חיסון לשפעת כן או לא?

תרגישי חופשי

חיסון לשפעת כן או לא?

קיבלנו היום מכתב מביה"ס של בוני שהיא זכאית, יחד עם כל ילדי סקוטלנד בגילאי 2-11 שנה, לחיסון נגד שפעת בחינם.
אחרי קריאה של חוברת הסבר, מדובר בחיסון בשאיפה של הוירוס המוחלש, מה שאומר שזה יוצר חיסון של הגוף למחלה.

עד עכשיו נמענו מחיסונים, כולנו (למעט כשהייתי בהריון). אנחנו משפחה די בריאה (למרות שבשנה שעברה תפסתי התקררות כמה פעמים בשנה), לרוב אנחנו מתקררים פעם או פעמיים בשנה כל אחד ולא נראה לי שאף אחת מהן היתה שפעת.

האם אתם מתחסנים נגד שפעת לפני החורף? האם מחסנים את הילדים?

אני בחרתי לא להתחסן...

למרות שאני בקהל הסיכון שממליצים לו להתחסן. ראיתי איך כל מי שמכירה ולקח את החיסון- חלה בעוצמה רבה. לשמחתי, המערכת החיסונית שלי מניחה לי ומוותרת לי בעניין מחלות כאלה.
&nbsp
ואסיים בקריאות "קישטה מרפי!!!!" כי באמת שאין לי זמן להיות חולה

AlicePJ

New member
אנחנו התחסנו ולא חלינו בשפעות

חלינו במחלות אחרות אבל לא שפעות. שמחים שלפחות זה נמנע מאיתנו.

AlicePJ

New member
מחסנת תמיד את הילדים

לא התחסנתי לפני שהיה לי אותם, אבל אחרי כל המחלות שמקבלים בגנים ובגני המשחקים אני לא מסתכנת. אני ובעלי והילד (הבכור) היינו חולים כולנו ונדבקנו כולנו ואנחנו לא מסתכנים מאז.
לגדול יש גם אסטמה לא קלה אז זאת בכלל לא שאלה עבורנו. מחלות עבורו זאת סכנה יחסית גדולה להתקף, אז אנחנו עושים מה שנוכל כדי להמנע.
החיסון לא מושלם כי הוא בנוי על הערכה של סוגי השפעת שיפרצו באותה שנה, ולא תמיד ההערכה מדייקת, אבל אני מעדיפה לא לקחת סיכון.

כולנו משפחה שקשורה באופן ישיר לתחומים מדעיים (בלי יותר מידי אאוטינג) אז אנחנו מאוד מודעים לחשיבות הענקית של החיסונים ולכל השקרים שמופצים עליהם וגורמים לאנשים להחזיר מגיפות לעולם. חיסון השפעת שונה מהחיסונים הרגילים כי הוא חיסון של ניבוי והחיסונים האחרים הם לא, וגם יש אנשים שאין להם חשיפה אמיתית לשפעת ואין להם מחלות רקע שיכולות להסתבך משפעת. ברגע שיש ילדים אני חושבת שזה משתנה מאוד. כל שנה מתים המוני אנשים מסיבוכי שפעת ואני לא רוצה לקחת סיכונים באופן אישי.

יוקלילי

New member
תמיד מתלבטת וההחלטה לא קבועה

לגבי חיסוני השפעת: התחסנו כל המשפחה מלבד התינוקת לפני שהגענו לאנגליה, למרות שלא מדובר באותו איזור ותחזיות שפעת..
אני תמיד מתלבטת ואין לי את הכלים המיקצועיים להעריך את ההחלטה שלי. האם תוכלי להמליץ לי על מקורות מידע? אני חייבת לציין כי גם לגבי חיסונים לתינוקות אני מתלבטת, אם כי מאחר ואין לי יכולת הערכה מקצועית אני תמיד מחסנת בסוף, אך נותרת עם סימני שאלה ותהיות

מצ"ב לינק לאתר של NHS כלל בריטניה,

החוברת שקיבלנו מתיחסת ל-NHS סקוטלנד. הייתי מציאה לך לבקש אינפורמציה במרפאה שלכם, אבל יש לי הרגשה שתקבלי את כל החומר דרך הבן שלך, כי הוא זכאי לחיסון לפי האתר.

במידה ולא תמצאי, תכתבי לי את הכתובת שלך ואני ישלח לך את החוברת שקיבלנו מביה"ס בנושא, אבל הזכאות וכד' רלוונטית לסקוטלנד ולא בהכרח זהה לאנגליה.

[URL]http://www.nhs.uk/conditions/vaccinations/pages/child-flu-vaccine.aspx[/URL]

רק בריאות

AlicePJ

New member
מקורות מידע? תשאלי את הרופאה שלכם.

