חיסונים לילדים

ברוכה הבאה

אני אענה לך.
אני חושבת ומאמינה שהחיסונים חשובים לבריאות העתידית של ילדינו ושל הילדים מסביב
יש מחלות שדי נעלמו בזכות החיסונים, ויש מחלות שבזמן האחרון חוזרות באזורים בהם לא מחסנים נגדם.
למה את שואלת?

כי אני מתלבטת

והאמת היא שגם קצת מבולבלת מכל העניין הזה. יש לי תור לחיסונים לביתי ואני כבר לא יודעת מה נכון יותר. אם זה לגבי מחלת האבעבועות למשל, בן אחותי לא חוסן וקיבל את המחלה והבריא והכל טוב, ולעומת זאת שכנה שלי שחיסנה את ביתה - גם היא קיבלה את המחלה (אולי מוחלש מעט) אך בכל זאת קיבלה. אז מה עדיף??
לדקור או לא לדקור. זאת השאלה

Cahill

New member
זאת לא השאלה שצריכה להשאל

השאלה הנכונה היא האם המחלה יותר מפחידה אותך או החיסון יותר מפחיד אותך?
ועוד שאלה שאת צריכה לשאול היא מה מעניק לך חסינות יותר ארוכת טווח?

למשל, ציינת את מחלת האבעבועות שעברה קל וסביר להניח שגם לך בתור ילדה המחלה עברה קל, לכן את מחוסנת לכל החיים בעוד מי התחסן מחוסן רק למס' שנים מאוד קטן (יש האומרים 3 שנים, יש האומרים 5 שנים ויש את הלארג'ים שאומרים 10 שנים).
לחיסון האבעבועות רוח יש שלל תופעות לוואי ואת מוזמנת לקרוא אותם בעלון הצרכן של החיסון ולשקול, האם את מעדיפה אותן ע"פ הטיפטיפה שהמחלה קשה יותר?

טוב לדעת

תודה. לא ידעתי שזה רק למס' שנים את יודעת על עוד חיסונים? אני מתכוונת לחצבת, אדמת וכאלה.
צהבת B למשל חיסנתי כי המחלה מפחידה אותי. החיסונים כשלעצמם אינם מפחידים אותי. השאלה שמטרידה אותי היא אם לא עדיף לתת לגוף באופן טבעי לחלות במחלות הילדות שלנו. הרי אני חליתי גם באדמת וגם באבעבועות וגם בחזרת... אז למה לחסן אם הן מחלות שהטבע "נותן" לנו לחלות בהן?

Cahill

New member
שאלתך במקום

יש מחקרים רבים שמראים שיש חשיבות למחלות הילדות לבניית מערכת החיסונית וע"י כך מפחיתים את הסיכויים לחלות במחלות כמו למשל סרטן.

הכלל הוא פשוט, שאם מפחיד אותך יותר המחלה, אז תתחסני, כפי שעשית במקרה של הפטיטיס B.

אני יודעת שהחיסון של שעלת הוא ממש לזמן קצר אפילו יותר משל החיסון לאבעבועות רוח ולכן כל שני וחמישי מוסיפים לו מנות דחף.
זמן החיים של חיסון לאדמת הוא גם כן קצר ולכן כל הזמן שומעים על נשים שמגלות שהן לא מחוסנות לפני ההריון.
על חצבת אני לא יודעת, אך אני מניחה שיש על זה מידע באתר חסון שמספק מידע על חיסונים.
הפטיטיס B זמן חיים שלו הינו 5 שנים לילדים ולמבוגרים הינו 20 שנה.
הפטיטיס A זמן חיים שלו למבוגרים הינו 10 שנים ולילדים אני לא יודעת ומניחה שקטן מ-5 שנים.
שפעת זמן חיים של שנה.

למעלה