חיסונים בצבא

ketalar

New member
קודם כל, אתה צודק.

אכן לא כל החולים עוברים מזיהום חריף של הפטיטיס B לזיהום כרוני שהורג אותם לאט לאט (התהליך שתיארתי בהודעה הראשונה). ובאמת לא דייקתי בסטטיסטיקה הספציפית של שיעור המעבר מזיהום אקוטי לכרוני. המטרה שלי הייתה להעביר מסר ברור, והוא שלא ניתן לצפות מי נשא של וירוס הפטיטיס חבוי (פצצת זמן ביולוגית לכל דבר), וגם לא ניתן לצפות מי מהנדבקים במחלה החריפה יפתח את המחלה הכרונית לאחר מכן, ומי לא. ושוב להדגיש - אל תסמכו על אף אחד/אחת! הדרך הטובה ביותר להגן על עצמכם היא סקס מוגן בקונדום, וקבלת חיסון מוקדם ככל האפשר. אם נורא חשוב לכם לדעת את הפרטים שעליהם העיר ידידי המלומד, העובדות הן כאלה (מתוך "הריסון" - התנ"ך של הרפואה הפנימית, עמוד 1744): מתוך הנדבקים בהפטיטיס וויראלי B, חלק מסוים יהפוך לחולים כרוניים, כלומר קודם כל נשאים ואח"כ חולים פעילים בחומרה כזו או אחרת. שיעור ההופכים לחולים כרוניים מתוך כלל הנדבקים במחלה תלוי בגיל הנדבק - הדבקה בעת הלידה משמעה מחלה כרונית ב 90% מהמקרים, והדבקה בשנות הנעורים משמעה תחלואה כרונית ב 1% מהמקרים. אתם רוצים להיות באחוז הזה? מתוך אלו שמפתחים מחלה כרונית, 77-40 אחוזים יישארו בחיים אחרי 15 שנה של מחלה, כתלות בחומרת דלקת הכבד. מתוך השורדים, כרבע יפתחו מחלה כרונית קשה, או סיבוך מסוים בשם צירוזיס (לא ניכנס לזה). כמו כן לא לשכוח שכל הנותרים בחיים (וגם הנפטרים, עד שמתו) מקבלים טיפולים אגרסיביים שמטרתם לדכא את פעילות הנגיף. אני לא יודע מה יותר גרוע - הנגיף או הטיפול, אבל תאמינו לי שהחיים של כל הנדבקים הופכים להיות "עאלק חיים". אני כבר לא מדבר על העובדה שאין יותר יחסי מין בלי קונדומים, ושגילוח נהיה מבצע (כי אולי תטפטף דם מזוהם על הכיור של כל המשפחה). אתם יודעים כמה זה קשה לבוא מדי שבוע לבית החולים כדי לקבל טיפול? או לצבור 10 ליטר של נוזלים בתוך חלל הבטן כי הכבד כבר לא מזרים דרכו דם? או להקיא ליטר וחצי של דם מהוושט? קחו את החיסון. אם לא במסגרת הצבא, אז פרטי. (אגב, ידוע לי היטב שהצבא מחסן את החובשים שלו, ובצדק. גם בתי הספר לרפואה מחסנים ככה את הרפואנים שלהם ואת האחיות. עבדכם הנאמן קיבל את החיסון שלו באדיבות האוניברסיטה). בברכת בריאות שלמה ארז

ketalar

New member
נכון.

לא אמרתי בשום מקום שהחיסון נותן הגנה של 100%. פשוט אמרתי שהוא נחשב יעיל. ההגנה המיוחסת לחיסון החדש נגד הפטיטיס B היא 95-80 אחוזים. במונחים של רפואה מונעת, מדובר בתוצאות יפות מאוד. ארז

natalyp

New member
אם בחיסונים עסקינן...

תגידו, אי אפשר לעשות את החיסונים בקופת חולים ולהביא אישור לצבא או משהו? כי אם אני אעשה כבר את החיסון לבד הם לא יחסנו אותי שוב, לא???

