חיסונים בצבא

שמש27

New member
ובכן, סמנטיקה שונה...

אצלינו יש כאלה שקוראים לזה גלילה (למרות שהבנתי שאתה מתכוון ל-לכרוך את דפי העור די להגיע למקום הנכון) ויש כאלה שקוראים לזה הגבהה. לסיום הסאגה - אני מתכוון להגבהה, ואני מאד מוצלח בזה... תבוא לראות פעם - אני עושה את הסיבוב כל כך לאט - שאפשר להספיק לקרוא את כל הפרשה...
שבת שלום כבר אמרתי ?

arifell

New member
אח... שמש, שמש, שמש

לאחד כמוך קוראים אצלינו, בקיצור: Show Off!

שמש27

New member
אני משפשף עיניי בתדהמה: 21:37 ?

האתה כותב הודעות שיקוץ בשבת קודש ?
וזה לא משוויצריות - זאת המצווה היחידה שהתרגלתי ל"סתום" את הפה לאבא שלי איתה (במקום איזה מפטיר הגון) כשהייתי נער - וככה זה נשאר... יאללה ,חלאס.

arifell

New member
../images/Emo6.gif אני משקץ חופשי ../images/Emo6.gif

אולי אני קונסרבטיבי, אבל אני די חילוני (חילוני קונסרבטיבי), בגלל שיש כמות מועטה (יחסית) של קונסרבטיבים בארץ, אנשים רואים אותי, וחושבים שאני זה מה שהולך אצל כולם, זה גורם להם לבלבול עצבני כשהם מנסים להבין מה זה הקונסרבטיבים האלה בכלל. ואז, כשאני מגיע לבית הכנסת לקראת תחילת הלימודים, הפכתי לעתודאי "שלהם". אז אני העתודאי של הקונסרבטיבים, והקונסרבטיבי של העתודאים...

rodsh

New member
שמש... אתה יכול לבאר את דבריך?

הבחידות עסקינן?

arifell

New member
איזה חידה- הוא פשוט תמה על זה שאני

כתבתי בפורום בשבת...

rodsh

New member
אל תתערב...

התכוונתי למה שהוא אמר על "לסתום את הפה לאבא שלו..." ואני חשבתי ששמש הוא אדם טוב...

יעליס

New member
אני זוכרת, עשיתי את זה לפני חודש...

ואם יש דבר שאני בטוחה בו לגבי הזריקות האלה הוא: קיבלתי רק שתי זריקות והחיסונים הללו היו אנטיטטנוס+דיפטריה ועוד חיסון אחד נגד דלקת קרום המוח (או משהו בסגנון...). חיסון נגד צהבת לא קיבלנו כי מקבלים אותו רק בקיץ. הזריקות באמת לא ממש כואבות, ולגבי מומחיות החובשים- זה די תלוי, לפעמים מרוב השיעמום מההזרקה הם מתחילים לדבר בפלאפון תוך כדי וזה ממש לא סימפטי. בהצלחה רבה בלימודים ותודה על המידע! יעל.

ketalar

New member
חבל. מאוד חבל.

לא ידעתי שהחיסון נגד צהבת נגיפית A ניתן רק בקיץ. צהבת נגיפית A ו B הן שתי מחלות שאין להן למעשה שום טיפול ברגע שהאדם חולה בהן, אך יש חיסון יעיל וזול לשתיהן. פשוט לא אחראי מצד הצבא לא לחסן את כל האוכלוסיה באופן מחייב, על פני כל עונות השנה. באשר לחובשים שמדברים בפלאפון בזמן ההזרקה - אני שמח שיצאת מזה בשלום. אם אני אגלה במהלך שירותי כרופא גדודי שחובש עושה משהו אחר במהלך טיפול בחייל חוץ מלטפל בחייל - גורלו יהיה תלונה או הרחקה ממחלקת הרפואה. ארז

יעליס

New member
לא כזה נורא.

עשיתי במקרה באופן פרטי חיסון להפטיטיס B בשנה האחרונה ואת החיסון לצהבת A אני מתכוונת לעשות במסגרת האוניברסיטה, בדיוק כמוך... חיים מהנים וחסרי זיהומים, יעל.

ketalar

New member
בדקתי,

בשני ספרים נפרדים - גם בספר פדיאטריה וגם בספר רפואה פנימית, ובשניהם לא כתוב לכמה זמן החיסון תקף. אני יכול לחשוב על 2 סיבות למחדל הזה: א. החיסון יצא לפני זמן לא רב לשוק (כעשר שנים), ועדיין לא הצטבר עליו מספיק מידע לטווח הארוך. או ב. החסינות היא לכל החיים. אני מעריך שאופציה א´ היא הנכונה, כך שאם קיבלת את כל שלוש הזריקות כמו שצריך, יש עליך 10 שנים של חסינות, לכל הפחות. ארז

Aphophis

New member
אם אני זוכר נכון

אז יש איזו בדיקה שנותנים לפני הזריקה האמיתית, וכשחיסנו אותנו בכיתה ה או ו´ אז היתה לי חתיכת נפיחות שם והסתבר שרוב הילדים שנולדו בברה"מ חוסנו, והחיסון הגיב עם מה שלא היה שם בזריקה. :) ד"א, החיסון טטנוס אומר שאם אני תוקע בעצמי מסמרים אני לא צריך ללכת לקבל זריקות באחוריים? :)

ketalar

New member
זה תלוי

במיקום שבו אתה אוהב לתקוע את המסמרים. אם אתה מאלה שתוקעים לעצמם מסמרים בידיים או בראש, החיסון לטטנוס מגן עליך לחמש שנים מרגע החיסון. אם אתה מאלה שתוקעים לעצמם מסמרים מקו הכתפיים ומטה, החיסון מגן לעשר שנים. ככל שהפציעה יותר גבוהה - הזהירות בטיפול בפצוע יותר גדולה. ארז

Aphophis

New member
שאלה שתמיד עניינה אותי

למה החיסון הופך ללא יעיל אחרי זמן?

למעלה