member
פרה פרה

אלה שחלו ב-88 היו מנפת חדרה. בנפת חדרה חיסנו אז בניגוד לשאר הארץ, רק במומת. ולכן המחוסנים נעשו נשאים והעבירו כנראה את הנגיף לבעלי מערכת חיסונית פגיעה. הם אלה שחלו כנראה ( היה קשה להבין מהכתבה... אבל ניסיתי להבין את ההגיון וזה מה שיצא לי ).
המסקנה של מערכת הבריאות בארץ היתה שחיסון בחי ימנע בודאות מאנשים להיות נשאים של הנגיף הפראי המקורי ( למעט שישה שבועות ראשונים לאחר החיסון בנגיף המוחלש) ולהדביק את הפגיעים. כיוון שהחיסון נעשה בגיל צעיר בד"כ, כנראה שיש לתינוקות פחות מגע עם שאר האוכלוסיה בשישה שבועות אלה מאשר לכמות העצומה של האוכלוסיה שהולכת להיות מחוסנת עכשיו, ולכן ב"שוטף" כנראה שהסיכון להדבקה מיד לאחר קבלת החיסון החי המוחלש היה נמוך יחסית.

אם הבנתי נכון -ומודה שאולי לא - הניטור נעשה דרך הביובים השונים בארץ. כנראה שעד 2005 זיהו בביובים את הנגיף בצורתו המוחלשת בלבד ( ז"א כתוצאה מחיסונים מן החי ) או שאולי החי המוחלש כלל לא נפלט דרך היציאות של האדם ולא מופיע בביוב, בכל מקרה - המסקנה היתה שאין נגיף פוליו "אמיתי ובועט" מ-88 ועד 2005 ולכן הוחלט בצדק או שלא בצדק, שאין יותר פוליו בארץ והסיכויים שיגיע שוב לארץ קלושים ביותר ואין צורך להמשיך ולחסן בחי המוחלש.
כנראה גם שבכ"ז הסיכוי להדבק מהחי המוחלש הוא נמוך יותר מאשר להדבק בנגיף הפראי המקורי.

נראה לי שיש הרבה פרמטרים בסיפור. נראה לי שאני אישית מבינה את ההגיון שמאחורי דבריי אבל יכול להיות שאני מפספסת משהו... אם היית יכולה להראות לי את הליקוי הלוגי במחשבה שלי באמצעות תרשים זרימה, זה היה עוזר לי
אני מבינה יותר טוב ויזואלית....

למעלה