ketalar

New member
חיסונים בצבא

אני לא יודע אם אתם זוכרים, אבל לפני כחודש עלתה בפורום שאלה לגבי החיסונים הניתנים עם הגיוס. ניתנו כל מני תשובות, על סמך כל מני מקורות, ואני מתבייש להגיד שגם נטלתי חלק בדיון וגם נתתי תשובה לא מדויקת. בתור רפואן הגון אני מודה על טעותי, ומתנדב לתקן אותה קבל עם ועדה, לכל המעוניין להרחיב את השכלתו. אני אפרט עכשיו את הגרסה הרשמית של חיל רפואה לגבי חיסונים בצבא, כפי שנלקחה מהביטאון הרשמי של חיל הרפואה מחודש אוגוסט. ובכן, החיסונים בצבא ניתנים בשלוש הזדמנויות: בעת הגיוס, בסיטואציות מוגדות מחוץ לבקו"ם, ובסיטואציות מזדמנות מחוץ לבקו"ם. חיסונים בבקו"ם דיפטריה וטטנוס - זריקה אחת המכילה שני חיסונים, כל אחד למחלה חיידקית נפרדת. הזריקה אינה מכילה חיידקים, אלא תוצר חלבוני של החיידקים, ולכן אינה יכולה לגרום למחלות עצמן. התגובה אליה היא אודם וגירוד מקומי, ולעתים עליה קלה בחום הגוף. נאייסריה מנינגיטידיס - זריקה אחת המכילה חלקי חיידק בשם הנ"ל. ללא חיסון, החיידק עשוי לגרום מחלה קשה ואלימה ביותר, המתבטאת בזיהום נוזל הדם (ספסיס), זיהום קרומי המוח (מנינגיטיס), כשל מערכות כללי, קומה ומוות. שני החיסונים הנ"ל הם חובה לכל חייל במתגייס לצה"ל, באשר הוא. החיסונים הבאים יינתנו בבקו"ם על פי הצורך, כל חיסון וההוראות שלו. תרכיב משולש - ידוע גם בשם MMR, שזה ראשי תיבות של measels (חצבת), mump(חזרת) ו rubella (אדמת). זו זריקה אחת המכילה תרכיב נגד שלושה נגיפים (ווירוסים) התוקפים בצורה אופיינית ילדים וצעירים. הצבא החל לתת את החיסון לכל המתגייסים החל מקיץ 2001, מאחר ומחקרים רפואיים הראו על ירידה בחסינות הכללית של האוכלוסיה לנגיפים אלו. התרכיב מכיל את אותם הווירוסים המחוללים מחלה, אך בצורה מוחלשת, כך שכ 10 ימים לאחר קבלת התרכיב צפויה תגובה קלה המתאימה למחלות אלו, אשר מסתכמת לרוב בפריחה ועליה קלה בחום הגוף. עם זאת, התרכיב נחשב ליעיל מאוד, ובהעדרו האדם חשוף לשלוש מחלות אלו, שיכולות להיות חמורות ואף קטלניות. צהבת נגיפית סוג A - תרכיב שניתן למתגייסים ליחידות השדה בכל עונות השנה. מדובר במחלה וויראלית המועברת דרך מערכת העיכול (תרחצו ידיים לפני שאתם נוגעים באוכל, לעזאזל), ותוקפת באופן ספציפי את הכבד. ברוב המקרים התוצאה היא דלקת כבד חריפה, המתבטאת בחום גבוה, צהבת בעור ובלבן של העיניים, כאבי בטן, הקאות ופגיעה בתפקוד הכבד. במקרים ספורים הדלקת תהיה כל כך חמורה שתופיע אי ספיקת כבד, והחולה יזדקק להשתלת כבד על מנת להציל את חייו. שפעת - מתגייסי יחידות השדה במחזורי סתיו וחורף מקבלים תרכיב נגד שפעת. מדובר במחלה נגיפית הנגרמת על ידי מספר עצום של נגיפים שונים, וכל שנה מחסנים נגד הנגיף שעשוי לגרום מחלה בשנה הבאה. התרכיב מכיל נגיף מומת ולכן לא גורם להרגשה רעה או לתחלואה בשפעת, אך למרבה הצער הוא מקנה חסינות לשנה אחת בלבד, מהסיבה שציינתי קודם. ולסיכום - כל חייל באשר הוא מקבל שלוש זריקות מינימום - MMR, מנינגיטיס, ודיפטריה+טטנוס. חיילי יחידות השדה בכל עונות השנה מקבלים חיסון נגד צהבת נגיפית A, וחיילי יחידות השדה המתגייסים בסתיו ובחורף מקבלים חיסון חמישי נגד שפעת. שוב אחזור ואומר, החיסונים ניתנים במזרקים סטנדרטיים חד פעמיים של 2.5 סמ"ק, עם מחט הזרקה חדה וטובה. החובשים המחסנים אותנו הם מיומנים ביותר (גם אתם הייתם מיומנים אם הייתם נותנים 1000-2000 זריקות ליום), והזריקה עצמה לא כואבת כמעט בכלל. מי שמתעלף עושה את זה בד"כ למראה שלוש טיפות דם שנוזלות מאתר ההזרקה. בשביל למנוע זאת, תביאו טישו. חיסונים מחוץ לבקו"ם לא ארחיב בדיבור, מאחר וזה שירות רחב מאוד שניתן על בסיס כמעט אישי. מי שמעוניין - שישאל אותי ספציפית. אני כן רוצה לנצל במה זאת ולתת לכם עצה בתור יועץ הרפואה של הפורום. העצה היא - תתחסנו נגד צהבת נגיפית B. שמתם לב לתיאור על צהבת A? חוץ מהשם, אין לשתי מחלות אלו כמעט שום דמיון, ולמעשה מדובר בווירוסים שונים. הנקודה היא ששתיהן מחלות מדבקות, אלא שצהבת נגיפית B חמורה בהרבה. מדובר במחלה נפוצה (יחסית) בארץ, שעוברת דרך נוזלי גוף, כמו איידס - נוזל זרע (במגע מיני ללא קונדום), נוזל ווגינה (בעברית כוס, ראה לגבי נוזל זרע), דם ומוצריו, מחטים של נרקומנים, וכיוצא בזה. הנגיף אלים ומדבק ביותר, אולם ההופעה הראשונית של המחלה היא תמימה - חום, כאבי בטן קלים, צהבת של העור והלבן של העיניים, הקאות. החולה מחלים ושוכח, אולם הווירוס מקנן עכשיו בתאי הכבד שלו לעולם ועד, והורס אותם לאט לאט. בצהבת סוג A נדיר שמתים, אבל לפחות מתים מיד. בצהבת סוג B כמעט כל החולים מתים, והם מתים לאט ובסבל קשה. ראיתי במו עיני חולים מתים מצהבת B, אם בשל דימום זוועתי מדרכי העיכול, אי ספיקת הכבד, וסיבוכים שונים של המחלה כגון סרטן הכבד (כן כן - הווירוס הזה גורם סרטן!), וזה לא מראה יפה. אני מדגיש שוב שהמחלה עוברת במגע מיני, והחולה (נשא?) כלל לא מודע לכך שהוא חולה. הוא יכול להרגיש טוב, להיראות נקי ויפה, וכלל לא לדעת שעוד כעשר שנים הוא ישכב גוסס במחלקה כירורגית בדרך לניתוח השלישי להציל את חייו. ואם לא תיזהרו - אתם תחלקו את אותו גורל שלו. המחלה נפוצה יותר מאיידס ועוברת בדרך דומה. אם היה חיסון לאיידס, הייתם מתחסנים? בוודאי שכן. לאיידס אין חיסון, אבל לצהבת נגיפית B יש חיסון. הוא זול יחסית, עם שיעור סיבוכים זעום, ויעיל מאוד במניעת המחלה לאורך זמן. הוא ניתן בשלוש זריקות נפרדות. אני ממליץ לכולם ללכת לרופא המשפחה שלהם ולברר איך הם נכנסים לתמונה. בברכת בריאות שלמה ארז

