חיסון צהבת

נאוה57

New member
חיסון צהבת

בוקר טוב לכולם,
כחלק מבדיקות המעקב לאחר גילוי הצליאק נשלח בני גם לבדיקת נוגדני צהבת כי מסתבר שאחוז גבוה מאוכלוסית חולי הצליאק לא מגיבים לחיסון ואכן הוא אינו מחוסן בפועל למרות שקיבל את כל מנות החיסון כתינוק.
קיבלנו מרשם והפניה מרופא המשפחה לחזור על החיסון אבל מסתבר שחיסון במינון הנדרש לגילו (6) לא קיים במלאי! קיימים חיסונים רק לתינוקות או לאנשים מבוגרים.
האם נתקלתם בתופעה? האם חזרתם על החיסון? הכוונה בעיקר לילדים חולי צליאק.
מה עושים?
תודה,
נאוה

ADEELI

New member
קיבלנו הפנייה לחיסון צהבת

ולא הספקנו לעשות עדיין. לא ידעתי שקיימת כזו בעיה. אני אבדוק ואראה אם יש בעיה.
כשאת אומרת שלא קיים במלאי, הכוונה לכרגע לא במלאי, או שבאופן קבוע לא במלאי.

נאוה57

New member
לא ברור

דיברתי עם בית מרקחת של מכבי שבדקו ואמרו שכרגע החיסון לא נמצא במינון המתאים בכל בתי המרקחת של מכבי. הרוקח אמר שיברר אם זה באופן קבוע, לקח את הפרטים שלי ולא חזר...

jul20

New member
אנחנו קיבלנו הפנייה אך לא הלכנו לעשות

לא שיכנעו אותי בכל העניין הזה של צהבת B.
אין להם למשל מידע על האם הנוגדנים נשארים אצל שאר האוכלוסיה, כיוון שלא בודקים נוגדנים לכל אוכלוסיית הילדים.
ילדים עם צליאק שנמצאים במעקב עושים להם את הבדיקה.(כנראה בעיקר אם המעקב נעשה בבית חולים אני חושבת שהרופאים בסניפי קופ"ח פחות מודעים לנושא).
הם גם לא יודעים אם החיסון שיקבלו יחזיק מעמד.
הציעו לנו בשניידר להשתתף בניסוי שבודק שני חיסונים שונים והאם יש הבדל בינהם ב"הישארות" הנוגדנים אצל ילדים עם צליאק. אבל בסוף לא השתתפנו
בנתיים סיימנו את המעקב בשניידר אז העניין לא עלה שוב

נחכה לתוצאות.
א. יכול להיות שגם אצל לא צליאקים החיסון לא מחזיק מעמד.
ב. יכול להיות שגם אם נחוסן שוב לא נהיה מחוסנים לזמן רב
ג. צהבת B היא לא מחלה ש "קל" להידבק בה וילדים נמצאים בקבוצת סיכון מאד נמוכה...

אז כרגע אני בהמתנה לראות איך מתפתחים העניינים

נאוה57

New member
לנשים בהריון עושים, לא?

חשבתי שעם הזמן החיסון נחלש. הגסטרו אמר שנבדקו גם אוכלוסיות ביקורת (ללא צליאק) ובאוכלוסית הצליאק בעית החיסון יותר חריפה.
אני זוכרת שעשו לי בהריון בדיקה לכל מיני נוגדנים ולא זוכרת שהיתה בעיה ספציפית עם משהו (חוץ מחזרת שמעולם לא חוסנתי נגדה ומעולם לא חליתי בה) אבל זה היה מזמן...

נתת לי חומר למחשבה ובעיקר הרגעת אותי מהלחץ שאין את החיסון הזה כרגע...

טליאמתי

New member
לגבי סעיף ג'- כדאי לדייק:אחד מגורמי ההדבקות

הוא דרך הדם.
מספיק שלילד יהיה פצע פתוח/אפטה מדממת/בעיית חניכיים מדממת (וזה ממש לא נדיר) והוא ישרוט/ינשוך (וגם זה לא נדיר) הדרך להדבקה קצרה.
יכול להיות שילדים הם בקבוצת סיכון נמוכה (לא קראתי מאמרים בנושא אבל זה נשמע לי ...ממש לא הגיוני) אבל הסיכון קיים בחיי היום יום שלהם.
האם הסיכוי שהחיסון לא יקלט שווה את הסיכון?
כשאני שמה על המאזניים את שני הקצוות האלה, אני בעד חיסון.

jul20

New member
אני מניחה שזה עניין של גישה ושל רמת האמון שיש

לך במערכת הבריאות.
אני חושבת שחברות התרופות והחיסונים יחד עם משרד הבריאות מסתירים המון מידע מהציבור ולעיתים אף גורמים לפניקה ציבורית במכוון כדי
לשכנע את הציבור להתחסן. כל אחד מהאינטרסים שלו.

