חיסון mmrv

חיסון mmrv

היי
מישהו כבר התחיל לקבל? קיבל? איך עבר ?
האם היו ת"ל ואיזה?
האם למי שחלה באבעבועות הצלחתם להשיג mmr?
אצלינו הודיעו שבקרוב יקבלו את החיסון, ביקשתי שיזמינו mmr אולם לא קיבלתי תשובה ונראה לי שיהיה קשה להשיג.
כל מידע יעזור
תודה!!

בשנה שעברה נתנו רק mmr

לילדים שחלו באבעבעות רוח
בלי להתווכח
היו להם גם אם וגם בלי

אצלנו מקבלים עוד 3 שבועות

השבוע המורה רשמה לי במחברת קשר תזכורת שעדיין לא הבאתי את הפנקס חיסונים ושכשבר יש תאריך לסוף החודש (הם כבר חודשיים מבקשים שיביאו פנקסים ואומרים שזה יהיה בקרוב).
רשמתי לה כתגובה שאני לא מעוניינת בחיסון האבעבועות ושאשמח אם תבדוק לי אם ניתן לפצל (מאז לא שמעתי ממנה
).

האמת היא שבתחילת השנה התקשרתי לאחות בית הספר לברר אבל היא לא ממש היתה קשובה אליי (היתה עסוקה בחיסונים), אמרה לי תשאירי לי פתק בבית הספר ונראה מה אני אוכל לעשות (לא השארתי לה פתק כי הבנתי שהיא לא רצינית ותתן לו בכל מקרה, כשהם יבינו שאין להם פנקס חיסונים שלו אולי הם יטרחו יותר).

פולספגן טוענת שהחל מ1.1.2013 לא ניתנים יותר חיסונים בלי האבעבועות, עד אז היה אפשר להשיג ומתחילת השנה לא מייצרים\נותנים יותר, מה שכן היא אמרה שאולי נשארו במלאי כמה חיסונים כאלו ושאם מתעקשים אפשר אולי למצוא שאריות.

פולספגן

New member
בדיוק

אם יהיה במלאי, אז ייתנו בכדי לגמור אותם, אך חשוב מאוד לבדוק תאריך תפוגה שלהם.

מעדכנת

מסתבר שזה משתלם לא להביא להם את הפנקס

קבלתי הבוקר טלפון מהאחות, שאלה מה קורה? הסברתי לה שאינני מעוניינת בחיסון האבעבועות, מייד אמרה שאין בעיה והיא תביא אחד בלי, אמרתי לה שהבנתי שכבר לא נותנים (ניסיתי להקשות כי היה לי מוזר שמייד אמרה שתשיג)
היא אמרה שהיא יודעת אבל שעדיין יש בלי ושהיא תביא לו ובאותה נשימה רצתה גם לדעת מדוע אני מסרבת, הסברתי לה על רגל אחת את דעתי על חיסונים ועל זה שכנראה החיסון תקף רק ל-10 שנים ושאני מעדיפה לנסות שהוא ידבק בשנים הקרובות במקום להזכיר לו כל 10 שנים להתחסן ושאם לא ידבק אז אתן בגיל יותר מאוחר, היא היתה מופתעת, התעקשה שמה פתאום שהחיסון הזה הוא תקף לכל החיים
כשהתעקשתי שלא היא אמרה שאולי נותנים כל 10 שנים ליתר בטחון ושבעקרון הוא אמור להחזיק לכל החיים, הסברתי לה שזה רק מוכיח שעדיין לא יודעים מספיק על החיסון הזה ואני מעדיפה כרגע שהבן שלי לא יהיה סוג של שפן ניסיונות (באמת עושים ניסויים על שפנים?
זה לא ארנבים?
)

פולס'- לגבי התוקף...
נראה לך הגיוני שאם אני לא אהיה נוכחת שם אפשר לבקש ממנה שתשים את הבקבוק הריק שלו בצד? שאני אוכל לקחת, לראות שאכן נתנו לו מה שביקשתי ושהיה בתוקף?
אני שונאת לצאת האמא הנודניקית והיא כבר רמזה לי שעדיף שלא יגיעו הורים, אני רוצה שינסו לתת לו בלעדי (למרות שיש לו חרדה מרופאים ורוב הסיכויים שהוא ישתולל שם ולא יתן להם לחסן).

