חיסונים במנהטן

rabak2

New member
חיסונים במנהטן

היי אני כרגע נמצא במנהטן ומתכנן ליסוע לדרום אמריקה עישתי כמעט את כל החיסונים בארץ חוץ מאת החיסון השני של צהבת B שאותו אמורים לעשות חודש אחרי הזריקה הראשונה אך לצערי טסתי שבועיים לאחר מיכן ואני צריך להשלים את הזריקה השניה פה במנהטן... מישהו יודע איפה אני יכול לברר או מישהו כבר בירר ועשה את זה ויודע לתת כתובת ועלות של כמה הסיפור זה? תודה מראש מאור..

jeshu

New member
זו זריקה שכל רופא משפחה יכול לתת לך ואתה בטח יכול לקנות אותה בבית מרקחת. מצאת לך דרך לייקר זריקה זולה - רק התשלום לרופא יהיה בטח יותר משווי החיסון,שגם בטח יעלה יותר.בכל אופן,תנסה למצוא איזה רופא ישראלי שיתן לך את הזריקה.

sela v

New member
רופא ישראלי יקח פי 3

בכלל כל הרפואה יקרה בארה"ב. מי שמזריק זו אחות, לא בטוח אם צריך לזה מרשם. אפשר לשאול בבית מרקחת איך אפשר להתחסן.

jeshu

New member
ציפיתי לתגובה הזו רופא בישראל יהיה דרך קופ"ח ולא יקח דבר כי ביקור אצל רופא משפחה בישראל לא עולה יותר מדמי תשלום חדשיים לקופ"ח ותשלום מס בריאות. רופא ישראלי בחו"ל שמכירים יכול להיות מודע למצב הקשה בארה"ב ולהסכים לעבוד במשך 2.7 דקות שלוקח לתת חיסון,למלא את פרטי החיסון בפנק החיסונים,לשים חותמת ולהמשיך בדרכו. זה מה שאנחנו עשינו כמשפחה כשגרנו בארה"ב - הולכים לרופאים השכנים הישראלים. גם אחות יכולה לתת את החיסון הזה.

jeshu

New member
שכחתי לכתוב אני בטוח שאפשר לקבל את החיסון הזה בכל עיר גדולה בדרום אמריקה וגם למצוא רופא/אחות שיעשו את זה בעשירית מחיר מרופא אמריקאי.

rabak2

New member
כתובת...

תודה על התגובות אבל השאלה אם יש לכם כתובות של מרפאות או מספרי טלפון.. יש את כל המרפאות של ההומואים נגד איידס שנותנים שם חיסונים חינם חשבתי ללכת לשם הם נותנים חיסונים חינם לצהבת A B ועוד כמה חיסונים... השאלה רק אם אני יוכל להתחזות להומו ולבקש להישאר אנונימי ולקחת תזריקה ולהסתלק... בכל אופן אם יש לכם עוד הצעות עם כתובות אני ישמח שוב תודה מאור

jeshu

New member
זו כבר נשמעת שאלה לפורום אחר בכל אופן - יש פורומים מתאימים בתפוז ואני יכול גם לספר לך שבפורום ישראלים בחו"ל יש כמה שצריכים להבין בעניין.הדבר היחיד שאני מבין בזה זה שאתמול דיברתי עם חבר מהלימודים על בחורה אחת מאוד מיוחדת בחור שאני גר בו והוא סיפר לי שהיא לסבית.איזה בזבוז... נשמע שווה - רק תברר איזה סוג של חיסונים אלה.בכל אופן חיסון נגד צהבת B הוא טוב לחמש עד עשר שנים - אל תשכח לשאול שם. להתחזות להומוסקסואל לא נשמע לי קשה במיוחד.

jeshu

New member
אבל לפחות תסכים שהשאלה שלו יוצאת דופן - בהחלט לא שאלת חיסונים רגילה. הרבה יותר מעניין לטעמי.

rabak2

New member
הזריקה בחינם לכולם

קיצור חזרתי אחרי שעשיתי את הזריקה... הזריקה של צהבת B ניתנת חינם לכולם אין צורך להתחזות להומו או לאזרח פשוט לבוא לתת פרטים ואתה מקבל זריקה בלי שאלות מיוחדות אם רוצים זריקה לצהבת A גם צריך להגיד שאתה שוכב עם גברים שזה כבר סיפור אחר :) את הזריקות ניתן לקבל בכל STD CLINIC במנהטן מה שמשלמים עליו בארץ פה מקבלים בחינם... בסוף השתלם לעשות את הזריקות פה.. שוב תודה על כל העזרה

jeshu

New member
מענין מאוד שכן צהבת A היא מחלה חיידקית העוברת דרך מיי שתייה ומזון וצהבת B היא מחלה ויראלית העוברת דרך נוזלי הגוף...

