מקווה שאתה באמת לא ציני
אני לא יודע לגביך, אמנם עברתי קורס חובשים כחלק מההכשרה שלי אבל מה הקשר? במקרה אני סטודנט לרפואה, וכדאי לי טוב לדעת מה מדביק ואיך כי לרוב חולי HBV ו-HCV הם קהל יעד לצערנו די קבוע במחלקה פנימית וברוב המקרים אני וחבריי הם אלו שלוקחים להם דם ומכניסים להם עירוי. יש הרבה דברים מעניינים, אני מוכן לענות לשאלות שיעלו כמובן, רק הערב אין לי כ"כ זמן.. דרכי ההדבקה של A הם אכן מה שנקרא FECAL ORAL כלומר צואה-מים-אוכל-שלשול- והמשך העברה, מה שמסביר ההמצאות במדינות עם הגיינה נמוכה. כמובן שב-99% מהמקרים מדובר בפרודרום בלבד, היינו שלשולים/הקאות/כאבי בטן וזה עובר, ככל שהגיל גדול יותר יותר נטייה אכן ש"תפקודי הכבד" ינזקו משמעותית יותר ונראה שהחולה "צהוב". בילדים קטנים אין כמעט שום סימנים פרט למחלת חום לא ספציפית. יש כ1% שנוטה לפתח הפטיטיס "פולמיננטי" שמדרדר לאס"ק כבדית וצורך דחוף בהשתלה, כיום התופעה חוסלה ע"י חיסון שניתן בארץ, ישראל היא אנדמית לוירוס זה ( אכן כך.. למרות שכביכול יש לנו הגיינה, והאמת שזה לא קשור רק לזה). מי שאין לו חיסון ועתיד לנסוע בקרוב למדינה אנדמית, ולא יספיק לפתח נוגדנים (כעקרון החיסון מאוד אימונוגני שזה מצויין) מקבל I.V IG כלומר מנת נוגדנים שמוכנה ממנות דם של כלל האוכלוסייה שמניחים שסטטיסטית בטוח יש בה נוגדנים מאחר והחשיפה מאוד גבוהה אצלנו, זה קרוי "חיסון פסיבי". כל מי שמתכנן היטב את נסיעתו - יקבל HAVERIX שהוא החיסון נגד A, חיסון אקטיבי ולוקח כחודש ומעלה לפתח נוגדנים בתג' אליו שמחזיקים שנים. אם יש לכם ספק אם יש/אין נוגדנים כבר בדמכם, לפנות לקופ"ח הקרובה לבצע סקר נוגדנים שם תוכל לדעת את הכייל (רמה, TITER ) של הנוגדנים בדם ולדעת אם אתה צריך להתחסן מחדש או שאתה מכוסה. עומר