חיסון לגור חתולים

For Eternity

New member
חיסון לגור חתולים

שלום, זה הולך להיות מעט ארוך אז אני מתנצלת מראש.
מצאנו גור חתולים כשהיה בערך בן חודש (כבר לא רצה לינוק) בסביבות גיל חודש וחצי גילינו שיש לו בעיה במפרק המרפק ברגל הקדמית. אין מספיק תנועה ולכן הרגל נשארת כל הזמן מכופפת אך זה לא מפריע לו בכלום (לפחות בגילו הצעיר- שלושה וקצת חודשים בערך).
הגור קיבל חיסון ראשון (לא זוכרת בן כמה היה כשקיבל אותו) והגיב מאוד מאוד לא טוב. היה עם חום יום-יומיים וממש "מעוך" אכל מעט ושתה אך ממש הרגיש לא טוב, "צעק" כל פעם שנגענו בו וכו'. במהלך היומיים האלה התחלנו לראות שיש חולשה בגפיים הקדמיות וזה התקדם עד למצב שהוא ממש לא עמד! הנחנו אותו על הרצפה והחתול מחליק לשכיבה. היה הולך שני צעדי ונשכב! כמובן שמיד רצנו לוטרינר שם ניתן לו טיפול סטרואידי ועוד תרופה שהאמת אני לא זוכרת למה היא הייתה. בעזרת הטיפול הזה ודיקור סיני המצב השתפר והיום הוא בסדר גמור (חוץ מהבעיה שהייתה בהתחלה במפרק).
הוטרינרים לא ידעו להגיד לנו במאה אחוז ממה זה אך אחת הוטרינריות חיפשה קצת באינטרנט ומצאה מאמר שמקשר את כל התסמינים שהראה לחיסון שקיבל.
ועכשיו לשאלה- הגור אמור לקבל עוד חיסון בקרוב ואנחנו קצת חוששים. הוטרינרים שמטפלים בו (מרפאה משותפת לכמה וטרינרים) התייעצו ביניהם והחליטו לתת לו סטרואידים כחצי שעה לפני החיסון ובכך בתקווה למנוע שוב סיבוכים.

החלטתי להתייעץ פה משום שאנחנו חוששים שהוא שוב יגיב כך ומכיוון שהם לא במאה אחוז בטוחים מה היה לו רציתי לראות אם מישהו פה נתקל בדבר דומה וכיצד הוא התנהל במתן חיסונים נוספים.

תודה מראש,

sapirdvm

New member
תופעה ידועה ומוכרת

limping syndrome בעקבות חיסון FCV
כבר בסוף שנות ה80 תחילת ה90 התפרסמו מספר פירסומים על כך שוירוס הקליצי גורם לצליעות בגלל פגיעה במפרקים.
בעקבות זאת עשו עבודה נדמה לי באנגליה, ומצאו שיש גם תגובה דומה לחיסון: חום, כאבי פרקים, מחלה של יומיים-7 ימים. במרבית המקרים המחלה חולפת ללא סימני פגיעה קבועים. בבידוד מנוזל המפרק מצאו חלבון של וירוס הקליצי שגרם לתגובה אימונית וקומפלקסים אימונים גרמו למחלת המפרקים החולפת אך הכואבת
מכיוון שאין מידע מה קרה לגורגורן שלך שגרם לו לבעיה במפרק, ניתן לדעתי לשער שהוא נפגע במפרק מווירוס הקליצי אך אצלו אולי היתה פגיעה משמעותית שהשאירה אותו פגוע.
החיסון הוא חיסון מוחלש ולא חיסון מומת (למיטב ידיעתי כרגע בארץ כל החיסונים לחתולים הם מוחלשים), והתגובה שלו לחיסון היתה קשה בגלל רגישותו לוירוס.
לדעתי, טיפול בסטרואידים יכול לפגוע ביכולת הגוף לרכוש תינגודת חיסונית כפי שאנו מצפים מהחיסון. לדעתי, יש להבדיל את המקרה הזה ממקרה של תגובה של שוק-אלרגיה שאז אני נותן לפני חיסון מנה של אנטיהיסטמינים ובמקרים קשים סטרואידים קצרי פעולה ומהירי אפקט לוריד-כדי למנוע את התגובה האלרגית אך לא לדכא את מערכת יצור הנוגדנים.
אם החתול שלך יהיה חתול ביתי, הייתי נמנע מלחסנותו שוב. הסיכון אומנם לא גדול. כמעט כל המקרים מחלימים כאמור ללא סימנים, אבל בשביל הסיכוי הקל שהוא ינזק לא הייתי מחסנותו לפחות לא בשלב הזה. ואם התאוריה שלי נכונה והוא כבר נחשף בעבר לפחות לקליצי שגרם לו נזק במפרק, הרי שניתן אולי לחשוב על המפגש ההוא עם הוירוס כחיסון ראשון.
בהצלחה בגידול שלו

For Eternity

New member
תודה על התגובה! אך יש סיכון

בלא לחסן אותו בכלל מכיון שהוא חי בבית עם עוד הרבה חתולים שאומנם מחוסנים אך לכולם יש גישה החוצה כולל לו.
במקרה כזה שהוא כן צריך להיות מחוסן. מה היית ממליץ לעשות על מנת למנוע בעיה? או שאין מה לעשות אלא לקוות לטוב?
דבר נוסף, אם אני מבינה נכון את דבריך באם באמת בר למפרק נגרמה מוירוס הקליצי אזי יראו את זה בנוזל המפרק. האם יש טעם לבדוק את זה? האם יעזור לו במשהו?
תודה מראש

sapirdvm

New member
זה שהוא גר

עם חתולים שיוצאים החוצה יכול להיות לעזר ויכול להיות לו לרועץ.
הרי כל הזמן הגוף (גם שלנו) מתמודד עם גורמי מחלה. במידה והוא נתקל בכמויות של גורמי מחלה שמערכת החיסון, מכל מיני סיבות, לא מצליחה להתמודד התוצאה היא מחלה.
אם החתול נתקל בכמויות קטנות שהוא יכול להן ומתגבר, הרי שהוא יוצר נוגדנים ומתחסן.
זה לא תהליך מבוקר ואינני ממליץ עליו במקום חיסון.
במידה והחתולים האחרים שלך מחוסנים, הסיכוי שלהם לפתח מחלה נמוך ולכן הסיכוי שלו גם נמוך, והסיכוי שיפתח תנגודת חיסונית גבוה, גם כי כבר חוסן בעבר, גם כי אולי נחשף לקליצי, וגם כי הסביבה שלו היא של חתולים מחוסנים.
סיכוי מול סיכון: הסיכון לחסנותו ולגרום למחלה הוא לדעתי גבוה יותר מאשר לא לחסנותו כעת.
לא נראה לי שמעבר למידע, חקירת המיפרק הפגוע תתן משהו.אינני בקיא מספיק לומר לך היכן וכיצד בודקים את הנוזל המפרקי למציאות אנטיגנים של קליצי.

למעלה