חיסונים לפגים.

חיסונים לפגים.

שלום לכולם,

אני חדשה כאן, נעים מאוד!
ילדתי לפני כחודשיים את המתוקה שלי בשבוע 29. השתחררנו מביה"ח שבוע שעבר לאחר כמעט חודשיים של אישפוז.

יש לי שאלה לגבי חיסונים לפגים הקטנטנים.. אני לא הכי מתחברת לעניין של לתת המון חיסונים באופן כללי. כן חשוב לי שהילדים שלי יקבלו את החיסונים הרגילים אבל לא יותר מזה (לדוגמא לא חיסנתי אף אחד מילדי או מבני משפחתי בחיסון נגד שפעת).
בעבר פיצלתי לאחד הילדים שלי שראיתי שהוא קצת רגיש את החיסונים שמקבלים כמה בבת אחת (סליחה שאני לא זוכרת איזה זה).

בטיפת חלב האחות (המקסימה אני חייבת לציין) קצת עשתה לי פרצוף לגבי פיצולים ואפילו קצת כעסה כשהתקשרתי יום לפני אחד התורים לבטל ולדחות אותו כי הילד היה עם שיעולים ולא רציתי להוסיף לו עוד עניינים..

הפעם אני מרגישה שאני ממש לא מתלהבת לעשות לה את החיסונים בזמן. בא לי לדחות לה את החיסון של גיל חודש עד שתהיה בת חודש בגיל המתוקן (לפי התאריך של התור כרגע זה עוד לפני התל"מ).

מה אתם אומרים? מניסיונכם?

תודה רבה!

ברוכה הבאה

היי,
דבר ראשון ברוכה הבאה למשפחת הפגפגים!
דבר שני החיסון הנוסף היחידי שהפגים צריכים לקבל קורה רק בחורף (בין נובמבר למרץ) וזה RSV.
מלבד זה כל השאר הם החיסונים הרגילים, אני ילדתי בשבוע 28+6 וחיסנתי את החיסון של חודש בגיל חודש מתוקן לכן אני מצדיקה אותך בנושא הזה.
בהצלחה!

תודה בנות!

אז באמת היא קיבלה ביום השחרור מהפגיה את החיסון הראשון. טוב שאמרתן לי לבדוק את העניין

וביקשתי מהאחות לדחות את המנה השניה לגיל מתוקן של חודש וחצי והיא הסכימה בשמחה וממש הבינה אותי.

בקשר לפיצולים, אני עדיין עוד מתלבטת לגבי העניין, בעלי לא מתלהב לפצל ויש לנו עוד זמן עד החיסונים האלה...

טחיא

New member
חיסונים

אצלי הבנות קיבלו את החיסון של גיל חודש בפגיה כשהיו בנות חודש כרונולוגי או 2 קילו ( אחת בגיל חודש השניה קצת אחרי כשהגיעה לשני קילו

תוודאי אם היא לא קיבלה את החיסון בפגיה

מעבר לזה שאר החיסונים פיצלתי ככה הרגיש לי הכי נכון והאחות טיפת חלב ממש הלכה לפי התחושות שלי

anna1309

New member
חיסונים ופיצולים..

גם אצלינו די התעכבנו עם החיסונים כי ככה התחילו בפגיה אז הלכנו כבר איתם..
לגבי פיצולים הדעה שלי דווקא הפוכה, לפי מה שאני יודעת החיסונים שעושים ביחד הם חיסונים בעלי תופעות לוואי דומות אז למה לגרום לילד לסבול פעמיים או יותר ככל שמפצלים ולא לסיים בבת אחת? זה לא שכל חיסון שאת מוסיפה מוסיף עוד מעלה בחום שעולה לתינוק.. התופעות בלווא הכי יישארו אותו הדבר.. בכל מקרה ככה עשיתי גם בגדול והמשכתי גם עם הקטן וטפו טפו אין לנו יותר מדי תופעות למרות שאני לא מפצלת.

רק בריאות ובהצלחה

חיסונים

גם אני לא כל כך מתחברת לנושא החיסונים והיה לי חשש מאוד גדול.
למרות שרשמית אין בעיה לתת חיסונים לפי גיל כרונולוגי אני נתתי חיסונים לפי גיל מתוקן, ובכלל התחלתי מאוחר כי לא הוצאתי אותן בהתחלה מהבית ועמדתי על כך שאני מגיעה או בסוף יום או בתחילת יום.
הקפדתי על הפרשים של שבועיים לפחות, בין חיסון לחיסון. ואם היה לי צל של ספק שהילדה לא מרגישה טוב - דחיתי את החיסון.

כרגע הן בנות שנה וחודשיים כרונו' (ש26) ואוטוטו אני מתקרבת לחיסון ה- MMVR ואני עדיין מתלבטת לגביו.

את הרוטה לא עשיתי בגלל הגיל, אבל אני חושבת שהייתי מוותרת עליו בכל מקרה.

אני דווקא מאוד בעד פיצול

לא מאמינה בלתת כל כך הרבה חיסונים ביחד לתינוקות כל כך קטנים...
גם רופא הילדים שלנו מסכים איתי. הסיבה שטיפת חלב לא אוהבים לפצל היא פשוטה- הם לא רוצים שהתהליך ידרוש כל כך הרבה תורים ויימשך הרבה זמן.... וזה מבחינתי כמובן שלא שיקול.
אל תתייחסי לפרצופים שלהם

וברוכה הבאה!

למעלה