השאלה (שאני שואלת את עצמי, בקשר לחיסונים) היא האם יש יותר תועלת מנזק בחיסון.
חיסונים מכילים פרט לנוגדנים נגד מחלה גם חומרים נוספים שאני מאמינה שלא מיטיבים עמנו. כאשר מדובר במחלות
קשות מאד עם סיכויי הדבקות גבוהים אני לא לוקחת סיכון ומחסנת. מחלות אחרות אני בודקת לפני
חיסון צהבת B הוא אחד מהם.
ילדים הם בקבוצת סיכון נמוכה מאד לצהבת B. הסיכוי להדבק מנשיכה הוא נמוך עד כדי אפסי וצריכה להיות הצטרפות מקרים (מה גם שאנחנו בד"כ מדברים על ילדים גדולים יותר מהגיל שנושכים, כיוון שהנוגדנים
של החיסון כנראה לא יורדים בבת אחת אלא עם הזמן).
בכל מקרה זו לא המלצה או אי המלצה, זה לא מבוסס על מחקר מעמיק אבל זו הגישה שלי
כרגע אני לא חושבת שיש חשיבות לחיסון הזה, ומאחר ואנחנו ממילא לא יודעים אם הנוגדנים ישארו הפעם ולכמה זמן ישארו אני כרגע נמנעת מלחסן

אולי כשתסע לטייל במזרח :) .... (איזה מזל שזה עוד רחוק מאיתנו. :) )

טליאמתי

New member
אני מודה שאני לא טובה בתיאוריות קונספירציה

האם החיסון הוא אינטרס של חברות?
האם מייצרים פאניקה בציבור על מנת שירוצו לחסן?
אין לי ידע או מידע בנושא שיוביל אותי למחשבה כזאת כך שאני רואה חיסון רק כחיסון וכל השאר, מבחינתי, קיים בסרטי המתח בלבד עד שיוכח בחקירת מומחים כעובדתי.

אני יכולה להעיד על עצמי שנבדקתי לקיום הנוגדנים של הצהבות השונות+HIV לאחר נשיכה עמוקה של ילד בגן שעבדתי בו בשנה שעברה. הבדיקות נעשו בהמלצה שלל הרופא המחוזי .
הכל יצא תקין לשמחתי אבל אני לא רואה בהמלצת הרופא המחוזי שום דבר שהוא מעבר לדאגה לשלומי (ואולי גם דאגה לכיס קופ"ח לו הייתי נדבקת באיזושהי חולרה אבל מכיוון שזה אינטרס משותף, אין לי בעיה עם זה).

חיסון צהבת B

לאחר שבני השתחרר מהצבא הוא נבדק לנוגדני צהבת B ונמצא כי הוא אינו מחוסן למרות שחוסן בגיל שנה. רופאת המשפחה נתנה לו מרשם לחיסון ENGERIX-B שזה החיסון הנפוץ היום בארץ. מכיוון שהוא התכוון לנסוע לדרום אמריקה הוא פנה למרפאת המטיילים בבית חולים מאיר שם חיסנו אותו בחיסון מסוג SCI-B-VAC שהוא החיסון המומלץ יותר לאנשים שנוטים פחות לפתח את הנוגדנים, כמו חולי צליאק. שלושה שבועות לאחר החיסון הוא נבדק והייתה לו רמה גבוהה של נוגדנים.
אולי כדאי לחפש את החיסון במרפאות המטיילים - יש של קופת חולים כללית ויש בבתי חולים ממשלתיים. לנו קופת חולים מכבי החזירה את התשלום.
בכל מקרה אני מסכימה עם טלי- בצהבת B נדבקים ע"י מגע בהפרשות או במגע שחודר את העור (למשל נשיכה) ולכן ילדים הם בקבוצת סיכון.

jul20

New member
נראה לי שאלו שני החיסונים אותם בודקים במחקר

בשניידר.
ממה שנמסר לי שם שני החיסונים משמשים בשגרה בחיסון בקופת חולים
ואין לי דרך לשלוט באיזה חיסון נקבל. תלוי מה יש בית המרקחת.
לא יודעים כמה זמן מחזיק החיסון ולמה אין נוגדנים לילדים צליאקים. יש סיכוי שגם לילדים שאינם צליאקים אין נוגדנים אלא שלא בודקים את זה
אז לא יודעים האם זה קשור לסוג החיסון, לצליאק או לגורם אחר בכלל...
מה שכן ילדים עם צליאק בד"כ עושים בדיקות דם אחת לשנה ממילא אז קל לבדוק את זה והם קבוצת מחקר מעולה :))

למעלה