פולספגן

New member
כן

לבן של שכנה שלי נתנו את חיסון ה-DTaP בחודש אפריל כאשר פג התוקף היה מרץ.
במקום להתקשר אליי, היא האמינה לאחות טיפת חלב שזה עדיין בסדר.

אז, אם בטיפת חלב זה כך כאשר מדובר בקטנטנים, אני לא אתפלא אם בנטלי שהם גוף פרטי, זה לא יותר גרוע.

want a baby

New member
איך היא עלתה על זה?

ואם ידעה מראש, אז למה הסכימה לתת?

נורא! אני אף פעם לא העליתי בדעתי לבדוק את התוקף. אני ראיתי שהאחיות בודקות תמיד.

פולספגן

New member
האחות אמרה לה את התאריך ודאגה להגיד לה שזה

עדיין בסדר.

בשל יושרתה של האחות ביידוע התאריך, היא לא הטילה ספק באישורה שזה בסדר ורק בשיחת חולין איתי כעבור זמן מה כשהיה כתבה על מחסור בחיסונים זה עלה כדרך אגב.

מאד מוזר

דודה שלי מנהלת מרפאת טיפת חלב
והיא אמרה שחל איסור מוחלט להשתמש
בחיסונים פג תוקף

פולספגן

New member
תשאלי אותה אם חודש עוקב מוגדר אצלהם כפג תוקף?

(מבחינתי גם אותו חודש זה נקרא פג תוקף)

אני אשאל

מבחינתי זה כמו אקמול
אם פג תוקף בינואר אז בראשון לינואר הוא בפח
למה לקחת סיכון?...
אגב גם אצלנו היא בודקת את התאריך
וגם מראה לי את הבקבוקונים והתאריך שלהם
תוך כדי הסבר
ואני מחסנת להכל ואף פעם לא שאלתי שאלות
ככה הן עובדות פה

בדקתי זה אסור בתכלית האיסור!!!

אם פג תוקף בחודש האחרון לא יקרה כלום כי זה היצרן לוקח סיכון כזה
אבל ללא ספק אם הודיעו לך על פג תוקף או ראית שפג התוקף
חד משמעית לא לחסן ולהתלונן למשרד הבריאות

היא אמרה גם שזכות האמא לבקש לבדוק את התאריך

פולספגן

New member

השאלה אם זה לא יהיה מאוחר מידי?
מה ייתן לך שתראה את התוקף לאחר מעשה? (ראי את המקרה האנקדוטלי של שכנתי בתגובתי ללהעלות ליגה)

מעבר לזה, סביר להניח שנטלי לא משתמשים בבקבוקון אלא בחיסונים שהינם מולטי (ניתנים בבקבוקונים גדולים המיועדים לחלוקה למספר מנות).

ייתן לי כסף

אני אתבע את האמאמא שלהם

מעבר לתוקף אני רוצה גם לראות שאכן הוא קיבל את החיסון הנפרד בלי האבעבועות.

לא ידעתי שיש בקבוקי מולטי.
החיסונים היחידים שראיתי היו בטיפת חלב והם תמיד היו אישיים.

want a baby

New member
מה איכפת לך לצאת נודניקית.

אצלנו לא עשו "לא נעים". אמרו שאין צורך להגיע, מי שירצה רשאי לבוא. האמת לא תכננתי, אבל איחרנו באותו יום לבית הספר כי הינו אצל רופא על הבוקר, אז כשבאתי ראיתי את האמא השנייה יושבת, התיישבתי לידה ואנחנו היינו היחידות מ-4 כיתות א' שראיתי.

למעלה