עומר ד

New member
בלי לקשקש ,חבר

HEPATITIS A היא מחלה וירלית שנגרמת ע"י HEP A VIRUS . וירוס דנ"א, יש לך במשפחה הזו את A,B,C,D (די יכול לבוא רק עם B כי חסרים לו רכיבים מסוימים להיות עצמאי), E (שבנשים בהריון מחולל מחלה קשה למדי), ויש עוד כמה ENTITIES לא ברורים (כרגע קרויים NON A,B,C,D,E ). עומר

jeshu

New member
מה הן דרכי ההדבקה של A ? אני בטוח שאתה שאתה יודע יותר טוב מקורס חובשים (לא ציני). אם יש לך עוד כמה דברים מעניינים לשתף בנוגע לחיסונים האלה אני אשמח לשמוע.

עומר ד

New member
מקווה שאתה באמת לא ציני

אני לא יודע לגביך, אמנם עברתי קורס חובשים כחלק מההכשרה שלי אבל מה הקשר? במקרה אני סטודנט לרפואה, וכדאי לי טוב לדעת מה מדביק ואיך כי לרוב חולי HBV ו-HCV הם קהל יעד לצערנו די קבוע במחלקה פנימית וברוב המקרים אני וחבריי הם אלו שלוקחים להם דם ומכניסים להם עירוי. יש הרבה דברים מעניינים, אני מוכן לענות לשאלות שיעלו כמובן, רק הערב אין לי כ"כ זמן.. דרכי ההדבקה של A הם אכן מה שנקרא FECAL ORAL כלומר צואה-מים-אוכל-שלשול- והמשך העברה, מה שמסביר ההמצאות במדינות עם הגיינה נמוכה. כמובן שב-99% מהמקרים מדובר בפרודרום בלבד, היינו שלשולים/הקאות/כאבי בטן וזה עובר, ככל שהגיל גדול יותר יותר נטייה אכן ש"תפקודי הכבד" ינזקו משמעותית יותר ונראה שהחולה "צהוב". בילדים קטנים אין כמעט שום סימנים פרט למחלת חום לא ספציפית. יש כ1% שנוטה לפתח הפטיטיס "פולמיננטי" שמדרדר לאס"ק כבדית וצורך דחוף בהשתלה, כיום התופעה חוסלה ע"י חיסון שניתן בארץ, ישראל היא אנדמית לוירוס זה ( אכן כך.. למרות שכביכול יש לנו הגיינה, והאמת שזה לא קשור רק לזה). מי שאין לו חיסון ועתיד לנסוע בקרוב למדינה אנדמית, ולא יספיק לפתח נוגדנים (כעקרון החיסון מאוד אימונוגני שזה מצויין) מקבל I.V IG כלומר מנת נוגדנים שמוכנה ממנות דם של כלל האוכלוסייה שמניחים שסטטיסטית בטוח יש בה נוגדנים מאחר והחשיפה מאוד גבוהה אצלנו, זה קרוי "חיסון פסיבי". כל מי שמתכנן היטב את נסיעתו - יקבל HAVERIX שהוא החיסון נגד A, חיסון אקטיבי ולוקח כחודש ומעלה לפתח נוגדנים בתג' אליו שמחזיקים שנים. אם יש לכם ספק אם יש/אין נוגדנים כבר בדמכם, לפנות לקופ"ח הקרובה לבצע סקר נוגדנים שם תוכל לדעת את הכייל (רמה, TITER ) של הנוגדנים בדם ולדעת אם אתה צריך להתחסן מחדש או שאתה מכוסה. עומר

עומר ד

New member
ולשאלתך, אכן הבחור התבלבל

והתכוון ודאי לחיסון לHBV, שמורכב מ3 זריקות בהפרש של מס' שבועות זה מזה, ותופס לסביבות 7-10 שנים. לHBV הרבה יותר סיכוי להדביק ולהשאר דייר קבע בגוף, הוא יודע להתחבר היטב בתאי הכבד ולהתחמק מהמע' החיסונית ע"י שיוניים קבועים ברצפים שמרכיבים אותו; סיכוי ההדבקה של ממחט נגועה (עובר בדם ובזרע אכן) הם בערך פי 10 מכנ"ל עם איידס. הוא גורם למחלה כרונית בכבד, יש בנמצא טיפול מסויים שיעיל רק בעשרות אחוזים ן המקרים (אני שכחתי את הסטטיסטיקה המדוייקת לצערי) , שכוללתרופות אנטי וירליות (אסטרטגיה דומה לזו שעומדת מאחורי הטיפול באיידס מבחינת הצורך באנטי וירליות שיעבדו על מנגנונים שונים - למודיביר וכן אינטרפרון.(יש כמובן עוד) HCV - אין חיסון לצערנו, בחשיפה לדם נגוע עוד יותר סיכוי (85%-70% ) להפוך לנשא כרוני מאשר בB, (כוונתי - סיכוי להדבק ממחט נגועה שנדקרת בה הוא כ-0.3% בערך - או יותר סביבות אחוז אחד - , ואם אכן נחשפת לדם הנגוע, או אז סיכוי של כ85% שהמחלה תשאר אתך ככרונית) כאן הטיפול הוא ריבאווירין ואינטרפרון, טיפול כרוני קשה ומדכא, גם מחלה זו עובר בנוזלי הזרע והדם. ונחשבת כSTD.

למעלה