ואחרי שבררתי את המוץ מהתבן...
והיה הרבה מאוד תבן...
הרבה דברים לא רלוונטיים יש במסמך שנתת, עם כל הצער על ארין ברוקוביץ ובנותיה, אני מעדיף להתייחס למחקרים ולא לאנקדוטות.
15,000 מקרים של תופעות לוואי מתוך 26,000,000 מנות זה יפה מאוד. 0.05% זה שיעור תופעות לוואי נמוך. אל תשכחי גם שתופעות לוואי יכולות להיום גם חום, נפיחות או התעלפות (כתוצאה מהזריקה עצמה). 800 תופעות לוואי חמורות ו47 מקרי מוות מתוך 26,000,000 זה נמוך בהרבה משיעור התמותה מסרטן צוואר הרחם, כל זאת כאמור בהנחה שיש קשר בין החיסון לתופעה המדווחת או למוות. נושא ההכפלה בשלוש לא נכון משום שתופעת הלוואי היא פר חיסון ולא פר אדם, מה גם שאם אותה נערה אכן רגישה היא תחווה תופעת לוואי בשלושת המנות דבר שינפח את התוצאות. אם תשליכי את האחוזים הללו על קנה מידה של מדינת ישראל תקבלי מספרים נמוכים מאוד. אני לא יודע כמה מנות ניתנו בארץ אבל אין לי ספק שזה הרבה פחות מ26 מליון.
החיסון אכן יעיל כנגד זנים 16, 18 ופחות יעיל לאחר חשיפה לזנים הללו, בגלל זה מחסנים ילדות שלא באו עדיין במגע מיני. מוטב היה אילו החיסון היה יעיל נגד כל הזנים, אבל נכון להיום זה מה שיש.
מובן שביקת פאפ שגרתית הינה טובה וחשובה, אבל היא איננה טיפול מונע אלא גילוי מוקדם. האם לא עדיף לתת טיפול ומונע ולגבות אותו בבדיקת גילוי מוקדם? כי הרי שום חיסון אינו 100%, וכמובן שיש זנים נוספים שנגדם החיסון לא יעיל.
בנקודה הזאת עצרתי. אם יש לך טיעון ענייני מגובה ברפרנס אני אתייחס אליו, ואודה לך אם לא תשלחי אותי למאמרי cherry picking אל למקורות עצמם.