חיסון סרטן צוואר הרחם

mmmbam

New member
חיסון סרטן צוואר הרחם

שמעתי מהגניקלוגית שלי על החיסון לפני בערך ארבעה חודשים, והיא הציעה לי לחכות איתו כי המחיר עדיין נורא יקר ואין לחץ כי אני לא פעילה מינית. מאז יש לי חבר כבר חודשיים, אז עכשיו הדברים קצת השתנו. האם החיסון לא יעיל יותר אחרי שמקיימים יחסי מין? האם החיסון מעלים לגמרי את הסיכוי לחלות בסרטן צוואר הרחם (כלומר, יעיל ב100%)? אם אחליט לקיים יחסי מין לפני החיסון, אני אהיה בסיכון גבוה יותר לחלות למרות ששנינו בתולים ולא נושאים HPV? אשמח מאוד לתשובות

חיסון סרטן צוואר הרחם

החיסון הכי יעיל כאשר מקבלים אותו לפני התחלת יחסי מין , זאת משום הסיבה הפשוטה שאם קיימת יחסי מין יש סיכוי מסויים שכבר נחשפת לוירוס ה- HPV ביחסים . אם לא קיימת אף פעם , אין שום סיכוי שנחשפת. אם שניכם באמת בתולים אז אין סיכוי שנחשפתם לפני היחסים ביניכם ולכן גם לא יכולתם להדביק אחד את השנייה. אבל תמיד תזכרי שאתם כבר פעילים מינית ובכל רגע נתון את או בן זוגך עשויים לקיים יחסים גם עם מישהוא אחר שכן נשא של HPV. החיסון מחסן כנגד2 הזנים העיקריים של הוירוס שגורמים לסרטן צוואר הרחם .גרדזיל מחסן גם כנגד 2 זנים נוספים שהם העיקריים שגורמים ליבלות באברי המין ( לא סרטן) . לוירוס יש למעלה מ- 100 זנים , כך שמזה את כבר מבינה שהוא לא 100%.יש ירידה ברמת הסיכון לחלות אבל לא היעלמות מוחלטת שלו. לכן , גם אם קבלת את החיסון , עלייך להמשיך להיות במעקב גינקולוגי שגרתי כולל משטח פאפ תקופתי.

למעלה