evilbanana

New member
אני מקווה מאוד שכן ../images/Emo94.gif

עשיתי את החיסונים לשתי הצהבות לפני שהייתי אמורה לנסוע לטורקמניסטן (עזבו, סיפור ארוך, טיול משלחת, גמלים, בלגנים, 11 בספטמבר, משרד החוץ לא הרשה, לפחות שנוררתי מההורים נעלי טיולים חדשות..) וממש ממש ממש לא בא לי לעשות עוד פעם! נדמה לי ששאלו אותי באיזושהי הזדמנות אם עשיתי או לא, אך לא זכור לי בבירור. תשובה מישהו?

טורקמניסטן...

מקום חביב, פוסט-סובייטי עם הרבה פולחן אישיות למנהיג ואבי-האומה, הטורקמן-באשי. הפולחן כולל תמונות שלו, קריאת רחובות, ערים, מוסדות ציבוריים, חגים, ימים בשבוע וחודשי השנה על שמו ועל שם אמו המנוחה (ואני רציני לגמרי לגבי חודשי השנה). בכל מקרה, המדינה די מומלצת, בייחוד בהתחשב בעובדה שהם חילונים, ולא אוהבים טרוריסטים מוסלמים בתחומם. שימי פס על 11 בספטמבר...

יעליס

New member
מצטערת שלקח לי הרבה זמן לענות...

כן. את יכולה לעשות את החיסונים בקופת חולים ולהביא אישור לבקו"ם שעשית אותם. איך אני יודעת? אני עשיתי חיסון אנטיטטנוס לפני שנתיים ובכל זאת כשהגעתי וביקשתי בבקום לפני כחודש לא לעשות אותו השיבו לי: "יש לך אישור שעשית?" עניתי "לא" ולכן נאלצתי לקבל שתי זריקות מדממות במיוחד שאחת מהן מיותרת בהחלט (ושמעתי שזה גם לא ממש בריא לעבור את החיסון הזה בהפרשים קטנים)... ולכן, תביאי אישור והכל יהיה טוב, בהצלחה! יעל.

שמש27

New member
יברכך אלוהים וישמרך.

יאר אלוהים לך פניו וישם לך שלום. תודה, תודה, תודה.

rodsh

New member
שמש! אתה כהן?../images/Emo24.gif

אני כהן.... רוצה לעשות שבת ולאכול איזה זרוע לחיים וקיבה על הגריל?

שמש27

New member
אני ישראל...

צריך למצוא עכשיו בפורום רק איזה לוי - ונעשה פה שבת על הכיף-כיפק... (אני עושה גם גלילה - זה הקבוע שלי בביה"כ...חחח) ומה זה קיבה על הגריל ? בשבת ? שומו-שמיים ! חוץ מחימין על הפלטה אני לא רוצה לשמוע על שום דבר אחר !

arifell

New member
יפה מאד ../images/Emo13.gif

רק שטעית בציטוט, זה: "..ישא ה´ פניו אליך..."
(הדבר הכי קרוב לאמוטיקן עם כיפה)

arifell

New member
כתבת שהקבוע זה גלילה

לא אותו דבר (אני חושב, שזה בלתי אפשרי פיזית להיות גם מגביה וגם גולל)

למעלה