יש המון מאמרים בנושא והקונצנזוס הרפואי הוא חד משמעי בצורה שלא משתמעת לשתי פנים. היה "מדען" רמאי לפני כמה שנים שחברות תרופות שילמו לו לזייף מחקר שקושר בין אוטיזם לחיסונים, אבל הוכח כבר על מיליוני ילדים מרחבי העולם שזה לא נכון, המאמר המדובר הוסר מאתר הג'ורנל (וזה לא דבר שעושים כל יום, זה מאוד רציני), והאדם הזה לדעתי צריך לשבת בכלא על רצח המוני. אני לא יודעת כמה ילדים מתו בגלל הזיופים שלו והפחד שהוא החדיר לאנשים, כמה עוברים הופלו כי האמהות חלו במחלות שיכלו להמנע בקלות.
מיוליוני ילדים לאורך הדורות התחסנו בחיסונים, בכל רחבי העולם. לי זאת קבוצת ביקורת מספיק גדולה, לא יודעת לגביך. באזורים שלא מתחסנים למשל בישראל זה האזורים שמחלות משתוללות - בית שמש, ירושליים, אזורים בצפון שבהם יש טרנד נגד חיסונים. אנשים בלי השכלה מדעית שיודעים יותר טוב מכל השאר ופיזית הרגו תינוקות - אני יודעת על שלושה תינוקות שמתו משעלת בישראל בתחילת השנה. מחלה שהחיסון אליה ניתן בגיל שנה, כך שהם לא יכלו להתחסן עדין. מחלה שיכולה להעלם לחלוטין אם כולם היו מתחסנים. אבל הנה שלושה הורים שאני שמעתי עליהם בוכים על קברים בגלל שאנשים לא חיסנו.
מצטערת אבל זה נושא מאוד רגיש אצלי כמו שאת רואה. יש הרבה דברים שבהם אני לא מסכימה עם מה שאנשים אחרים עושים אבל זה לא משפיע עלי ועל אהובי אז לא אכפת לי. אנשים שלא מחסנים הם אנשים שבאופן ישיר משפיעים על הבריאות שלי, של הילדים שלי, של זקנים, של חולי סרטן ומחלות אחרות עם מערכת חיסונית שלא עובדת כראוי, ועל אנשים שהתחסנו אבל הם במספרים הבודדים שעליהם חיסונים לא עובדים בצורה אופטימלית.

alphadelta

New member
תודה, ניסחת יפה

אנחנו לא מחסנים לשפעת, אבל למען ההגינות עלי לציין שאין אצלינו מחלות ששפעת תחמיראו תסכן חיים. לא יודעת מה הייתי עושה אז. חיסונים של שפעת הם חיסונים של השערות מה יהיה נגיף השפעת אותה שנה . ולכן אני סומכת עליו פחות.

אגב, אכן אין קשר מוכח בין חיסונים לאוטיזם. אבל גם אם הסיכון היה אוטיזם , כאמא לילד על הספקטרום האוטיסטי אני אומרת מאד ברור : גם אם החיסונים זה מה שגרם לאוטיזם של בני, הייתי מחסנת שוב. יש לי ילד מדהים. ולא הייתי מסכנת את חייו ( ותוך כדי כך וחיי אחרים) כדי ״ לשנות״ ״לתקן״ או ״ לרפא " אותו.

אני כל פעם נדהמת שהורים לא מחסנים כי בטח ״המערכת משקרת״ והחיסונים זו ״קונספירציה של חברות החיסונים״ ומצד שני קונים סוכריה באינטרנט שילד (?) עם אבעבועות רוח ליקק(!!!) כדי להתחסן באופן טבעי (?)

יוקלילי

New member
שאלתי אותך דווקא בגלל הרקע האישי שסיפרת עליו

האמת היא שקשה לקבל החלטות בהרבה נושאים, וההגיון ויכולת הביקורת שעומדים לרשותי לתחומים אותם למדתי ועבדתי בהם, לא תמיד יכולים להביא לקבלת החלטה נכונה בשדות תוכן אחרים. הנסיון הרפואי האישי שלי לימד אותי להטיל ספק גם במומחים הגדולים, שהטיפול אצלם לא תמיד היה טוב ונכון. בכל אופן הבנתי את עמדתך ותודה על הפירוט

carlimi

New member
לא מתחסנים

לא אנחנו ולא הילדים.
לא כאן וגם לא כשהיינו בארץ.
משפחה בריאה אנחנו

carlimi

New member
חיסון שפעת

הילדים שלי קיבלו את כ ל שאר החיסונים הנדרשים.

למעלה