חיסון לחצבת

suzanna1

New member
חיסון לחצבת

למטה באיזשהו מקום ראיתי שיש שאלה לגבי חצבת. יצאתי מבולבלת. בדקתי בגילויון החיסונים שלי ועשו לי רק חיסון אחד לחצבת. מה צריך לעשות? האם אנחנו בסיכון? האם רק מי שבא במגע עם חולה צהבת צריך חיסון או כל החולים? שאלתי את הרופא שלי והוא לא ידע לענות. הוא אמר שצריך לברר אבל חשבתי שאולי באיגוד כבר יודעים?

chakiv

New member
כתבה טובה

כתבה מאוד מקצועית וברורה. אהבתי את הניסוח של שאלות ותשובות.... עפ"י מה שאני יודעת, אותם ההנחיות חלות גם על חולי ה- CF. ורדית

suzanna1

New member
לא מבינה

בכתבה כתוב שאפשר להידבר 4 ימים לפני שהמחלה יוצאת. אז האם חולי CF לא חייבים לקבל את החיסון? איך נדע אם היינו ליד ילד שאולי חולה בחצבת? הרי אנחנו מסתובבים בבית חולים לילדים ואין לנו מושג עם מי אנחנו נפגשים? אני חושבת שכמו שמחסנים אנשי צוות שהם בכלל אנשים בריאים חייבים לחסן חולים שלא חוסנו ושנמצאים בטיפול במרפאות ילדים. מחכה לתגובה של האיגוד!

מה זה קשור לאיגוד??

למה את צריכה לחכות לתגובתו? תתקשרי לרופא שלך ותשאלי אם הוא ממליץ להתחסן ואת צודקת, בדיוק בגלל שלא יודעים מי חולה במחלה ומי לא, ומי שבא במגע עם ילדים חולים נראה יל סביר שרצוי שיתחסן. הרבה מהחולים התגלו במגזר החרדי. כך שמי ששייך למגזר יתכן שהוא מצוי בסיכון יותר גדול.

suzanna1

New member
כתבתי בהתחלה ../images/Emo4.gif

הוא אמר שהוא לא יודע ושהוא צריך להתייעץ עם רופאים אחרים. חשבתי שהאיגוד יכול לקבל חוות דעת של הרופאים. יש כזאת ועדת רופאים לאיגוד, לא? ושבכל הארץ יהיה אותו דבר.

את צודקת זה הגיוני

שכל הרופאי ה- CF ביחד יגשו מדיניות אחת. ושהאיגוד ירכז את זה. מה שהתכוונתי לאמר (ריקי...) זה שכשיש לי שאלה רפואית אני לא פונה לאיגוד אלא לרופאה שלי והכתובת לשאלות רפואיות לא צריכה להיות האיגוד אלא הרופאים

מכיוון שהמשכת כאן דיון שקיימנו במסרים אישיים

אגדיר את עמדתי- ברור שהרופא או הרופאה הם הקובעים. תפקידו של האיגוד הוא לשמש לפה לאלה שאינם יודעים לשאול. ז"א, כל מי שמודע לנושא מסויים, כמו לדוגמה שאלת החיסון נגד חצבת, פונה לרופא או לרופאה שלו ומן הסתם מקבל תשובה אישית. אבל מה קורה לגבי אלו שאינם מודעים? בד"כ האיגוד מסייע לרופאים ולצוותי המרפאות להעביר מידע לכלל החולים ו/או למשפחותיהם. כידוע, באיגוד פועלת ועדת רופאים מייעצת שהיו"ר שלה ביחד עם שאר חברי הוועדה בוחרים באיזו דרך לקבוע את עמדתם. עמדה זו מועברת בכתב לכל החברים. יש מצב שבו הדעות אינן אחידות ואז האיגוד מסב את תשומת הלב של החברים לסוגייה וממליץ להם לפנות לרופאים המטפלים. כך במשך שנים האיגוד שלח מכתבי תזכורת לחולים על הצורך בקבלת חיסונים נגד שפעת ונגד דלקת ריאות. כך היה כאשר היה מחסור באנזימים וכיו"ב.

עדכון, חיסונים לחצבת

למשתתפי הפורום, אלו דברי ששלחתי בד"א למנהלי המרפאות לאחר שדברתי עם ראש שירותי הבריאות. בהמשך למכתבו של דר' מי זהב לראש שרותי הציבור הדר' איתמר גרוטו. היום חזר אלי דר' גרוטו ואמר שהוא תמים דעים איתנו שחולי סיסטיק פיברוזיס שקבלו רק חיסון אחד (או לא חוסנו בכלל) צריכים לקבל את החיסון השני. אליה וקוץ בה, אין כרגע מלאי מספיק של חיסונים אפילו לחיסון ראשון של תינוקות. לדעתו לפני פסח יגיעו חיסונים. הצעתו היתה שחולי CF יגיעו ללשכות הבריאות. הגעתי איתו להסכמה שאני שולחת לו את מספר החולים שנולדו לפני 1978 והוא מעביר את החיסונים ישירות למרפאות של CF . ובכן, אני מבקשת מכל אחד מכם לשלוח לי את מספרם של החולים הבוגרים כמה שיותר מהר. אני אדאג לידע אותו. ואני אדאג שהחיסונים יגיעו אליכם למרפאות ברגע שהמשלוח יגיע. ניתן למסור לי את המידע בטלפונים או במייל.

חצבת

שמי דליה אור ואני אמא של חולה ב CF למרות שאינני רופאה ואין לי זכות להמליץ אני מנצלת את זכותי להביע את דעתי ולמסור פרטים מדויקים לאחר שביררתי. כללי החיסון נכון להיום הם: מנת חיסון אחת בגיל שנה בערך, ומנת חיסון נוספת בכתה א' (בערך). אלה הקרטריונים של משרד הבריאות!!!! בעבר, לפני 1978 נתנו לילדים חיסון אחד בלבד. אנשים אלה אמורים להיות מחוסנים אבל נשאר ספק קטן. בגלל התפרצות החצבת בארץ (1040 חולים עד כה). החליט משרד הבריאות לחסן כל אדם שהיה במגע עם חולה בחצבת,וצוותים רפואיים. ורק במקרים שלאותו אדם יש רק חיסון אחד או אין בכלל חיסון. (בעלי שני חיסונים נחשבים מחוסנים בטוח). אני טוענת שאוכלוסית החולים ב CF הם בהגדרה אוכלוסיה בסיכון גבוה. במיוחד הבוגרים שנולדו לפני 1978 שקבלו חיסון אחד בלבד!!! כל החולים שקבלו 2 חיסונים יכולים להרגע הם לא בסיכון.
כל החולים להם רק חיסון אחד לא צריכים להכנס לדאגה.
נא למצוא את פנקס החיסונים ולחפש אם חוסנתם. לצעירים החיסון נקרא MMR (משולשת) , לא זוכרת איך נרשם ב 1970
כשבתי נולדה. בכל אופן חצבת נקראת measles. תפישת העולם המאמינה בחיסונים חייבת להבטיח את אלה שלא בטוח שהם מחוסנים מ 100% ולהגן עליהם. כרגע אנחנו לא בהנחיות משרד הבריאות והנושא בטיפולו של דר' מי זהב יו"ר ועדה מייעצת. נודע לי שבמרפאות "למטייל" ניתן למצוא את החיסון בתשלום. הכל לפי הרשום בפנקס החיסונים של כל אחד מכם. ברגע שיהיה מידע מדויק תקבלו הוראות במרפאות שלכם. מי שתשובה זו לא הבהירה לו את הנושא שיקום
שלכם דליה אור

למעלה