חיסון

מתוקית99

New member
חיסון

שלום,

רציתי לדעת אם גם חיסון משולש עושים לחתול פעם בשנתיים כמו לכלבת?

daphne86

New member
התלבלבלת נראה לי

משושה עושים לכלב בוגר אחת לשנה.
מרובע עושים לחתול פעם בשנה למרות שיש וטרינרים שיגידו שאם החתול לא יוצא מהבית ואין לו חשיפה לעולם החוץ ניתן לעשות מרובע פעם בשנתיים.

חיסון משולש/מרובע

אני עדיין ממליץ לבוא פעם בשנה לבדיקה וחיסון. יש גישות הממליצות על חיסון במרווחים גדולים יותר.
לגבי חיסון כלבת - אם החתול לא יוצא מהבית - אני לא ממליץ לחסן. אם הוא יוצא מהבית - אז פעם בשנה. אני חושש מתגובת הרשויות עוד יותר ממה שאני חושש מהמחלה או מתופעות הלוואי של החיסון (ויש!!!)

yaelofer

New member
שאלה:

לגבי חיסון מרובע, ידוע שמומלץ לחסן פעם בשנה גם חתולים שאינם יוצאים מהבית, מכיוון שהבעלים יכולים להביא את המחלות האלה הביתה (להשל, מאכילי חתולי רחוב יכולים להאכיל בפינת האכלה שבה קיים אחד הוירוסים האלה, ולהכניס הביתה באמצעות הבגדים/הנעליים את הוירוס). האם זה לא אותו הדבר גם אם כלבת? כלומר, אם יש איזור שבו התגלו מיקרי כלבת (בצפון, למשל), בעלים שיטיילו באותו איזור נגוע לא יכולים להכניס לביתם את הוירוס? (מה שמחייב זהירות יתר וחיסון מראש של חתול הבית?)

[לגבי כלבת, ידועה גם הבעייתיות, למשל אפשרות לסרטן במקום החיסון, מה שמביא וטרינרים לחסן חתול בחיסון כלבת ברגל, ואז במידה ואכן יופיע שם גידול, פשוט מורידים את הרגל אם לא ניתן להסיר את הגידול בניתוח.]

תשובה

אם שמת לב - כתבתי שאני לא ממליץ לחסן כנגד כלבת חתול שאיננו יוצא מהבית. ההסבר מופיע בגוף השאלה שלך:
1. וירוס הכלבת הוא וירוס רגיש יחסית לסביבה. הוירוס עובר במגע רוק נגוע עם דם (בנשיכה) ולא באמצעים אחרים. אם תטפי חיה נגועה ואח"כ את החתולים שלך - המחלה לא תעבור. מכאן שאין טעם בחיסון כזה לחתול שאיננו יוצא מהבית. כל עוד הבעלים שלו לא חולה ונושך אותו, אין חשש למחלה.
2. החיסון כנגד כלבת בחתול כרוך בסיכון מסויים. לא כל חתול שמחוסן כנגד כלבת יקבל גידול, אבל זה אכן עלול לקרות.

עד כמה שכיח סרטן באזור ההזרקה

של חיסון כלבת. יש על זה עבודות מבוקרות?
ולמה אם יודעים שיש סיכון לא משנים את האדג'ובנט לאחד יותר בטוח?

למעלה