חצבת
שמי דליה אור ואני אמא של חולה ב CF למרות שאינני רופאה ואין לי זכות להמליץ אני מנצלת את זכותי להביע את דעתי ולמסור פרטים מדויקים לאחר שביררתי. כללי החיסון נכון להיום הם: מנת חיסון אחת בגיל שנה בערך, ומנת חיסון נוספת בכתה א' (בערך). אלה הקרטריונים של משרד הבריאות!!!! בעבר, לפני 1978 נתנו לילדים חיסון אחד בלבד. אנשים אלה אמורים להיות מחוסנים אבל נשאר ספק קטן. בגלל התפרצות החצבת בארץ (1040 חולים עד כה). החליט משרד הבריאות לחסן כל אדם שהיה במגע עם חולה בחצבת,וצוותים רפואיים. ורק במקרים שלאותו אדם יש רק חיסון אחד או אין בכלל חיסון. (בעלי שני חיסונים נחשבים מחוסנים בטוח). אני טוענת שאוכלוסית החולים ב CF הם בהגדרה אוכלוסיה בסיכון גבוה. במיוחד הבוגרים שנולדו לפני 1978 שקבלו חיסון אחד בלבד!!! כל החולים שקבלו 2 חיסונים יכולים להרגע הם לא בסיכון.
כל החולים להם רק חיסון אחד לא צריכים להכנס לדאגה.
נא למצוא את פנקס החיסונים ולחפש אם חוסנתם. לצעירים החיסון נקרא MMR (משולשת) , לא זוכרת איך נרשם ב 1970
כשבתי נולדה. בכל אופן חצבת נקראת measles. תפישת העולם המאמינה בחיסונים חייבת להבטיח את אלה שלא בטוח שהם מחוסנים מ 100% ולהגן עליהם. כרגע אנחנו לא בהנחיות משרד הבריאות והנושא בטיפולו של דר' מי זהב יו"ר ועדה מייעצת. נודע לי שבמרפאות "למטייל" ניתן למצוא את החיסון בתשלום. הכל לפי הרשום בפנקס החיסונים של כל אחד מכם. ברגע שיהיה מידע מדויק תקבלו הוראות במרפאות שלכם. מי שתשובה זו לא הבהירה לו את הנושא שיקום
שלכם דליה אור