חיסונים לחמוסים

zivit1123

New member
חיסונים לחמוסים

אני יודעת שכבר דיברנו על החיסונים אבל.... הייתי אמורה לחסן את פייבל וקוץ ביום שלישי הקרוב והודיעו לי היום שנגמרו לוטרינר שלי החיסונים וכדאי לי לברר למי יש את החיסונים כדי לרכוש ממנו אותם. אז.... מישהו יודע איפה ניתן להשיג את החיסונים ?? אם נשאר למישהו?? מתסכל אותי שבכל פעם צריך לחפש את החיסון כמו מחט בערמה של שחת.... כמו שמייביאים חיסונים לכלבים צריכים לוודא שיש גם חיסונים לחמוסים!!
אני מודאגת.....

WTR

New member
מאיפה את בארץ?

אני יודעת שלד"ר עמיר מאורר יש (חולון)

WTR

New member
יש את ד״ר עדי גנץ מהרצליה

תבדקי יכול להיות שיש לו...

חיסונים לחמוסים

חמוס חדש חשוב לחסן פעמיים בהפרש 3 שבועות בין חיסון אחד לשני בחיסון DP המכיל חיסון כנגד מחלת הדיסטמפר(כלבלבלת), ממליץ מאוד לא לחסן את החמוס בחיסון משושה לכלבים למרות שמכיל תרכיב נגד הדיסטמפר מכיוון שמכיל תרכיבים כנגד ווירוסים רבים נוספים הספציפיים לכלבים ואין טעם להחדירם לחמוסים, החיסון המומלץ כיום בארץ הנו DP, בארה"ב ישנו חיסון אפילו ספציפי יותר המותאם במיוחד לחמוסים.
אחת ל-4 חודשים ממליץ לטפל נגד תולעים ובתקופת הקיץ לתת טיפול כנגד פרעושים מסוג אדוונטג' לגורי חתולים בלבד!!

zivit1123

New member
תודה - אני יודעת את כל זה

קוץ ופייבל כבר קיבלו חיסונים בעבר ואני צריכה לחסן אותם עכשיו פעם נוספת ובגלל שקשה להשיג את ה-DP שאלתי את השאלה היכן ניתן להשיג את החיסון. מה שכן יכול לענות לי הוא האם צריך כל שנה לחסן אותם גם אם לא הוצאתי אותם לטיולים בחוץ. וזה אני שואלת כי לא הוצאתי את קוץ לטיולים מאז שפייבל הגיעה אלינו כי פחדתי שהיא תצליח להשתחל החוצה מהחגורה שלה.
אבל אני רוצה באביב להתחיל להוציא אותם לטיולים יחד וחשוב לי שאדע שהם מחוסנים. חוץ מזה הם משחקים עם הכלבה שלי בתוך הבית ואני לא הייתי רוצה שהיא תעביר להם בטעות משהו.

חיסונים לחמוסים

חיסון DO ניתן להשיג אצלי או אצל ווטרינרים שעובדים עם חיות אקזוטיות.
מומלץ לחסן כל חמוס בחיסון DP אחת לשנה.
כאשר אנו יוצאים החוצה, אנו עלולים לדרוך בטעות על צואת כלבים ולהעביר את וירוס הדיסטמפר או יכולים להעביר את הווירוס בבגדינו, לכן מומלץ לחסנם גם אם מעולם הם לא יצאו החוצה.
דוגמא טובה לכך הנה חתולים שמעולם לא היו בחוץ- יום בהיר אחד נראים פרעושים על החתולים ללא סיבה ברורה לעין

Snufkin Snuki

New member
DP אצלנו במרפאה

אצלי במרפאה "מדיקל וט" בדיזינגוף סנטר יש חיסוני DP puppy שאני מחסן את החמוסה שלי בו.
אני אישית לא יכול לחסן אבל אנחנו מרפאה וטרינרית שאחד הוטרינרים פה יכולים לחסן אותם.
מוזמנים בחום :)
סאפי גם מגיעה איתי לעבודה מלא אז אפשר לבוא לבקר אותה עם החמוס שלכם :) היא בטוח תשמח

דור

למעלה